logo

Linnet, der omtales af folket som replikaer og repoler (lat. Carduelis cannabina), er en lille fugl tilhørende gruppen af ​​passeriner fra finch-familien. Kropslængden kan variere fra 13 til 16 cm, og vægten er også lille op til 22 gram. Denne art er fordelt næsten overalt i Europa, dels i Afrika og Asien.

I den parringssæson har Linnets sangfugl Mand en lys og smuk farve på hovedets og brystets karminfarve, og maven er lys. De ældre repoler, jo mere intense farvningen. Bagsiden er malet i brun.

På vingerne og halen striber er hvide smalle og brede sorte. Hos kvindelige og unge dyr er fjerkræet ikke så farvet, da der ikke er rød farve. Kvindernes bryst og mave er lyse med brune variegationer i længderetningen.

Næbbet er tykt eller relativt tykt, kortt, konisk i form, malet i gråt. Tæber er lange, overgroede med fjer til spolen, brun. Fingrene er tynde, med skarpe kløer, meget fastholdige.

I billedvinduet

Linnets egenskaber og levesteder

Repolov - fuglevandrende. Imidlertid kan beboere i varmere områder af området forblive vinter uden flyvning eller vandre på jagt efter steder, der er rige på fødevareressourcer. Fra syd vender fugle tilbage til fuglepladser i det tidlige forår, i begyndelsen af ​​april, og begynder næsten umiddelbart at bygge en rede.

For at erobre sin udvalgt, bruger en mandlig linned sang. Sangen er meget kompleks og forskelligartet. Vagten kan sikkert kaldes den bedste sanger blandt findere, som i hans sang kan du høre en række triller, kvidre, mumle og fløjte.

Lyt til sangen af ​​linnet

Meget ofte låner han lyde af andre slags. I forestillingen kan du høre nattergalenes klik og larkets markør. Alternationen af ​​lyde kan gå i en hvilken som helst rækkefølge, der er ingen ordre i deres brug.

Hanen, inden du synger, sætter sig komfortabelt på toppen af ​​et træ eller en busk, på hegnet eller strømforsyningskablerne, løfter sit tuft og vender fra side til side, begynder at udstille hans triller. Sommetider skyder den op i himlen, gør en eller to cirkler og vender tilbage til stedet, planlægger i luften og ophører ikke med at synge sin sang.

Linnet er en kollektiv fugl, hvorfor han aldrig synger alene. Altid på kort afstand, omkring 50 meter, synger nogle få fugle sammen med ham. Denne slags sang udfører hele sæsonen, fra ankomst til afrejse.

Men den mest aktive fase er præ-nesting forberedelse og nesting periode. Det er på dette tidspunkt, at linnet fuglen er det mest interessante at lytte til. I syd flyver fuglene i begyndelsen af ​​oktober sammen i flokke.

Hold repolov små flokke eller par, der hurtigt bevæger sig efter mad på jorden eller i buskene. Mænds røde bryst er særligt lyst i løbet af parringsperioden, men i efteråret, når smeltet, skjuler den røde fjer under de nye fjer med kanterne farvet grå.

Ved foråret bliver disse hjørner slettet, og vores øjne ser igen linnet fuglen, hvis foto er bredt udbredt på internettet med brystet og hovedet i rødt.

Linnets natur og livsstil

Linnet fugl foretrækker at bebo kulturelle landskaber, såsom hegn, personlige tomter, haver, samt buske i skovens kant eller unge skud langs kanten af ​​enge, kløfter og veje plantager.

Men fuglen forsøger at undgå tætte skove. I et par fugle lever kun i høstperioden, og resten af ​​tiden flytter de med en munter og venlig flok. Flyvning af repol er bølgende og hurtig.

Denne fugleart er meget genert, derfor er det ekstremt svært at holde dem i fangenskab. Skræmt, de begynder at slå på baren af ​​buret. Når indfanget indhold kan give afkom, interbreeding med guldfiner, kanariefugl og andre arter af finch familien.

Linnet mad

Frøene af forskellige ukrudt, herunder klid, burdock og hellebore, er den foretrukne mad af den granivorøse fuglelinned. Men de nægter heller ikke forskellige insekter og deres larver.

De fodrer deres unge som med afskårne frø og planteknopper såvel som insekter. Selv om denne type linnet bærer navnet, er det ikke blevet bemærket, når man spiser hampfrø, medmindre det ved et uheld tager fat. For at lette processen med at knuse frø, er hele palatal overfladen gravet op med specielle riller.

Reproduktion og lang levetid af linnet

Reder spoler ofte oftere i tykke buske eller hegn i en højde på op til 3 meter, og foretrækker de stikkende. Nogle gange brugt lav gran. Opførelsen af ​​redenen er kun indgrebet i kvindelig linned.

En god, skålformet form er lavet af træfibre, stærke rødder, med en mos eller lavfods. Animalsk pels eller spindelvæv kan bruges. Nestets diameter er 11 cm, højde fra 5 til 9 cm.

