logo

Ekorn (lat. Sciurus) er et pattedyr fra rækkefølgen af ​​gnavere, egernfamilie. Artiklen beskriver denne familie.

Egern: Beskrivelse og foto

En almindelig egern har en lang krop, buskhale og lange ører. Ørene er egern store og aflange, nogle gange med kvaster på enden. Tæberne er stærke, med stærke og skarpe kløer. Takket være stærke poter er gnavere så let at klatre på træer.

Den voksne egern har en stor hale, som er 2/3 af hele kroppen og tjener som "styring" under flyvning. Hun fanger dem luftstrøm og balancer. Også haleekornene gemmer sig, når de sover. Når du vælger en partner, er et af hovedkriterierne halen. Disse dyr er meget opmærksomme på denne del af deres krop, det er halen af ​​egern, der er en indikator for dens helbred.

Størrelsen af ​​det gennemsnitlige protein er 20-31 cm. Gigantiske proteiner er cirka 50 cm i størrelse, med hale længden lig med kropslængden. Den mindste egern, musen, har en kropslængde på kun 6-7,5 cm.

Ægternes frakke er anderledes om vinteren og sommeren, da dette dyr smelter to gange om året. Om vinteren er pelsen fluffy og tæt, og om sommeren er den kortere og mere sjælden. Ekornets farve er ikke den samme, den er mørk brun, næsten sort, rød og grå med en hvid mave. Om sommeren er egern hovedsagelig rød, og om vinteren bliver pelsbeklædningen blåliggrå.

Røde egern har brun eller oliven rød pels. Om sommeren har de en sort langsgående strimmel, der adskiller maven og ryggen. Lys på maven og omkring øjnene.

Ekorre flyver langs siderne af kroppen, mellem håndledene og anklerne er der en hudmembran, der giver dem mulighed for at planlægge.

Dværgproteiner har grå eller brun pels på ryggen og lyser på underlivet.

Typer egern, navne og fotos

Egern familien omfatter 48 slægter, der består af 280 arter. Nedenfor er nogle familiemedlemmer:

  • Aberta egern;
  • Persisk eller kaukasisk egern;
  • Brandprotein;
  • Fælles flyvende egern;
  • Hvid egern;
  • Sort egern
  • Japansk egern
  • Mus protein;
  • Indisk kæmpe egern;
  • Almindelig egern eller veksha - den eneste repræsentant for slægtsekornet i Rusland.

Den mindste er museproteinet. Dens længde er kun 6-7,5 cm, mens længden af ​​halen når 5 cm.

Hvor lever proteinet?

Egern er et dyr, der bor på alle kontinenter undtagen Australien, Madagaskar, Polarområderne, Sydsø Amerika og Nordvestafrika. Ekorre lever i Europa fra Irland til Skandinavien, i de fleste af CIS-landene, i Asien Minor, dels i Syrien og Iran, i det nordlige Kina. Også disse dyr beboer Nord- og Sydamerika, Trinidad og Tobago øerne.
Ekorn lever i forskellige skove: fra nord til tropisk. Han tilbringer det meste af sit liv i træerne, fremragende klatring og hoppe fra gren til gren. Spor af protein kan findes i nærheden af ​​reservoirerne. Også disse gnavere bor i nærheden af ​​en person nær tiled lander og i parker.

Hvad spiser egern?

Dybest set spiser egern på nødder, egern, frø af nåletræer: gran, fyr, ceder, lærk, gran. Kosten af ​​proteiner omfatter svampe og forskellige korn. Ud over plantefødevarer kan det spise forskellige bugs, frøer, firben og fuglekyllinger. Når afgrødefejl og tidlig forårskorn spiser knopper på træer, lav, bær, bark af unge skud, rhizomer og urteagtige planter.

Ekorn om vinteren. Hvordan forbereder egern til vinter?

Når en egern forbereder sig til vinteren, laver hun mange lysthuse til hendes lager. Hun indsamler egern, nødder og svampe, kan skjule mad i hulrum, gravhuller eller grave huller på egen hånd. Mange vinterbestande af egern bliver stjålet af andre dyr. Og om nogle caches egern glemmer simpelthen. Dyret hjælper med at genoprette skoven efter en brand og øger antallet af nye træer. Det er på grund af ekornes glemsomhed, at skjulte nødder og frø spire og danne nye plantager. Om vinteren sover ikke egernen, efter at have lavet en fødevareforråd om efteråret. Under frosten sidder hun i hendes hule, i en halv-søvn. Hvis frosten er lille, er egernen aktiv: den kan plyndre cacherne hos mus, chipmunks og nøgleknusere og finde bytte selv under et halvmålslag af sne.

Ekorn i foråret

Tidlig forår er den værste tid for egern, for i løbet af denne periode har dyrene næsten ikke noget at spise. De lagrede frø begynder at spire, og nye er endnu ikke kommet. Derfor kan egernene kun spise nyrerne i træerne og gnave de døde dyrs knogler om vinteren. Ekorre, der bor ved siden af ​​mennesker, besøger ofte fuglefodere i håb om at finde der frø og korn. I foråret begynder egern at smelte, det sker i midten af ​​marts, slutter smelten i slutningen af ​​maj. Også i foråret begynder egern deres parringspil.

Proteingengivelse

Ekornspartneren vælger kun til parringstid, da disse dyr er mere tilbøjelige til at være ensomme. Disse gnavere er meget produktive og kan medbringe op til tre kuld per sæson. Det hele afhænger af habitat, befolkningstæthed og mængden af ​​mad. Under randen samles 3 til 6 hanner i nærheden af ​​kvinden. De opfører sig aggressivt med konkurrenter, skræmmer fjenden ved at rumle, arrangere chases, slå på grene og kæmpe. Når vinderen er alene, finder befrugtning sted.

Ekornet hun bygger en separat rede for ungerne. Resten af ​​det kommende afkom er større og mindre boliger af almindelige egern. Det er værd at bemærke, at hun bygger flere sådanne reden til babyer. I tilfælde af fare, hun huner cubs fra sted til sted. Graviditetsproteiner varer fra 35 til 38 dage. Cubs kan være fra 1 til 10.

De er født uden hårlinje, blinde og med en vægt på 8 gram. Kun 2 uger senere vokser proteinets afkom til hår, og de begynder at se efter en måned.

Op til 50 dage æsler fodres med mælk. Efter 8-10 uger forlader de reden og går til et selvstændigt liv. Efter et år og til tider mindre bliver egern seksuelt modne proteiner. Ca. 70-80% af den samlede proteinpopulation består af unge.

Hvor mange egern lever?

Ekornet lever op til 12 år, men kun i fangenskab. I skoven kan denne gnaver leve i 4 år, og selv dette vil være meget sjældent. Ekornes fjender er martens, ugler, sables, ræve og katte. Proteiner, der lever i skoven, dør ofte af sult, epizooti, ​​flåter, lopper og andre parasitter, og kan også være bærere af forskellige sygdomme, herunder rabies. Sygdomme i proteiner reducerer deres levetid kraftigt.

Proteinindhold derhjemme

Det er meget vigtigt at skabe de rigtige betingelser for indholdet af proteiner. Egern er en aktiv gnaver, så du er nødt til at erhverve en høj fuglehalve ca. 1 meter høj, ca. 0,5 meter lang og bred. Ekornet hus skal placeres i et roligt sted, hvor der ikke er udkast. I fuglen skal du sætte en rede eller et fuglehus, et par grene, hvor ekornet hopper, planker eller hylder, som dyret vil sidde på.

For trivsel af hjemmelavet protein skal det være korrekt fodret. Kosten af ​​proteiner bør omfatte tørrede eller friske svampe, egern, hasselnødder, pinjekerner, forskellige insekter. Desuden har dyret kegler med frø, øreringe af pil eller asp, unge blade af birk. I intet tilfælde kan du ikke foder dette dyr mad fra dit bord.