På billedet af linnets reden

Æg er lagt i første halvdel af maj, 3-7 stykker. Skallens farve er grønlig eller blålig, med brune pletter over hele æget og danner en nimbus i den stumpende ende. I to uger inkuberer kvinden dem, men begge forældre er allerede involveret i fodring af de frodige afkom.

Nestlingsfødte er dækket af en lang, tæt ned mørkegrå farve. Omkring to uger vil de voksne afkom forlader redenen, men i nogen tid vil faderen hjælpe dem med mad, og kvinden vil begynde at forberede reden til den anden brød.

Disse kyllinger står på vingen og forlade deres forældre rundt i slutningen af ​​juli eller lidt senere. Linnet lever i naturen op til ca. 9 år, i fangenskab er denne alder langt længere.

Denne fugl giver betydelige fordele for mennesker i landbruget, der ødelægger ukrudtfrø. Og selv om der ikke er nogen trussel mod deres eksistens, er de meget udbredt, selv om fuglen i nogle europæiske lande er optaget på listen over beskyttede arter.

Afventer, at denne type store sangere har brug for meget omhyggeligt og omhyggeligt, så vores efterkommere kan nyde deres chirping og peresvistom. Når alt kommer til alt, brugen i landbruget af kemikalier, der ødelægger ukrudt, dømmer denne type dårlig ernæring.

http://givotniymir.ru/konoplyanka-ptica-obraz-zhizni-i-sreda-obitaniya-konoplyanki/

Linnet (Repolov)

Linnet (Latin Acanthis Cannabina) tilhører familien af ​​finch, det kaldes også repolov. I udseende svarer repoler meget til vilde kanariefugle. Bagparten af ​​fuglen er brun, hovedet er gråt, området over halen er grå-pink. På halen og vingerne kan du se brede sorte striber og smalle hvide. Hannerne har også rød fjerdragt og et lyst sted på deres pande. Farven på unge fugle og hunner er mere falmet, der er ingen crimson farve. Maven er hvidlig, modley, hanen er monofonisk. Disse er meget lyse fugle, de vejer op til 25 gram, og kropslængden er op til 15 centimeter.

Foto: Et par hamp

Der er lanyards overalt i Europa, Asien, Nordvest-Afrika. Det foretrækker at huse i skov, forladte haver, kløfter, der vokser over med buske og øer. Undgår tætte skove, ofte linnetter bosætte sig tæt på landsbyer og byer.

Foto: Mand linnet, han repol

Reproduktion, ernæring, vaner

Linnet holdes oftest i små flokke eller i par, de bevæger sig meget hurtigt i høje græs eller buske. Når nestetiden kommer (ofte i slutningen af ​​maj) ligger fuglene mellem 4 og 6 æg med en blålig-grøn skal og brune pletter. Ofte kan kvinder i løbet af sæsonen lave to koblinger, og kyllingerne bliver fodret af begge forældre. I gennemsnit er inkubationsperioden 13-14 dage. Nogle fugle dvale, nogle flyver sydpå.

Foto: Kvinde Linnet

De bliver vant til hjemmet hårdt, de er meget genert, bange for kæledyr og mennesker. Ofte opbevares de i rummelige bur eller bur med andre sangfugle. Det er bedre at placere burene højere, for ikke at forstyrre fuglene igen. Lav et lille hus til hampestængerne, en aborre, sæt et badehus og en feeder.

photo: Bright repolov plumage vises i "parringssæsonen"

Repov diæt bør gives særlig opmærksomhed, fordi fuglen elsker planter. Du kan tilbyde hendes grønne burdock, mælkebøtte, plantain, solsikkefrø, valmuefrø, forskellige kornblandinger, spiret korn. Tilføj også myr æg, smuldret cottage cheese, giv små insekter. Hvis linnet ikke har nok vitaminer, dør de i den allerførste smeltning. Reproducer racer i kabinetter ikke dårligt, deres hybrider med guldfiner, kanarier, zelenushkami er kendt.

Interessante fakta om linnet

  • Disse er en af ​​de bedste sangere af sparv familien, deres "vokale" komplekse, melodiske, sammensat af forskellige lyde;
  • Med god pleje i fangenskab kan fugle leve i 9-11 år;
  • Himmelen ved Repolov er ikke glat, men som om gravet er gravet - det er lettere for fuglene at male korn;
  • Efter at fjerkræet forandrer sig, bliver den parringstøj mørk, bliver grå eller brunlig, og lige inden hestning viser mænd og kvinder lyse fjer.

Denne side er vist 59680 gange

http://www.pitomec.ru/kinds/main/birds/Pevchie_ptici/Konoplyanka

Linnet Bird

Linnet (også kendt som repolovom) er en lille fugl med en lang hale, der lever i Vestasien, Europa og Nordafrika.

Fuglehabitat - haver, parker og skovkanter. Linnet favoriserer åbne områder med sparsom vegetation.

Linnet (Carduelis cannabina).

Repræsentanter for denne art elsker havkysten, derudover bor de i højlandet. Linnet er en migrerende fugl, men beboere i de sydlige regioner fører et stillesiddende liv eller flyver over korte afstande inden for området.