Husk, at hjemmelavet protein stadig er det samme gnaver, så det skal gives kridt eller æggeskaller for at undgå mangel på mineraler.

Ekorn kan læres at spise med det. Da dette dyr er tilpasset til at skjule overskydende mad, vil det tage fra dig så meget som du vil tilbyde.

Det menes, at egern ikke skal gives jordnødder, både rå og stegte, og saltede frø er ikke gavnlige for dem.

Interessante fakta om proteiner

  • I en uges tid kan et protein spise mad med en masse, der er lig med den af ​​sin egen krop;
  • En mandlig egern bruger mere tid på at tage sig af sin frakke end en kvindelig. Egern betragtes som den reneste gnaver;
  • Når den falder fra en højde på op til 30 meter, vil egern ikke modtage nogen skade. Dette skyldes kalvens struktur og den store hale, som fungerer som faldskærm.

Se også:

Fenech

Forfatter: admin · Udgivet 07/29/2015 · Sidst ændret 02/18/2019

Forfatter: admin · Udgivet 11/13/2015 · Senest ændret 11/12/2018

Hippo (Hippo)

Forfatter: admin · Udgivet 10/16/2016 · Senest ændret 08/08/2017

kommentarer 56

Jeg lærte en masse nye og interessante ting her, jeg anbefaler dig at læse det.

Skriv det med en engelsk oversættelse.

Ksyusinya, god aften. Det er sandsynligt, at vi i fremtiden vil lave flere sprog på webstedet, herunder engelsk.

Mange tak for at skabe et vidunderligt sted! Fra disse kilder kan du lære meget for dig selv! Tak HELDIG.

Mange tak for oprettelsen af ​​dette websted. MEGET KØL. Han kom lige til mig. Tak.

tak men på engelsk skrive

Spiser egern svampe?

Jeg spurgte ikke dette

Jeg blev tortureret med litteraturhistorier

God eftermiddag, Lisa.
Ekorre spiser svampe.

meget god information

crap crap og crap

Jeg har lært så meget interessant

Tak, men nu fodrede jeg en ung egern mirakel cottage cheese.

Vi har en egern, der bor i vores landsted, kører lige gennem haven og gennem træerne. Vi elsker at se hende. Nu ved jeg hvordan man fodrer en egern. Tak for artiklen.

Sidste år slog en egern sig i vores fuglehus på vores hjemmeside. Hun gnave indgangen til hylsen til den størrelse hun havde brug for. I år, da jeg så et egern kigger ud af en boks, gik jeg for at beundre hende. Pludselig begyndte hendes hoved at skubbe et andet attraktivt ansigt. Derefter hoppede en smuk lille egern ud på fuglehusvraget og klatrede bagagerummet opad. Ved siden af ​​morens ansigt viste et andet ansigt sig. Interessant nok har jeg ikke engang forestillet mig, at der var børn i fuglehuset. Da egernen gik en tur, stod et græsblad altid ud af fuglehuset, og det flyttede ikke engang, så længe der ikke var noget protein. Det er, børnene sad helt stille og gav ingen tegn på livet. Efter at de kom ud af reden, bor de ikke længere der. Kun egernsmoren kommer til føderen. Jeg kan heller ikke forstå, om hun sover i en hylle, sædvanligvis løber hun væk fra materen ind i skoven.
Gråtende blomster under et fuglehus, fandt hele bunker af en slags "bomuldsuld". Jeg går ud fra, at egern har smidt sidste år ned fra redenen.
En morgen så jeg et interessant billede. På dacha bordet og bænke løb egern og magpie. Hvem løb væk fra hvem jeg ikke forstod.
Jeg sætter sædvanligvis hasselnødder og pinjekerner i foderet. Renset og inshell. Så fuglene gik der. Ikke kun så stor. så meget lille. Og de vælger en større møtrik. Her trækker den lille sparv fra truget og holder en hasselnød i dens næb. Og så snart det passer i dens næb, måtte jeg lukke føderen med gennemsigtig plast fra tre sider.
Jeg spekulerer på, om det er muligt at hænge flere huse til egern på samme plot, men egernene skal leve et sted... Eller har egern en vis størrelse af område?
Det mest interessante er, at udseendet af en egern på mit websted er en slags mystisk. For omkring ti år siden så jeg et program på tv, hvor en kvinde talte om en egern på hendes dacha. Ligesom hun købte et par i zoologisk have og konstant fundet på sin pakke strandet egern. Det viste sig, at de blev fanget af nabokatte. Kvinden lappede hullerne under hegnet og i et år opstod et egern i reden. Jeg var imponeret over dette program. Men jeg så ikke egern i vores skov. Men i en artikel læser jeg, at hvis der findes nødder på stedet, vil egern komme. Jeg plantede tre hasselbuske. I tre år er buskene vokset lidt, men der er ingen frugt på dem. Jeg ville allerede i butikken sende en annonce til køb af en frugthassel, da nabo viste mig et billede af et egern på hans websted. Så fortalte en anden nabo mig, at de så en egern. Kun hun kom ikke over mine øjne. Og nu sådan en overraskelse. Jeg kaldte vores egern Ksyushka. Her tænker jeg på, hvordan man laver et vinterlager af nødder til hende, fordi vi kun er på dacha om sommeren.

Jeg kunne virkelig godt lide det. Jeg lærte en masse interessante ting. Jeg vil gerne vide om andre mennesker dyr.

http://nashzeleniymir.ru/%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B0

Rækekorn

En egern er et gnaverdyr, der tilhører egernens slægt. Til ham og andre beslægtede slægter omfatter 280 dyrearter. Hun så hver af os i skoven, parkerne og endda i nærheden af ​​huset. Fluffy jumper har valgt alle de steder, hvor der er træer. Træet er hendes hjem. Hun bor i en hul eller i en fugl reden på en gren, hvor hun også opbevarer mad til vinteren. Forskellige typer egern findes på alle kontinenter undtagen Australien.

Dette smukke og hurtige dyr har altid haft kærlighed med en mand. Den rødhårede skønhed bliver nemt vant til personen, derfor holdes hun ofte hjemme.

almindelig

Den mest almindelige blandt alle arter. Opstår i tempererede breddegrader af Eurasien. Kosten indeholder nødder, keglens frø, insekter, bær. Om vinteren gemmer den mad og lever i hule træer.

Længden af ​​kroppen er fra 15 til 26 cm, og vægten kan nå 500-700 g. Halen er 12 til 20 cm lang, bred og lys. Med sin hjælp kan en furry skønhed springe op til 15 m. Hovedet er rundt, øjnene er store, sorte, ørerne er lange, og der er kvaster på enden. Pote tilbage længere end dem foran. Farven afhænger af levestedet. Europæiske egern har rød pels, og langt østlige har brun og sort pels. De har alle en hvid mave. Om sommeren kaster dyret.

bæveregern

Dyret er tyndt og større end de fleste arter i familien. Kroppen er ca. 30 cm lang, halen er kort (2,5 cm). Vægt fra 1 kg til 1,5 kg. Hovedet er massivt og bredt, halsen er næsten usynlig. Øjnene er små, visionen er dårlig. Ørene er små (de er næppe synlige under pelsen). Uld er kort, tyk, vokser lodret. Hind lemmer længere end fronten. På forsiden er lange kløer til at grave jorden.

Habitat - US Pacific Coast. Der bor dyret i skovene med et udviklet busklag. Han bor i et stort hul med en længde på mere end 10 m, som han graver. I regntiden klare det godt med oversvømmelsen i sit hjem, fordi det flyder godt. Spiser bregner, bark af træer.

persisk

Et andet navn er den kaukasiske egern, som angiver habitat for denne art i den skovklædte zone i Kaukasus og i Mellemøsten. Bor på træer, men meget ofte på jorden. Svømmer stadig godt. Den kan hoppe i en længde på 3-5 m. Strømmen er den samme som for en normal egern.