Udseende af repolov

Størrelsen på denne fugl er 14-16 centimeter. Wingspan når 23-26 centimeter. Væg linnene fra 20 til 22 gram.

Disse fugles næse er konisk i form, kort i grå. Halen har en sort farve, og den er indrammet af en hvid kant. Hovedet er gråt, og på panden er der en rød farvefarve. Halsen er dekoreret med en hvid stribe.

Denne fugl har en vidunderlig fjerdedel.

Fødsel på mænds bryst er rød, og hos de unge og hunner er den røde tone fraværende, deres bryster er grå. Benene er lange, brune i farve. Fingrene på lemmerne er tynde med spidse klør. Flyfjeder er sorte med hvidt trim.

Hampens opførsel og ernæring

I parringsperioden lever Linnet parvis, og i andre tilfælde kombineres de til små småflager. Flyvningen af ​​disse fugle er hurtig.

Sang er en samling af lyde fra kvidre, trilling, torsk og fløjt. Linnets er ret hyggelige at synge. Fra midten af ​​september til midten af ​​august begynder fugle at flyve til varme lande.

Linjer fodrer som regel på jorden. Kosten omfatter korsbærfrø, birk, hagtorn, tistel og mælkebøtte.

reproduktion

Linnets reden fra begyndelsen af ​​april til slutningen af ​​august. Under nestetiden har kvinden tid til at lave 2 koblinger, der hver indeholder 4-7 æg. Fugl reden er bygget i tæt vegetation i en højde på ca. 1,5-3,5 meter fra jorden. En kvinde bygger en rede. Som byggemateriale bruger det tørt græs, web, lav og mos. Nestens bund er isoleret med fjer, nede og uld. Resten har en kopform.

Inkubationsperioden for æg varer 2 uger, kun kvinden deltager i processen, og hanen er involveret i fodring. De ruge kyllingers krop er dækket af mørkegrå ned.

Antallet af disse fugle er truet.

Forældre fodrer afkom i 2 uger. Derefter begynder de unge at flyve, men faderen fortsætter med at fodre kyllingerne i nogen tid. Kvinden i denne periode forbereder redenen til et nyt lægning.

Den næste generation af kyllinger bliver på vingen i august. Juveniler forene sig i flokke og i et stykke tid flyver ikke væk fra fuglepladser. I naturen lever disse fugle omkring 3-4 år, og i fangenskab øges deres levetid til 10-12 år.

Antal

Det er værd at bemærke, at befolkningsstørrelsen i de seneste 40 år er faldet med 62%. Årsagen til dette er reduktionen af ​​naturmiljøet. Desuden dør linnet på grund af pesticider, som folk bruger til at kontrollere ukrudt. I nogle lande er linnet opført i den røde bog.

http://animalreader.ru/ptitsa-konoplyanka.html

Linnet fugl (lat. Carduelis cannabina)

Linnet eller repoler (Carduelis cannabina) er en lille sangfugl, der tilhører familien Reel og Sparrow-lignende orden. I hjemmet er sådanne fugle vanskelige at vedligeholde, fordi disse fugle ikke er meget vant til mennesker. Når indholdet med andre fugle i en åben og rummelig fuglefrigivende linnet føles ganske behagelig.

Artikelens indhold:

Beskrivelse af linnet

Størrelsen på denne mellemstore fugl er kun 14-16 cm med en vingspids af et voksen individ indenfor 23-26 cm. Den gennemsnitlige vægt af et linnet kan variere mellem 20-22 gram. Den gennemsnitlige længde af en voksen mands vinge er 76,5-83,5, og hunnerne overstiger ikke 71-81. I mange regioner hedder sangfuglen en vagtler, og på Kharkiv-regionen er sådanne fugle kaldt popik.

udseende

Repræsentanter for familien Seals og Sparrow-formede afdelinger har en næb af meget karakteristisk konisk form og ikke for stor længde. Øjenfarve er grå. Fuglens hale har en sort farve med tilstedeværelsen af ​​en klart synlig hvid kant. Grå linnets hoved er gråt, og der er en rød plet på panden. Fuglens hals er dekoreret med en hvid stribe. Iris er brun.

Dette er interessant! Hovedforskellen fra de nominerende underarter er tilstedeværelsen af ​​en let hals med hyppige og små speckles samt en lys nadkhvosti, hvorpå brune fedt ikke smelter overhovedet.

Brystområdet af voksne hanner er dækket af rød fjerdedel, og hos unge fugle og hunner er den røde tone helt fraværende, derfor er brystet dækket af fjer med grå farve. Linnets ben er ret lange, af en karakteristisk brunlig farve. Tynde fingre af fugleekstremiteter leveres med spidse klør. Til sorte fjer karakteriseret ved sort farve med hvid kant.

Livsstil, adfærd

Linnet er indbygger i kulturlandskabet. Sådanne fugle beboer ofte haveplantager, hegn, lever i beskyttende skov og buske. Voksne fugle foretrækker ofte buske i enge og skovkanter. Trækfugle kun i den sydlige del af deres distributionsområde er vandrende eller stillesiddende.

Med starten af ​​foråret ankommer sangere fra Reel-familien og Sparrow-lignende frihed ganske tidligt, omkring marts eller i det første årti af april, og derefter fortsætte til meget aktiv indlejring. Sangen på Linnet er ret kompliceret, men melodisk, der består af forskellige, for det meste babbling-triller, suppleret med kvidre, fløjter og et sammenbrud, der følger hinanden i en uspecificeret rækkefølge. Alle elementer i sangen er fragmentariske Linop.

Dette er interessant! En interessant kendsgerning er, at Linnets mænd aldrig synger singelt, så flere sangfugle er på en gang i en lille afstand.

Linnets mænd synger, sidder i træerne eller den apikale del af buske, på hegn, bygninger og ledninger. Samtidig hæver mændene tuftet på hovedet og drejer fra den ene side til den anden. Til tider kan hanen flyve op med sangen ret højt i luften, og efter to eller tre omgange planlægger fuglen let tilbage.

Sæsonen sanger fra ankomsttidspunktet til afgangstidspunktet, og den største aktivitet observeres i for- og nesteperioder. Efterårets afgang af fugle er i slutningen af ​​september og oktober.

Hvor mange live liners

Små sangfugle med en lang hale er ikke blandt de lange lever blandt fugle, men deres gennemsnitlige forventede levetid i naturlige forhold er cirka ni år. Ifølge ornitologer kan fuglefamilier i levevilkår kun leve i omkring ti til elleve år, men kun med passende pleje.

Seksuel dimorfisme

I foråret er en lys carminfarve til stede i den mandlige fjerdragt på vertex, frontal zone og brystet, og der er ingen rød farve i kvindens fjerdedel. Den øverste del af kroppen er brunlig, og siderne og underlivet er hvide i begge køn, men de angivne tegn på seksuel dimorfi er tilstrækkelige til at skelne kvinder fra mænd.

Habitat, levesteder

Udvalget af den Linnet almindelige Carduelis cannabina er repræsenteret af hele Vesteuropa fra den nordlige grænse. I syd møder repræsentanter for arten op til Pyrenæerne, Norditalien, Østrigs, Rumæniens og Ungarns område. I øst er nestestederne af linnets velkendte nær Tyumen.

I den sydlige del af hektarområdet ligger de i Kobdo og Ileks nedre strækninger såvel som i Uralstrømens dal i retning sydpå til grænserne til Uralsk. I en lille mængde findes liners på højre bred af Volga-floden nær Dubovka og Kamyshin. Under migrationer og migreringer findes fugle af denne art i hele Nordafrika, Sydeuropa, Kaukasus og Transkaukasien og i Centralasien.

Turkestan Linnet (Linaria cannabina bella) er spredt fra mindreårige Asien og Palæstina til Afghanistan. I Kaukasus afholder repræsentanter for arten sig ikke længere end bjergene, såvel som foden af ​​Centralasien, reden i Tarbagatai og på Zaisan-depressionens territorium, hovedsagelig på bjergskråninger. Syd for Linnet var udbredt i de syv floder, men uden lavlandet. Sådanne fugle er talrige omkring Dzhambul, gennem bjergene i Tien Shan til bjergene i det nordlige Tadsjikistan, Darvaz og Karategin.

Linnet ordinary mestrer hovedsagelig kulturelle landskaber, herunder hegn, haver og beskyttende plantager nær de dyrkede områder eller baner.

Dette er interessant! Turkestan liners undgå bolig om vinteren længere end foden, hvor i løbet af en sådan periode strejker adskillige overvintrende fælles linned aktivt.

Habitater omfatter buske på enge og skovkanter, men disse fugle lever ikke i tætte skove. Turkestan Linnet favoriserer tørre stenrige bjergstopper med forskellige tornede buske repræsenteret af barbær, astragalus, tavolga og enebær.

Linnets kost

Den vigtigste ration af almindelig lintgræs er korn og frø af de mest forskelligartede, men hovedsagelig urteagtige vegetation, herunder burdock, burdock, horsirrel og hellebore. I et mærkbart mindre antal spiste repræsentanter for hjulets familie og den Sparrow-lignende orden et bredt udvalg af insekter.

Kyllinger født i verden fodres af deres forældre af afskallede frø og insekter. Ernæring Turkestan linnet forstås for øjeblikket ikke, men funktionerne i deres kost sammenlignet med fødevarer af almindelig hamp eksisterer ikke.

Reproduktion og afkom

Brydning af en flad-sengetøj til par opstår som regel i begyndelsen af ​​april. Mænd i denne periode er placeret på en del bakke, hvor de hæver deres tuft med en karakteristisk rød hætte, synger højt nok. På nuværende tidspunkt foretrækker hampebønnerne kun at optage kun strengt definerede områder for fuglepladser, hvorfra repræsentanter for samme art nødvendigvis udvises. Gnezdovye områder er ofte begrænset i størrelse, så paret hamp nestes ved siden af ​​hinanden.