Afviger fra den sædvanlige mindre størrelse og kortere krop. Dens længde er 20-25 cm, og halen er ca. 15 cm. Vægt er 300-400 g. Ørene er små, der er ingen børster. Bagsiden er brun eller kastanjet farve, det er mærkbart sort eller sølv spotting. Abdomen er lys orange eller hvid. Halen har en kastanjebrun eller brun farve. Om vinteren bliver mørkekrættet mørkere lidt. Shedding sker to gange om året (april og oktober).

Mountain long-nosed

Dyrets krop når 20-27 cm, halen er 10-15 cm. Den vejer 250-350 g. Pelsen er mættet brun, på siderne er den lidt lettere. På maven hvid uld. Halen er mørk og hvid i slutningen. Hovedet er afrundet. Et karakteristisk træk - langstrakt attraktivt ansigt. Nedre skåringer, der er meget lange, skelnes. Ørene er korte, rundformede. Bagpoten er større end fronten. De er placeret 5 fingre.

Habitat - Sydøstasien, Sumatra og Kalimantan. Mountain egern feeds på insekter: crickets, kakerlakker, græshopper.

Burundukovaya

Arterne lever i Appalachian skovene i Nordamerika. Ekorn er lidt større end en chipmunk. Kropslængde 28-33 cm, hale - 10-15 cm. Pels fra brun til olivenrød skygge. Halen er lidt mørkere end torso. Øjnene er sorte, ulden omkring dem er lys. På dyrets mave er det også lys. Om sommeren vises der en mørk strimmel på siderne, som er placeret langs kroppen. Det adskiller dyrets ryg og mave.

Dyrene i denne race dvale ikke i vinterperioden, egernen kan ses på jorden eller et træ i en kold årstid. Også dette dyr er en god svømmer.

Hvid stroppe

Størrelsen på et voksen individ er ca. 30 cm, halen er omtrent lig med kroppen. Knappemasse fra 250 til 500 g. Et karakteristisk træk ved arten er hvide langsgående striber på siderne. Bagsiden er sort og rød, og maven har en lys cremefarve. Halen er fluffy, mørkere end kroppen. Næsepartiet er langstrakt, auriklerne er store og synlige.

Distributionsregionen er den vestafrikanske kyst. De kan bo i tropiske jungler, og i skrubbe lunde og i varme savanner. Bor i små grupper.

stribet

Kroppen er 22-28 cm, og halen er fra 18 til 25 cm. Dyrets masse er fra 500 g til 1 kg. Uld er hård, der er ingen undercoat, fordi dyret lever i et varmt klima. Bagens farve er sandbrun, og bukdelen er hvidgul. På begge sider er der et kort lysbånd. Halen af ​​de gråbrune raser blomstrer. Hovedet er aflange og lidt fladt.

Stribet egern findes på Marokko, Uganda og andre lande i Nordvest-Afrika. Den lever i jordhuller, som graver med sine lange klør eller termithøje, åbninger mellem sten.

mus

Det mindste medlem af familien. Dens længde er den samme med musen - ca. 5-7 cm. Halen har en længde på 5 cm, på enden er der en hvid plet. Bagsiden er gulgrøn, og nederste del er olivenhvide. Ørene er afrundet med en hvid plet på enden. Sløret er lidt langstrakt.

Habitat region - tæt fugtig tropisk jungle nær Congo floden. Leder et tilbagestående liv, lever højt i træerne, så lidt studeret.

Indisk kæmpe (to-tone)

Woody egern, hvis krop når mærket 35-55 cm, hale - 60 cm. Vægt kan være op til 2 kg. Den øvre torso er brun-rød, og maven og nedre poter er hvide og fløde. Den skarpe overgang af to nuancer er tydeligt synlig på dyrets forben. Hoved brun eller sand. Mellem ørerne er der et lyst sted.

Arten er fordelt i Sydøstasien og på det indiske subkontinent. Han bor i tropiske skove væk fra menneskelige bosættelser. Tilbringer det meste højt i træerne.

Fox (sort)

Dyret når en længde på 45 til 65 cm, halen tegner sig for 20-33 cm af det samlede. Vægt varierer fra 500 gram til kilogram. Farven kan være brunlig gul, mørkbrun eller sort. Nogle repræsentanter for arten har et hvidt mønster på halen eller ansigtet.

Den bor på det nordamerikanske kontinent. Bor i huler eller rede i træer. Oftest beboer man skove, men gnavere har tilpasset sig byforholdene.

Maghreb

En lille art, hvis længde er 16-23 cm. Hale længde lig med kroppen. Maksimal vægt ca. 350 g. Hår på kroppen er kort og hård. Den øverste del af dyret er rødbrun med lette langsgående striber. Boca creme, lysebrun. Halen består af sorte og grå hår. Det er meget fluffy sammenlignet med kroppen.

Boligområde - Nordvestlige Sahara. Inhabits buskene i troperne og subtropics. Grave burrows for livet og undgå rovdyr. Spis frø, rødder, insekter, små firben.

Mexicansk præriehund

De kaldes ofte gophers. Kroppen når 38-45 cm, og massen er omkring et kilogram. Hanen er betydeligt større end hunnerne. Dyrets farve er gul og lysebrun, maven er lettere end ryggen. For vinteren skifter en pels til varmere med en underfur.

De bor kun på territoriet i Mexico. Gnavere er meget sociale. De lever i små grupper, lejlighedsvis i kolonier op til 200 personer. Burrows graves, som simpelthen går ned eller går ned i en spiral i en afstand af 1 m. Derefter tinder tunnelen vandret. Hills, der blev tilbage efter graven pit kloge gnavere bruger som observationspost for rovdyr. Når en fjende opdages, sendte vagten et signal til alle at skjule.

Mexicansk præriehund

Palm

Gnaveren når en længde på 15-20 cm, halen - 10-15 cm. Vægten er ca. 100 g. Uld er tyk, men kort og langt på halen. Farven på den øvre del af dyret kan være grå eller sort. Langs ryggen er der 5 brede lysbånd. Dyrets mave er lys.

Den bor i Indien og på øen Ceylon, og den nordlige palmeekorns underarter i Pakistan og Nepal. Det forekommer oftest i tropiske jungler og palme lunde, men der er hyppige tilfælde af afsløring i byer.

Fælles flyvende egern

Den når 20 cm, og halen er 15 cm. Den maksimale vægt er 170 g. Pelsen er mere blød og blød end de fleste egern. Bagsiden er sølvgrå, og mavedelen er hvid med en grå blomst. Hovedet er rundt, dumt, har store bulende øjne med sort farve. Den største forskel på alle flyers er tilstedeværelsen af ​​lædermembraner mellem de forreste og bageste poter. Med dem planlægger dyret meget klogt mellem træerne og kan dække afstande, som er betydeligt længere end længden af ​​andre egerns flyvning.

Habitat - tempererede breddegrader i Asien og Fjernøsten. Den lever i blandede skove. Dyret er natligt. På jorden er meget sjælden.

Japansk flyvende egern (momonga)

Han bor på øerne i Japan. Et lille dyr med en længde på 15-18 cm og en hale på 10-15 cm. Den øverste del af dyret er gråbrun i farve, og den nederste del er lysegrå. Næseparti ustabile, trekantede ører, afrundede i enderne. Øjnene er meget store, hvilket gør det muligt for dyrene at se helt i mørket. Ligesom andre flyers har de membraner mellem for- og bagben.

Oftest findes i stedsegrønne tætte skove. Leader nattligt. Det meste af tiden sidder i træerne.

Vestlig grå

Dyrets længde med halen er 43-62 cm. Massen når fra 400 g til 1 kg. Frakken er sølvgrå på toppen og hvid på maven. Halen er meget fluffy, grå, nogle gange med sorte pletter. Øren er lange, uden børster. Der er en hvid bezel omkring øjnene.