Trampoliner bosætter sig sædvanligvis i temmelig tætte og tornede buske, der foretrækker de nederste grene af frugttræer, enkeltgranetræer, fyrretræer og enebærbuske, der vokser i enge, enge eller skovrensninger. Sangfugle bygger ofte deres rede langs jernbanelinjerne, i tætte gren kunstige landinger.

Reder er placeret i en højde på en til tre meter over jorden. Linnets reden er en tæt og rimelig solid struktur. Nestens ydervægge er vævet ved hjælp af tørre stængler eller blade af græs, vegetabilske rødder, mos og spindelvæv. Indersiden af ​​partiet er foret med uld, hestehår og fjer. Den gennemsnitlige diameter af bakken er ca. 55 mm, med en dybde på 36-40 mm.

Hampstener har som regel to koblinger inden for et år. Ægene fra Reel-familien og Sangfuglene i den første kobling vises i redenen i maj. Det andet lag finder sted ca. i slutningen af ​​juni eller i det første årti af juli. Æg inkuberes udelukkende af kvinden.

Antallet af æg i fuld kobling er 4-6 stykker. Ægens hovedton er mat eller lysegrøn blå. På hovedet er der rødbrune og mørke lilla bindestreger, pletter og prikker, der danner en ejendommelig halo i den dumme ende.

De gennemsnitlige ægstørrelser er 16,3-19,5 x 12,9-13,9 mm og 16,0-20,3 x 12,0-14,9 mm, og broingsprocessen tager et par uger. Kyllingerne er inden for deres rede i omkring to uger, og de mænd, der har fløjet ud i flere dage mere foder i flere dage. Kvinder på dette tidspunkt fortsætter til enheden af ​​sin anden rede. Kyllinger af den anden ynglehjerte er tilbage i det sidste årti af juli. Omkring de sidste dage i august lavede temmelig store fuglefugle ret fjerne migranter, som efterhånden blev til fugleflyvninger i de nordlige områder af området.

Naturlige fjender

Typiske land- og fjedrede rovdyr, der kan fange sådan en rask og ret aktiv sang mellemstor fugl jagt en linnet. Ofte fanges unge hells for at blive holdt i fangenskab som et kæledyr.

Dette er interessant! Repolov godt formere sig, når de holdes i aviaries. Hamp hybrider med røde kanariefugler, greenfinches og guldfiner er meget velkendte.

Ornitologer og indenlandske elskere af sangfugle beviste hybridernes fecunditet, der er fremstillet af hamp og zellus. Sådanne hybrider har ganske gode sangdata, som kan forbedre sangkvaliteten.

Befolkning og arter status

Antallet af almindelige Linnet over habitatet er almindeligt. Befolkningen er lille i den nordlige del af udbredelsen, såvel som i den sydøstlige del af Sovjetunionens europæiske område.

Det vil også være interessant:

Selv på trods af det faktum, at der ikke er nogen trussel for eksistensen af ​​repræsentanter for arten i øjeblikket, og de er ret udbredt, er der på nogle europæiske landes område en sådan sangfugl medtaget på listen over beskyttede arter.

http://simple-fauna.ru/birds/konoplyanka/

Linnet fugl. Livsstil og levested for Linnet

Den mest musikalsk begavede blandt passerines. Linnet synger melodisk. I arsenalen af ​​Ptakh snesevis af forskellige lyde. Fuglen lægger dem ned i melodiske triller. De har masser af nightingale, lark, bryster.

Du kan høre syngende hamp på hampefelter. Fuglen foder på plantens frø. Dermed artens navn. Alternativ mulighed - repov. Burdock frø linnet spiser også, klamrer sig til planteblomsterne.

Beskrivelse og funktioner af Linnet

Linnet er en fugl fra en passerine gruppe, en finch familie. Ptah ligner en vilde fugl eksternt. De karakteristiske egenskaber ved arten er:

1. Længden af ​​kroppen er ikke mere end 15 centimeter og vejer 18-25 gram. Blandt passerine er en rekordminature.

2. Farve på basis af gråbrun. Over hale pinkish fjer. Maven og siden af ​​dyret er næsten hvide. Lysbånd er på halsen. Sort-hvide linjer er synlige på vingerne. Sidstnævnte er smalle. De sorte striber er brede. Tegningen gentages på fuglens hale.

Kvinden i den kvindelige Linnet har mere dunkle nuancer

3. Seksuel dimorfisme i farve. Linnet på billedet er med et rødligt bryst og en scarlet plet på toppen. Dette er en mand. Hos kvinder er farvningen mere falmet, som i ung bestand.

4. Kort, tykk ved bunden af ​​næb. Han er taupe. Næbens længde er mindre end to gange bredden af ​​næseborene. Dette skelner hamp fra slægtede guldfiner.

5. Lange ben med tynde og faste tæer. På dem - spidse klør. De er ligesom alle ben brunagtige.

6. Lang og spids vingeform. På den er to fly-down fjer et spejle. Vingenes længde er 8 centimeter.

7. Den aflange svagcellehale. Det står for 4 centimeter.

En anden linnet er forskellige ribbet himmel. Sporene på det hjælper med at knække kornene, der fodrer fuglene.

Fuglearter

Fuglen linnet er repræsenteret af en art. Relateret er chaffinch, crossbill spawns, canary finch og greenfinch.

Konventionelt skelner ornitologer 3 underarter af linnet:

1. Fælles. Hendes beskrivelse er knyttet til alle artikler om fuglen, som er typiske.

2. Krim. Det adskiller sig fra den almindelige udvidede lyse kant på vingerne og mere mættet rød farve i kvindens fjerdedel.

3. Turkestan. Den har en ren og lysebrun ryg, i modsætning til den beskidte brune i det fælles og Krim Ptah. I mænd af underarterne er røde fjer ikke kun lysere, men også mere almindelige, kom på siderne, underlivet.

Scarlet er endda på fuglens hvide fjer. En anden turkmen repov større end andre. Længden af ​​fuglens fløj når næsten 9 centimeter.

På latin hedder linnet carduelis cannabina. Under dette navn er fuglen noteret i den røde bog. Befolkningen er faldet med 60%. Årsagen er aktiv anvendelse af kemikalier i markerne. Forgiftninger trænger ind i kornet. Spiser dem, linnet er bogstaveligt forgiftet.

Livsstil og levested for Linnet

Svaret på spørgsmålet, hvor linnet lever, afhænger af fuglens underarter. Fælles distribueret i det tidligere Sovjetunion, Europa, Skandinaviske lande. I Rusland befinder birdies sig vest for landet. Den østlige grænse er Tyumen-regionen.

Krim-linnet, som navnet antyder, er endemisk til Krim-halvøen, findes ikke uden for det.

Turkestan repov bor i den Transcaspiske region, Iran, Turkestan, Afghanistan, Mesopotamien og Indien. De asiatiske underarter er betinget delvist af en anden 2. iransk-kaukasiske fugle mindre end resten.

Linnet er let at genkende ved voiced sang og lyse farve af mænd

Nu skal vi behandle et spørgsmål, en linnet en trækfugl eller ej. Svaret er relativt. En del af befolkningen er afgjort.

Dette er især typisk for fugle fra varme områder. Andre repolovs flyver til Afrika, Aralhavet regionen, den kaspiske region og Iran til vinteren.

I fly og dagligdagen opbevares linnerne i flokke på 20-30 personer. De bevæger sig med støj, gemmer sig i det høje græs, buskehud.

Med mange naturlige fjender er linnet genert. Det forstyrrer vedligeholdelsen af ​​husdyr. De er bange for hunde, katte og andre kæledyr. Bange repolovy og folk. Derfor placerer fugleejere huse højt og gør dem afsondret huse, så linnet kan gemme sig.

Folkets linnet kaldes ofte repolovom

At blive afgjort i en rummelig udendørsluft med guld, kanariefugler og zelenuskami, kan repolovy interbreed med dem, hvilket giver levedygtige afkom. Sådanne hybrider er lettere at holde i dit hjem.

Lyt til Linnets stemme

Fuglefoder

Linnets kost er overvejende vegetabilsk. Dette gør det muligt for fuglene at lede en stillesiddende livsstil, da der ikke er nogen tvivl om en vinter søgning efter biller og larver. Men i sommer og i hjemmet kan ptahs feast på myrer af myrer, hytteost og forreste seværdigheder.

Den samme kost er særegent for kyllinger. På en proteindie vokser de hurtigt.

Fra planter repolovy foretrækker:

  • vejbred
  • mælkebøtte
  • solsikkefrø
  • bur
  • hampfrø og valmuefrø
  • spiret korn og kornblanding
  • hest sorrel
  • Hellebore

Faktisk kan repov spise noget urteagtige planter. Det vigtigste, de var spiselige. Rape, colza vil gøre. De øger fedtindholdet.

Linnet har en ripplet gane til at male frøene, som en fugl spiser.

Det giver den mobile og miniaturefugl den nødvendige energi, der på grund af linerens størrelse bruger hurtigt. Bogstaveligt en time uden mad til repolov - et kritisk mærke.

Reproduktion og levetid

Repola rede fra april til august. Tid nok til at fjerne to koblinger. I hver - ca. 5 æg. De er gemt i reden beliggende i tykt græs og buske. Huse hæves fra jorden med ca. 1-3 meter.

Foldede rejer hamp mos, tørrede urter, spindelvæv. På toppen af ​​dem - isolering. Som det står fluff, fjer, dyrehår. Konstruktionen er involveret i kvinden. Hun lægger materialerne i form af en skål.

På æg sidder kvinden 14 dage. Mad i reden leverer hanen. Yderligere 2 uger fortsætter med at fodre afkom. Her arbejder mor og far på tur.