Det bor i USA og Mexico. Oftest findes i løvfældende og blandede skove, hvor der er eg, plantetræer og poplars.

Cape Earthen

Dyret er 22-25 cm langt, halen er fra 20 til 25 cm. Vægten er 400-650 g. Hankyrene er lidt tyngre end det modsatte køn. Dyrets hud er sort med brun kort pels. Underbeklædningen er ikke. På næse, nakke og mave er pelsen lettere. På siderne er der lyse striber. Halen er flad, der består af hvide og sorte hår blandet.

Fælles i sydafrikanske lande. De findes i tørre områder, enge og savanner. Grave huller til ly og redning fra rovdyr.

Caroline

Habitatregionen er den østlige del af det nordamerikanske kontinent. Kropslængden er fra 35 til 52 cm, og halen er 15-25 cm. Massen er cirka et kilogram. Pelsen er grå med brunt eller rødt hår. Maven er hvid. Fluffy tail. Der er personer med en helt sort pels.

Dyret lever i blandede eller nåletræskove. Det føder på træknopper, unge skud, umodne og modne frugter, nødder, forskellige frø og fugleæg.

creme

En stor repræsentant for familien, der bor på den indokinesiske halvø og indonesiske øer. Dyrets kropslængde er fra 32 til 35 cm, og halen er 37-44 cm. Massen spænder fra et kilogram til en og en halv. Farve lyse og mærkbare. Ryg og hoved er mørkebrune eller grå, og maven er hvid eller gul. Ørene er korte, men ret store.

Dyrene lever i våde skove. Det meste af tiden tilbringer egern i træerne, og på jorden går det kun ned for at jage efter andre arter af gnavere. Repræsentanter for arten afskrækker menneskelige bosættelser, og foretrækker den vilde skov.

Kisteuhaya

Denne art er en ægte kæmpe blandt familien Belkov. Dyret er 30-52 cm langt, og halen er lidt mindre. Vægten når 1-2 kg. Farven er elegant: bagsiden er chokolade eller kastanjebrun, siderne er gule og hvide, og der er en mørk brun strimmel på dem. Der er mørke "handsker" på de forreste poter, og bagbenene har en rig brun farve. Underlivet er hvidt og halen er mørkere end kroppen med et lette hår. Den har en så lang pels, at halen ser visuelt ud en tredjedel større end resten af ​​kroppen. Ører længe med store kvaster, der tjente som artens navn.

Denne art er spredt på øen Borneo, hvor den befinder sig i fugtige skove. Kosten omfatter ikke kun frø, planter og frugter, men også småfugle og krybdyr.

langnæsede

Kropsstørrelsen varierer fra 20 til 28 cm og halen fra 10 til 15 cm. Dyrets masse er 250-350 g. Ryggen er rødbrun, og siderne er lysebrune i farve. Maven er hvid. Sløret er strakt, hvilket tjente som navnet. Den har lange nedre snit og en meget lang tunge, der perfekt fanger insekter for at fodre egernen. Ørene er korte, runde. Øjnene er sorte. På ansigtet er forben og mave vibrationsfølsomme hår.

Habitat - den sydøstlige del af Asien. Han bor på jorden og cobbles en rede i nærheden af ​​klipper, sten og lave huler.

Ekorn berdmore

Lidt mindre end en simpel egern. Kropslængden er fra 15 til 20 cm, og halen er 10-15 cm. Vægten er ca. 200-300 g. Ryggen er gråbrun, siderne er lysegrå, og hovedet har en rig grå farve med en blanding af brune toner. På siderne er der en lysebrun strimmel. Underlivet er gul-hvidt. Ørene er lange, brune i farve.

Dette dyr er en indbygger i den tjekkiske halvøs tætte skove. Han tilbringer det meste af sin tid på jorden, men samtidig klatrer han træer perfekt.

http://paradsovetov.ru/zhivotnye/porody-belok/

Ekorn - fluffy skov igrunya

Næsten hver person forestiller sig, hvad en egern ser ud. Dette dyr kan nemt findes under en tur gennem skoven. Men hvis du spørger navnet på den mandlige egern, finder de fleste det svært at svare. Og han kaldes også. Lad os kende mere detaljeret med dette dyr.

udseende

En lille gnaver af egern familien. Han bruger det meste af sit liv på træer. Den mest bemærkelsesværdige udseende er lang fluffy hale, store ører med kvaster og en smuk fluffy pels. På poterne er der lange skarpe kløer til klatring af træer.

Længden af ​​kroppen varierer fra 20 til 30 centimeter, mens længden af ​​halen er 10-17 centimeter. Vægten er også lille - 250-350 gram.

Dyrets farve påvirkes af habitat og tid på året. I nåletræerne lever dyr med mørkere pels. Her er der en skovekorrel med en meget sort farve.

I løvfældende skove af egern er pelsbeklædning af rødlig rød farve. I sommeren har pelsen mere rødbrune nuancer, og om vinteren - grå. Men uanset habitat er pelsen på buk i enhver egern altid lys.

levesteder

Denne fluffede gnaver er et stort område. De findes i alle skovområder, der starter fra Atlanterhavskysten og slutter med Kamchatka. De bor også på Sakhalin og på øen Hokkaido.

Egern er et træboende. Det foretrækker at bosætte sig på nåletræer, men findes i enhver skov. Generelt skal der være nok foder på steder, hvor egern lever. Hvis året er rig på ceder og gran kegler, så dør dyret i cedertræer og græsskove.

Med et lavt udbytte af frø af nåletræer kan dyret aktivt søge svampe, hvoraf der altid er flere fyrreskove. Forresten ligger dette fluffede dyr ofte i byparker, såvel som på loftet og loftet på menneskelige huse.

Livsstil og vaner

Størstedelen af ​​disse gnavere er højt i træerne, men de skal også gå ned til jorden. Til bevægelse på jorden ved hjælp af hoppe, hvis længde når 1 meter.

At bo på træerne ved dette dyr, hvordan man hopper perfekt. En af funktionerne i en fluffy hale er styring, mens du hopper fra træ til træ.

I varmt vejr om dagen samler hun utrætteligt mad, der lejlighedsvis bukker i solen uden at flytte. Fra en del af den fundne mad producerer den forsyninger til fremtiden, også til vinteren.

Når sneen gør bevægelsen vanskelig, klatrer dyret i sin rede og venter på uønskede forhold i en semi-dormant tilstand. Leader dagtimerne liv. Når natlige rovdyr går på jagt, går hun i seng i en hul eller rede.

Det gør redenen på egen hånd, men hvordan egern gør en hul vil blive beskrevet mere detaljeret nedenfor.

I nærheden af ​​en person kan bede om noget velsmagende og kan gøre det utålmodigt. Det ser meget sjovt ud, og folk som regel ligner denne impudence. Villigt kontrol og menneskeskabte fuglefodere.

Hvert år, fra slutningen af ​​sommeren - begyndelsen af ​​efteråret, begynder disse dyr at migrere på jagt efter mad, som i gamle steder ikke længere er nok. Rejser alene uden at danne store klynger.

mad

De fleste mennesker tror, ​​at det er en udelukkende plantelevende. Faktisk er den mest foretrukne delikatesse cedertræ, gran og lærkfrø. Skov egern spiser også bær, svampe, rødder og andre vegetabilske fødevarer.

Men når der er mangel på mad såvel som under avl, tilsættes larver, insekter, små amfibier og endda æg og små kyllinger til kosten.

overvintring

hule

Tilbringe størstedelen af ​​deres liv på et træ, disse dyr bygger deres reden. De er bygget i form af en kugle af fleksible kviste. Fra indersiden er sådanne boliger isoleret med mos og deres eget dyrehår.