Repolov Chicks er dækket med mørk grå ned. Efter 2 uger stiger de unge på vingen. Moderen begynder at forberede redenen til det nye læg, og faderen fortsætter med at fodre den førstefødte. De når seksuel modenhed i seks måneder og lever i 3-4 år. Dette er et naturligt begreb. I fangenskab lever Ptahs op til 10.

http://givnost.ru/konoplyanka-ptica-obraz-zhizni-i-sreda-obitaniya-konoplyanki/

Linnet

Linnet - lille sangfugl. Det ligner en kanariefugl, men har en række unikke egenskaber, der er unikke for det.

beskrivelse

Linnet hedder også repolov. Denne fugl har små dimensioner: vægt - 20-22 gram, kropslængde - 13-15 cm. Wingspan er 22-26 cm.
På grund af at linnet fodrer kærlighed til sang, sammenlignes det ofte med en kanariefisk, men den første synger udelukkende i par eller i flokke sammen med andre fugle.
Melodiøsiteten ved at synge en linnet kan ikke bestemmes af en bestemt lyd - det er en syntese af squeak, tapping, fløjt og trille.
Disse fugle elsker at synge, flytte i rummet.

Farve og fjerkræ hamp

Et karakteristisk træk ved Linnet er en rød plet på panden. Med hensyn til fjerkræet har det en attraktiv lysstyrke under nesting og i mere moden alder. Unge fugle adskiller sig ikke i farvemalinger, primære farver: grå, brun, brun, hvid. Hannerne mangler farver som rødt, rødt, grønt. Nakken er oftest malet brunbrun, blek rød, vingerne er sorte, og maven er gråhvid. Næbbet er lille, men tykt, med en stump finish, farven er brun. Pote er meget fastholdige, selv om de ser små og tynde ud.

Adfærd og kost

Linnet - kraftige, kollektive fugle. De er monogame. Kun kvinden arbejder på opførelsen af ​​reden, som for øvrigt på inkubation af æg. På mandens skuldre er fødevarebyttet.

Hampens opførsel

Den venlige opførsel af repovserne ligger i, at mændene ikke konkurrerer med hinanden, men tværtimod føder kollektive sange eller råber over hinanden.
Interessant nok er Linnet - ejerne af en speciel hals, der er dækket af riller. Faktum er, at sådan deres funktion forenkler absorptionen af ​​forskellige sorter af frø og deres slibning.

Ernæring og kost

Diætet af disse fugle domineres af vegetabilske fødevarer: frø, hvede, ukrudt, ramson, burdock. Af de forskellige slags levende væsener er larver, biller, tæer - linned roligt, ikke glad for denne delikatesse ligesom andre fugle.

Fordeling og levesteder

Linnet er ikke i udlandet og ikke sjældne fugle, de kan findes i Rusland, Europa. En del af arten beboer Nordvest-Afrika, Lilleasien og Centralasien. Forresten bekymrer indbyggerne i de sydlige lande sig ikke om vinterflyvninger, hvilket ikke er det første.

Hamp nesting

Nestende på steder, ikke langt fra en person, bekræfter endnu engang hampens kommunikativitet. Det mest acceptable sted at bygge en rede er: haver, frugtplantager, græsplæner, steder tæt på skoven, buske eller buske.

Nest information

Resten, om hvilken skabelse kvinden bekymrer sig, har form af en dyb skål i størrelsen 5-9 cm i højden og 10 cm i en cirkel. Materialet, hvorfra de laver en flad kile, er mos, træfiber, små stilke, rødder af små planter. Den højde, hvor redenen ligger, er 1-3 meter.

Vandrende eller overvintrende

Repolens livsstil afhænger af de geografiske breddegrader, hvori den lever. Fugle fra de nordlige regioner flyver normalt sydpå. Linnets er tidlige fugle - efter vinteren vender de tilbage så tidligt som i marts eller første halvdel af april. Wingede dwellers i syd fører en afslappet livsstil, eller nomadisk - hvis de leder efter den mad, de har brug for.

Typer af hamp

I naturen er der en enkelt type hamp - Carduelis cannabina. Disse fugle tilhører familien af ​​finch, rækkefølgen af ​​passer-formet.
Det skal bemærkes, at deres antal og befolkning i de seneste år er faldet markant. Udryddelsesprocenten er lig med 60%. Ornitologer kaldte hovedårsagen til denne tendens - brugen af ​​kemikalier til gødning og ukrudtsbekæmpelse. Som du ved er ukrudt en integreret del af hampens kost.
Tendensen til at reducere hampens afkom har medført, at i nogle lande er disse fugle opført i den Røde Bog.

Mand og kvinde

Linnet - monogamiske fugle, der erhverver et par til livet. Forresten er Linnets liv under naturlige forhold 9 år.
Mand og kvinde er næsten ikke forskellige fra hinanden. I denne fuglefugl er seksuel dimorfisme svagt udtrykt. Hvis vi taler om de vigtigste forskelle, er det værd at erklære at kvindelinnet ikke har rød farve på brisket. Kun med alderen vises mænd mere lyse fjerdragt i form af lilla farve. Hos kvinder vises sådanne ændringer ikke.