Kan en uinteresseret person ved et uheld høre navnet på egerns reden? Chance lidt. Gajno - den såkaldte ikke kun egerns reden, men også de øvrige dyrs rede.

Det kan bygge en gayno både i den hule og i gaflene på et træ mellem tætte græs i en højde på 5-17 meter. Ud over hovedindgangen, fra bagagerummet er en lille nødindgang nødvendigvis bygget for at redde fra ubudne personer.

Antallet af reden i en egern kan nå 15 stykker. Hver reden af ​​egern har sit eget formål. Ofte, at ændre dyrets hjem er tvunget parasitter angre i reden.

Mandlige egern bygger ikke rede. Det optager forladte egern reden eller fuldender forladte fugle reden.

Hvor lever egern på vinteren? Om vinteren bor de i varme reder, som ofte er bygget i hulrum. Under vinterperioden kan en nest af egern optage 3-6 personer. Forsigtigt lukker indgangen med mos, prøver dyrene at varme hinanden. Fluffy hale under overvintring hjælper heller ikke med at fryse.

Under de alvorlige frost kan temperaturen inden i reden, hvor egernene sover, nå 15-20 grader, så de skynder sig ikke at forlade det før opvarmning.

lager

For et varmt og nærende overvintrende dyr forbereder sig på forhånd. Kunne vælge mad, der ikke vil forkæle hele vinteren. Træhuler bruges ofte som varehuse. Det kan også skjule mad under jorden mellem trærødder.

Efter at have lavet de nødvendige fødevareforsyninger, glemmer proteinet om dem. De fleste af dem finder hun ved et uheld ved inspektion af egnede steder. Det sker, at hun snuble på bestande af andre dyr: mus eller chipmunks. Fra lagre, der ikke findes enten af ​​en egern eller af andre dyr, kan nye træer vokse.

reproduktion

Ras 2-3 gange om året. Ægteskabet begynder i slutningen af ​​februar - begyndelsen af ​​marts. Mænd begynder konstant at kæmpe indbyrdes. 5-6 mænd løber efter en kvinde. Som et resultat vælger hun det stærkeste til parring.

Umiddelbart efter proteinmating forekommer, opbygger kvinden gayno til afkom i 4-5 dage med større nøjagtighed. Denne rede er større end normalt. I 40 dage varer proteinet graviditet.

Derefter bliver blinde, døve og nøgne hvalpe født. Deres antal varierer fra 3 til 10. Når egern forekommer i egern, tager kvinden sig af dem.

Efter 14 dage er egern dækket af uld, og efter en måned bliver de synlige. Efter en anden halvanden måned bliver de unge selvstændige. Efter ca. 13 uger har egern det næste kuld.

Med meget høj fecundity fra hvert kuld om et år forbliver kun fra en til fire personer. Årsagen er disse egerns fjender, som rovfugle og vildfamiliens dyr. Og jagten på et egern, der ikke er fuldt modnet, er ofte vellykket.

Hvor mange år lever egern i fangenskab, når de beskyttes mod deres naturlige fjender? Under gunstige betingelser kan proteinet leve 10-12 år.

I naturen, hvor dyret kan dø af forskellige sygdomme, er levetiden for proteiner i gennemsnit 3-4 år.

Værdi for jægere

For jægere er hovedværdien en egernes hud, selv om dens kød også forbruges med mad. For ikke at forkæle huden, prøv at skyde egern i hovedet. Jagt efter en egern kan udføres med eller uden en hund.

video

Interessante fakta om egern kan findes i vores video.

http://ohota.guru/dikie-zhivotnye/belka-pushistaya-lesnaya-igrunya.html

Egern dyr Habitat og livsstil egern

"Protein, fortæl proteinet. Hvad tænkte i stilhed.
Måske glemte du hvor møtrikken blev begravet i efteråret... "

Fabelagtig smukke jumper fra rækkefølgen af ​​gnavere af rød farve af egern er kendt for os alle siden barndommen. Et stort antal digte er dedikeret til hende, hun er heltinde for mange folkeslag, hun er forvirret og sang sang om hende.

Det er svært at sige, hvornår og hvor denne ægte kærlighed til en mand til en egern kom fra. Det er kun kendt, at alt dette har foregået i lang tid, og intet har ændret sig i vores tid. Disse legende og overraskende hurtige dyr beundrer alt fra små til store i parker, hvor de dristigt hopper fra gren til gren på jagt efter mad og nye fornemmelser.

Dette smukke dyr er svært at forvirre med nogen. Egern er lille i størrelse. Længden af ​​hendes krop kommer normalt fra 20 til 40 cm og vejer op til 1 kg. Hendes bløde, fluffede hale har en længde af krop. Ørnen af ​​egern er små, i form af børster. I pelsfarven råder rød farve, men tættere på vinter grå og hvide toner tilføjes.

Om sommeren er kappen kort og grov, og om vinteren bliver den blød og fluffy. Tættere mod nord kan du se helt sort egern. Dyr kan hoppe i en afstand på 4 til 10 meter. Deres store og fluffede hale tjener dem under kørslen, hjælper med at justere bevægelsen, når du hopper.

Proteinegenskaber og habitat

Disse vidunderlige dyr lever overalt bortset fra i Australien. For dem er det vigtigste at have lunde, en tæt skov, tætte parker. Ekorre for solrige steder af en eller anden grund bypass. På bekostning af hjemmet er dette dyr meget tankevækkende.

De arrangerer enten et hus i træernes huler eller bygger en rede på et træ nær bagagerummet, hvilket på forhånd bekymrer sig om, at boligen skal beskyttes mod vanskelige vejrforhold.

Twigs, mos, gamle fugle reden er byggematerialer til egern reden. For at binde alt dette indbyrdes, tjener ler og jord oftest dem.

Et særpræg i deres rede er to udgange, hvor hoveddelen er hoved og reserve, som en strategisk udgang under en mulig fare. Denne kendsgerning angiver, hvilken slags egern er et dyr, det er venligt, men ikke så tillidsfuldt.

Karakter og livsstil egern

Ekorn er et dyr, der betragtes som meget intelligent. Og ikke kun dobbelt output er dette bevis. De forbereder sig på vinteren forud for tiden, mens de laver deres egen mad. I grund og grund begraver de nødderne i jorden ikke langt fra deres bolig eller blot gemmer dem i hulen.

Mange forskere er tilbøjelige til at tro på, at der på grund af det faktum, at egerns minde ikke er for godt fra mange af dem skjulte nødder, hvilke proteiner undertiden glemmer træer vokser.

De kan grave en nyplanteret plante i håb om, at det vil være muligt at udtrække frø fra under jorden. Kan besættes uden tøven og frygt på loftet. De får let kontakt med en person, hvis de ser mad i hænderne og kan tage det uendeligt og gemme sig i hulen.

Ekorre, der bor i byparker, har længe lært for sig selv en sandhed, at mennesket er en kilde til ernæring for dem. Men fodre dem med hænder er uønsket. Ofte kan de være syge af pest eller andre sygdomme, som kan skade menneskers sundhed. Selvom der ikke er nogen sygdom, kan proteinet simpelthen bide meget smertefuldt. De dygtigt og dygtigt knækker møtrikkerne. At se dette er en fornøjelse.

Udover det faktum, at et protein er et nyttigt dyr, kan det også forårsage en skade for en person. Deres tænder er meget stærke og kan gnave dem med protein alt. Hvis de bor tæt på en persons bolig, kan det være en fuldstændig katastrofe.

For at egernene ikke kan skade i kælderen eller på bakken, og ikke forkæle ejendommen på disse steder, er det ønskeligt at lægge skind af dyr. Scarecrows hjælper ikke. Fra huden udspringer duften af ​​dyret, og proteinet er på en eller anden måde skræmmende.

Selv i hårde frost forlader egern ikke deres hjem. Det sker, at de samler sig i en hule af tre eller fire dyr, lukker indgangen med mos og opvarmer sig selv og undgår således fra den bitre kulde.

Selv om de har en varm pelsskind, i kulden under 20 grader, forlader de ikke deres rede. De kan sove på dette tidspunkt i dagevis. Og kun under optøningen ud af hulen for at indsamle keglerne og genopbygge deres dagligvarebutik.

I tilfælde af magre årstider bevæger egern i hele vandløb i den retning, hvor der er mere mad. Egern er meget fleksibel og skarp. De er forsigtige og forsigtige, deres rede eller hule er svært at bemærke.

Indenlandske proteiner er for nylig ikke ualmindelige. De købes i dyrebutikker. Men ofte fjernes små egern ud af en hul og efterlades for at leve derhjemme. Enhver, der beslutter at starte dette dyr, skal huske at dette er et følelsesmæssigt dyr og udsættes for stress. I sådanne situationer kan proteinet blive syg.

For hjemmekorner skal du bygge en lille fugl eller sætte den i et bur. Men fra tid til anden er det nødvendigt at lade hende løbe rundt i lejligheden uden at forlade hende uden opsyn.

Dette er et ret uafhængigt dyr, der i hjemmet ikke hurtigt vender sig til en person. Det skal tage lang tid før ekornet giver sig i det mindste bare et slagtilfælde.

mad

Protein foretrækker plantemad i form af nødder, frø, svampe, bær. Men hun kan også lide æg, frøer og insekter. Dyret samler en masse svampe, strækker dem på en gren nær den hule.

Livets vitalitet og proteinets fulde liv afhænger helt af fødevarernes tilgængelighed. Jo flere reserver de har, og kalorieindholdet de er, desto bedre føles proteinet, og jo sundere er det.

Uønskede vejrforhold forårsager, at proteinet spiser alle dets fødevarebestande. Dette fører til dyrets død. Ekorre, der bor i parker med dette lidt lettere fordi en person altid kommer til undsætning.

Reproduktion og forventet levetid for protein

Marts og april for frække egern kommer parring sæsonen. Haner masser omkring snesevis af dusinvis af kvinder og forsøger at vinde hendes fordel. Meget ofte er der kampe. Kvinden vælger den stærkeste, og babyer er født fra deres copulation, normalt fra to til otte.

De er blinde og helt hjælpeløse. I første omgang fodrer de på modermælk. Efter overgangen til den sædvanlige fødefoder er de forældre til gengæld.

Efter to uger er egern dækket af hår, og det bliver tydeligt, hvilken farve af protein, og efter en måned åbner de deres øjne. Efter udførelsen af ​​babyerne i to måneder er de klar til selvstændig levevis og kan få deres egen mad.

I fangenskab opdrætter dyr også, men med omhu. I naturen lever egern fra to til fire år. I hjemmet når deres livstid op til femten år.

http://givotniymir.ru/belka-zhivotnoe-sreda-obitaniya-i-obraz-zhizni-belki/

Fælles Protein: En komplet beskrivelse af arten

Ekorn - en repræsentant for egern familien, tilhører rækkefølgen af ​​gnavere, klassen af ​​pattedyr. Den officielle latinske betegnelse for slægten er Sciurus. Det omfatter 30 arter fundet i Europa, Nord- og Sydamerika, og den tempererede zone i Asien. Du kan lære alt om proteiner ved eksemplet på en art udbredt i Rusland. Dens repræsentant er en almindelig egern eller vecsha.

Hvad ser en almindelig egern ud?

Det er et ret lille dyr med en slank langstrakt krop og en meget busk hale. Kroppen er 20-30 cm lang. Halen er ca. 1/3 kortere. Den gennemsnitlige dyngvægt er 300 gram. Hovedet er lille, rund form, med lange oprørige ører, dekoreret med kvaster. Det er tydeligt synligt store sorte øjne og en afrundet næse. Pote er meget fastholdige, med skarpe buede klør, og bagbenene er længere end fronten. Dybden, forpaws og underlivet af dyret er dækket af vibrationer - stive hår, der udfører følelsesorganets funktion.

Om sommeren er pelsen af ​​egern kort og hård, om vinteren ændres det mærkbart og bliver højt og tykt og bliver blødt. Ekorn "kappe" har en anden farve afhængigt af dyrets sæson og habitat. Om sommeren er det præget af nyanser af rød og brun. Om vinteren - grå, brun eller sort toner. Efterbehandling af den ekstreme beskrivelse af egern, skal det bemærkes, at dyrets mave, uanset årstiden, forbliver altid lys.

Varianter (underarter) egern af almindelig

Disse rodents levesteder er blandede skove. Befolkninger af almindelige egern beboer den europæiske del af Rusland, Sibirien, Fjernøsten, Kamchatka. De kan findes på Sakhalin Island og den japanske ø Hokkaido.

Udseendet af dyret, dets størrelse, farve afhænger af bopælsstedet. For eksempel er egernene, der befinder sig i bjergområder, større end deres pårørende, der bor på fladt terræn. Og for de centrale områder af området er præget af fordelingen af ​​personer med en lysere farve.

Afhængig af stedet for afvikling og eksterne forskelle af repræsentanter for denne art er opdelt i underarter. Der er omkring fyrre af dem. Her er nogle af dem:

  • Central russisk egern
  • Nord europæisk;
  • Bashkir;
  • Vestlige sibiriske;
  • Teleut;
  • yakut;
  • Altai;
  • Jenisej;
  • Zabaikalskaya;
  • Sakhalin;
  • Ukrainsk.

Perioder med smeltning

To gange om året er egernskinden opdateret. Der er forår og efterår perioder. Om foråret forekommer moltning oftest i april og maj. Om efteråret begynder det i september og varer næsten indtil slutningen af ​​sæsonen. Hvis dyrene i den første periode smelter i retningen fra hovedet til bagens hale, så finder molningsprocessen i modsat retning sted i andet tilfælde. Således skyr dyret på trods af to-timers udskiftning kun halen en gang om året - om efteråret.

Som hos alle pattedyr er perioder med squirrel-molt forbundet med hormonaktivitet, som afhænger af sæsonmæssige ændringer. Varigheden af ​​denne proces og kvaliteten af ​​den nye uld påvirkes af både vejrforholdene og mængden af ​​høstet foder.

Måde at være på

Da egern er typiske repræsentanter for skovpopulationen, har naturen givet dem de nødvendige kvaliteter og "færdigheder", der er nødvendige for overlevelse under disse forhold.

Skov egern spenderer de fleste af deres liv på træer. Dyrene har stor fingerfærdighed og kan nemt springe fra et træ til et andet. Nogle gange er deres multimeterhoppe som flyvende. Veludviklede bageste lemmer er i stand til at give et stærkt tryk, og en stor buskhale tjener som faldskærm og styring på samme tid.

På jorden føler små skabninger mindre afslappet og bevæger sig med stor omhu med korte spring. Sensing fare, de straks klatre træer.

Home Improvement

For at arrangere deres hjem foretrækker egern at bruge et hult træ. De isolerer det forsigtigt, foret indeni med blade, tørt græs, mos eller lav. Hvis der ikke er nogen passende hul i nærheden, bygger egern et eget hus alene ved hjælp af almindelige grene. Inde er det også omhyggeligt isoleret. Dette hus har en sfærisk form og er monteret blandt grenene på træet.

I løbet af vinterfrosten samles flere individer i et rede, indgangen er lukket med mos, og således opvarmer hinanden, dyrene fryser ikke.

Interessant nok har egerns reden to åbninger, der tjener som hoved- og nødudgang. Den anden er placeret på siden af ​​bagagerummet, så dyret nemt kan undslippe i tilfælde af fare.

I reglen har egern ikke en, men flere boliger på samme tid ved hjælp af forskellige reden til hvile, avl og overvintring. Huset hvor egernen bor hurtigt angribes af parasitter. I denne henseende er dyrene ofte tvunget til at ændre deres bopæl.

Sammensætningen af ​​kosten

Den vigtigste føde til protein er fødevarer af vegetabilsk oprindelse. Deres hovedmenu er som følger:

  • friske og tørrede svampe;
  • keglefrø;
  • nødder;
  • agern;
  • frugter;
  • bær;
  • skud, knopper, bark af træer.

I det tidlige forår, når sådanne fødevarer mangler, spiser dyrene insekter, frøer, fugleæg og selv kyllingerne selv.

Ekorre er meget sparsomme. De forbereder sig altid på forhånd for ankomsten af ​​koldt vejr og indsamler, og derefter gemmer mad i huller eller sprækker af trunker, mellem træernes rødder, i specielt forberedte gravhuller. Dyrene husker normalt ikke placeringen af ​​deres caches og kan enten finde dem ved en tilfældighed eller bruge deres naboeres reserver.

Migrationsperiode

Under ugunstige forhold for livet, er egern nødt til at forlade det beboede område og gå på jagt efter et nyt habitat. Årsagen til sådanne migreringer kan være mangel på foder, tørke eller brand.

Dyr, som regel, forener ikke, men bevæger sig alene i en bred strimmel. Disse små skabninger må nogle gange rejse en afstand på hundreder af kilometer. Nogle gange er egern nødt til at krydse bosættelser, at krydse floder og bugter. På vejen bliver mange mennesker dør af sult og kuld, blevet ofre for rovdyr, druknet.

Avl funktioner

Processen med parring af protein opstår normalt to gange om året - i forår og efterår. Men nogle gange kan kvinden tage et år og tre kuld. I løbet af partersæsonen samles op til 6 mænd i nærheden af ​​det. De stræber efter at vise deres kampkvaliteter fuldt ud og kan opføre sig relativt aggressivt mod hinanden. Den stærkeste får ret til at blive hos kvinden.

Efter parring forsvinder hanen sædvanligvis og deltager ikke i pasning af afkom. Men der er tilfælde af en mere ansvarlig holdning, når familiefaderen stadig hjælper med at tage sig af babyerne.

Ekornet udarbejder meget flittigt for moderskabet. Efter parring begynder hun at udstyre en hyggelig rummelig rede for fremtidige babyer. Graviditet fortsætter til 38 dage. Ekorre er født blinde og uldløse, deres vægt overstiger ikke 10 gram. I foråret er antallet af unger lille - op til 4 personer. I efteråret er en velfødt kvinde i stand til at udholde op til 10 egern.

I cirka et og et halvt år fodres nyfødte modermælk, og de bliver allerede uafhængige på to måneder. Seksuel modenhed forekommer omkring 9 måneder.

Proteiner har et udtalt maternisk instinkt. Dette manifesteres ikke kun i forhold til deres eget afkom. Zoologerne observerede et vildtfuldt faktum, at en voksen kvinde nemt tager under sine plejeafdelinger af fremmede forældreløse unger og plejer dem ikke mindre end om deres slægtninge.

Hvor meget lever en almindelig egern?

Under naturlige forhold opfylder proteinet sjældent den fireårige grænse. Større dødelighed observeres hos unge. I den første vinter dør mange af dem. Ekornens fjender er fyrmorten, sablen, ræven og også rovfuglene - ugler og høge. Derudover dør dyr ofte af sult og sygdom.

I fangenskab lever almindelige egern meget længere. Når der skabes forhold, der er tæt på naturen og giver dyr med god ernæring, kan deres alder nå 12 år.

Andre egern

Ud over det almindelige egern er andre arter, der er distribueret over hele verden, med undtagelse af Australien, tilhørende slægten Sciurus. Følgende er almindeligt kendt:

  • persisk;
  • brand;
  • rød-;
  • Arizona;
  • guianensis;
  • japanske;
  • bolivianske;
  • broget;
  • gul-;
  • Allen egern;
  • Richmond protein;
  • Peruvianrød og andre

Ekorre er ikke kun dekoration af vores skove og parker. At lave foderstoffer spredes frøene over lange afstande, hvilket bidrager til væksten af ​​nye træer og skovfornyelse. Dyrene er af stor interesse for jægere som en kilde til værdifuld pels. Blandt andet er disse dyr kloge på deres egen måde og i stand til at stole på mennesket. Det er kun nødvendigt at omhyggeligt og omhyggeligt behandle disse vidunderlige væsener, så søde og forsvarsløse.

http://zveri.guru/zhivotnye/obyknovennaya-belka-polnoe-opisanie-vida.html

Mobil og omgængelig protein degu

Eksotisk egern uddyber sit udseende mere som en jerboa end vores sædvanlige hoppende indbygger i skove og parker. På grund af den tykke undercoat og ørens form kan det forveksles med en chinchilla. Hailing dyr fra Sydamerika, så det kaldes også chilenske. I det naturlige habitat bor hun sammen med sine slægtninge. I hjemmet bliver duu hurtigt vant til personen og kræver konstant opmærksomhed.

Eksotisk degekorn ser mere ud som en jerboa

Degu egerns beskrivelse og karakter

Minimale længde af dyrets krop er 9 cm og maksimum - 22 cm. Den lange hale slutter med en sød kvast. Hovedet har en langstrakt form, øjnene er mørke i farve, lille og bredt set. Der er en gul kant omkring øjnene. Øren er afrundede, deres kanter er lidt bølgete. Bagbenene er længere end fronten. Degu har 8 par tænder, som ligesom resten af ​​gnavere vokser gennem hele livet.

Degu's frakke er hård og ret tæt, brun-grå eller brun-gul. En voksen person vejer 200-300 g. En chilensk egern i fangenskab lever i gennemsnit 6-8 år, mens det i sit naturlige habitat er omkring et år. Dyrets liv afhænger af indholdet og fodringens egenskaber.

Dyret har en interessant funktion i forbindelse med dens reaktion på fare: hvis egern er grebet af halen, kaster den straks sin hud og huder. Derefter klatrer hun ind i et afsides sted og adskiller den blotte del af halen med hjælp fra hendes tænder.

En person, der kunne lide den ornamental egern så meget, at han besluttede sig for at bosætte sig derhjemme, skulle få detaljerede oplysninger om dyrets natur. Dyret skelnes af nysgerrighed og er ikke vildt at chatte med sine pårørende. Hvis du ikke starter en egern, men to eller tre, vil de altid være i godmodighed. Men hvis dyret lever alene, skal du betale ham meget opmærksomhed - ofte tale med ham, slagtilfælde, forsøger at kompensere for manglen på kommunikation med andre dyr. Det er tilrådeligt at lære ham gradvist at tage mad fra sine hænder. Ellers kan kæledyret køre vildt og vise aggression mod sin ejer. Det hjemmelavede degu-protein bevæger sig hovedsageligt i løbet af dagen. Om natten sover dyret som regel, hvilket adskiller det fra andre medlemmer af gnavere.

På grund af den tykke undercoat og ørens form kan det forveksles med en chinchilla

Når du køber degu, skal du være opmærksom på dyrets udseende. En sund person bør se sådan ud:

  • øjnene er rene og skinnende, øjenvipper sidder ikke fast sammen;
  • tænderne er gule med godt skelnelige to øvre snit;
  • Frakken er skinnende, uden skaldede pletter, tæt på kroppen;
  • aktiv adfærd, men samtidig forsigtig.

Det er bedre at nægte at købe, hvis barnet har et sjusket udseende og er inaktivt.

Squirrel degu hjemme (video)

Degu indholdsregler

På trods af dyrenes relativt små størrelse kræver de tilstrækkelig plads. Dette forklares af mobiliteten af ​​proteiner. Det er nødvendigt at forberede i forvejen et rummeligt bur med en størrelse på mindst 60x60x60 cm. Den ideelle størrelse er 120x60x100 cm. Designet skal være lavet af rustfrit stål.

Andre materialer, såsom træ eller plast, er ikke egnede af en grund: dyret kan gnave dem med sine skarpe tænder i minutter.

Indenfor er det ønskeligt at lave 2 eller 3 niveauer, der forbinder dem med hinanden stiger. I buret skal du sørge for et specielt rum til det daglige dyr. Som sådan kan et sted lave et lille hus. Desuden skal du sætte i et burskrin fyldt med træflis. Hun ønsker at dække bunden af ​​cellen. I fraværet kan du anvende pressede majskål eller hvide ark papir.

Chilenske degukorner elsker at gemme sig i forskellige krisecentre, så du skal sørge for sådanne steder. Mange ejere placerer pottede lerpotter i buret, sætter små sten, trærødder eller grene, hvilke gnavere glædeligt løber rundt. Planter er nødvendige for dyr at skærpe deres tænder om dem, derfor er det nødvendigt med jævne mellemrum at placere nye dele af trægrene på dem. Det anbefales også at installere flere hylder, der vil tiltrække opmærksomheden hos et nysgerrige dyr. For at forhindre dyret i at blive såret, skal disse konstruktioner fastgøres sikkert.

I naturen er proteiner ofte i bevægelse. I cellerne bevæger de sig mindre intensivt, derfor installeres der et specielt hjul i dem. Flytning inde i det forbruger proteiner energi. Man bør være opmærksom på at placere fødefoderne, som skal være flere, samt et reservoir af ferskvand.

Den chilenske egern kan ikke lide at være i direkte sollys, så buret skal placeres på et skyggefuldt sted. Det er nødvendigt at sikre, at dyrets hjem ikke er placeret på udkastet.

Galleri: squirrel degu (25 billeder)

Afhængighed af buret

Efter at have erhvervet en gnaver, opstår der et naturligt ønske så hurtigt som muligt at placere det i et bur. Det anbefales ikke at gøre dette, da dyret har brug for en vis tid til at tilpasse sig den omgivende virkelighed. Det er bedst at sætte kassen, hvor den chilenske egern blev transporteret ved siden af ​​buret. Over tid, når dyret bliver vant til det nye miljø og bliver mere afslappet, kan du tage det ud af bære og lægge det i et bur.

Det skal huskes, at dette skal gøres omhyggeligt, for ikke at forårsage overdreven bekymring i dyret. Forud for dette anbefales det at sætte en del af affaldet fra transportøren på det sted, der er udpeget til egerns faste bopæl. Degu lugter hendes nye sted, hvilket vil hjælpe hende med at håndtere hendes angst.

Efter at dyret har mestret, skal du regelmæssigt gå det. Det skal lades i den forindskrænkede del af rummet, befriet fra elektriske ledninger, glasvarer og andre genstande, der kan tiltrække egernes digu. Nogle indendørs planter som anthurium, calla liljer, vedbend, rhododendron, sancevier og andre kan også være farlige for disse dyr.

Efter at have gået, kan dyret måske ikke gå tilbage til buret. I dette tilfælde skal du lægge strukturen ved siden af ​​den og åbne døren. Dyret vil snart gå ind, fordi det enten bliver sultent eller vil drikke.

Du kan fremskynde denne proces ved at servere en godbid, efterfulgt af en stille fløjte. Degu vil huske denne lyd og vil derefter reagere på den og løbe op til trug. Hvis du skal fange det lille dyr, skal du aldrig dække det med din håndflade, ellers vil egern blive udsat for stress. Du kan ikke gribe en egern ved halen for at undgå skade på den.

Anbefalinger til pleje af den chilenske egern (video)

Chilenske egern fodring og hygiejne

Før du fodrer et egern, skal du passe på en passende kost til det. Da dette er en gnaver, kan du bruge følgende produkter:

  • majs;
  • kiks, pre-malet;
  • havregryn;
  • tørrede ærter.

Det er tilladt at give dyret klar mad, som kan købes hos dyrebutikker såvel som hø.

Dyrets kost skal indeholde frugt, grøntsager og frø ved stuetemperatur. Søde frugter kan ikke gives, da dyret kan udvikle diabetes. Unripe eller overripe frugter, tørrede frugter er uønskede. Du kan ikke drikke degamælk og give fermenterede mejeriprodukter, kød og fisk, forskellige rester fra bordet.

Fremtidige ejere af prydede egern vil helt sikkert være optimistiske over de oplysninger, som disse dyr ikke behøver at blive vasket. Dyrene er rene, så behøver ikke at bade. Dyrene er i stand til at pleje sig selv ved at bruge almindeligt sand, som skal hældes i badet. Det er ønskeligt at placere en lignende beholder med toiletfyldstof i hjørnet af buret. Samtidig skal dyrets hus holdes rent, rengøres regelmæssigt og erstattes med affald. Men når du udskifter det, er det nødvendigt at lade en del være på plads, da det er vigtigt for dyr at føle lugten bekendt med dem.

For at rense panden kan du bruge sæbe. Efter afslutning af vaskeprocessen skal panden tørres tørt og senget hvidt papir. Top skal sætte ny savsmuld, lidt fortyndet gammel.

At få afkom

Voksne individer betragtes som degu, der har nået et år. Imidlertid kan processen med parring starte proteinerne, som kun er 50 dage gamle. For at dette skal ske, skal dyrene være på gode vilkår med hinanden. Hvis ejeren ønsker at hans kæledyr skal producere afkom, skal han på forhånd sørge for et passende par. Det er nødvendigt at erhverve en person af det modsatte køn og hekte det op til det dyr, som allerede bor hjemme.

Det er nødvendigt at nøje overholde parrets adfærd, fordi det er muligt, at kvinden og hanen måske ikke kommer i kontakt med hinanden. I dette tilfælde kan en af ​​dem vise aggression mod partneren.

Hvis dyrene ikke kæmper og behandler hinanden positivt, kan du forvente afkom. Det anbefales at fjerne objekter fra buret, der kan skade en gravid egern eller den unge. Disse omfatter hylder med mad og et hjul.

Personer i blodet er ikke egnede til parring, da egern kan være født svag og syg. De mest egnede partnere er dem, der er halvt år gamle. Efter fødslen placeres hanen i et separat bur. Så kom for at forhindre re-parring. Kvinden er klar til at bære barnet og fødes ikke mere end en gang om året.

Graviditet varer i 90 dage, hvorefter fødselsprocessen finder sted. Normalt er 5-6 babyer født, men nogle gange når deres nummer 12. Der er tilfælde, hvor kun en egern er født. Efter 4-6 uger efter at have fået afkom af små gnavere, flyttes de: Drenge i et bur, piger - i andre. Hvis dette ikke er gjort, begynder de unge mennesker at parre sig.

Bestemmelse af dyrets køn

Det er vigtigt at vide, hvordan man bestemmer unges køn, da gutter og piger af degus er udadtil meget ens. Derfor er det ved første øjekast svært at gøre. Sexbestemmelse bør begynde med at hæve halen og inspektion af kropsområdet, hvor anus er placeret. Skuddet i form af en kegle, nogle tager fejl for penis, men der er urinrøret, som er i begge køn. Køns kønsorganer er skjult inde i abdominalbåndet og er ikke synlige, de er også usynlige hos piger. Så hvordan man bestemmer gulvet, hvis det ikke er muligt at overveje kønsorganerne? Dette gøres ved afstanden mellem anus og processen, som hos kvinder er praktisk taget fraværende, og hos mænd - næsten i lillefingeren.

Hvis du kender egenskaberne ved adfærd og reproduktion af dyr, så holder du dem hjemme, vil det ikke medføre store problemer. Med den rigtige pleje er Degu legende, munter og i stand til at reagere på ejerne med hengivenhed og kærlighed.

http://4lapki.com/2017/01/chto-za-zver-belka-degu
Up