Indhold derhjemme

Linnet - frihedsbevidste fugle - ud af to mulige valg af liv, de vælger aldrig et gyldent bur, men vælger viljen. Men som du ved hjemme, er livet af et Linnet over 9 år, hvilket er typisk for denne fugleart under naturlige forhold.

Obligatoriske krav

En elsker af tamfugle, du skal være sikker på at vide: linnets er meget genert og lever ikke godt sammen med andre kæledyr. Det er bedre at hænge et hus til repolov så tæt som muligt på loftet - fuglene kan ikke lide at blive forstyrret og vil føle sig bedre i højden. Hvis vi taler om materialet, kan du vælge et træ. Det er bedst at holde dem i friluftbure, som de kan lide frisk luft, men overdriver ikke det: linnene er bange for udkast.

Krav til buret (aviary)

Buret skal vælges ikke mindre end 40 x 30 x 40 cm.
Blandt overflod af materialer - undgå metal, foretrækker træ: birk, bøg.
Det er bedst at skabe optimale betingelser for repol, da i et ugunstigt miljø farves farven, og fuglen kan endda blive syg. Placer i flere fugle flere buske, så fuglen kan finde en slags ly eller et hyggeligt hjørne.

Sådan fodrer du en linned

Hvis du beslutter dig for at gøre dit valg til fordel for repolov, så skal du omhyggeligt afbalancere din kost. Linnets er fans af korn og plantefødevarer, så du bør lagre på betydelige lagre af korn: havre, hirse, byg, hvede, hør, hampfrø og solsikkefrø. Som en godbid kan du give æbler eller bær.

Opdræt hjemme

Ofte inkuber kvinder i en årstid to koblinger - i første halvdel af maj og i slutningen af ​​juni. I lægning fra 5 til 7 æg. Deres farve er grønlig blå med brune prikker. Æginkubationstiden varer 14 dage.

Chick information

Efter udseendet af kyllinger tager manden sig af deres fodring. Lille fugle er under deres forældres dækning i 15 dage. I begyndelsen af ​​juni forsøger unge fugle allerede at forsøge at flyve ud af reden, og når de bliver mere modne, overlader de det overhovedet. Derefter tager kvinden sig af at bygge en ny rede - den nye kobling er lige rundt om hjørnet.
Hjemme opdrætter Linnet godt i kabinetter. Perioden med æglæggende og modne kyllinger er ikke forskellig fra denne proces under naturlige forhold.
Kendte hybrider canary og linnet.

Interessante fakta

  1. Linnet - kollektive fugle, især mærkbar, når de synger i en flokk.
  2. Når nestingstiden begynder i hampede fugle, bliver fjerkræet af disse fugle meget smukke og bliver farvestrålende.
  3. Det andet navn hamp - Repolov.
  4. Fugle har en charmerende stemme, og derfor sammenlignes de ofte med kanarier.

sang

Den melodi, der er chanted af blændinger består af flere lyde, hvis variationer kan ændre både tonalitet og rækkevidde. Sang er som en kombination af stavelser: "tick" - "tick" - "ppp". Hyppige for hampy tæller og fløjter.

http://o-prirode.ru/konopljanka/

Linnet

Linnet er en lille fugl, endnu mindre end en spurv. Det er let genkendeligt med brunt specket fjerdragt med hvide indlæg på fjerene.
Habitat. Den bor i Europa, Asien og Nordafrika.

levested.
Linnet foretrækker tørre åbne rum med tilfældigt spredte øer af træer og buske. Det er mest let at bosætte sig på skovkanter, i haver, stille parker og kirkegårde. Linnets foder på plantefrø er mest rigelige i nærheden af ​​markarealer og græsarealer, men de undgår kvarterer med menneskelig beboelse. Linnet lever hovedsagelig på sletter og kyster, men findes også i bjergene op til skovets overgrænse. Linnene, der ligger i Centraleuropa, flyver væk til vinteren mod vest og syd for kontinentet, og deres familie, der bor i de østlige og nordlige regioner, flyver til deres sted.

Udsigt: Linnet - Acanthis cannabina.
Familie: Reel.
Fritagelse: Sparrows.
Klasse: Fugle.
Undertype: Vertebrater.

Ved du det?

  • Sædvanligvis sætter flere par hamptræer sig ved siden af ​​hinanden og danner en lille koloni.
  • Den palatal overflade af de finch fugle er gravet af riller, hvilket letter åbningen og slibning af frøene.
  • Ikke i avlssæsonen, de røde øer i fjerdragt af den mandlige formindskelse i størrelse, vokse kedeligt og falme, nogle gange bliver helt usynlige.
  • Om efteråret, efter en fuldstændig forandring af fjerdragt, er de farvede områder af fjerkræets fjerdedrag skjult under de grå fjer af nye fjer. I løbet af vinteren slettes disse hjørner, og ved foråret kigger billedelementerne i ægteskabsbegrebet ud under dem (på den måde vises de skarlagede pletter på hovedet og brystet i hanen). De dele af fjer, der er berøvet pigmentering, slides hurtigere ud end de farvestrålende.

Livsstil
Trampoliner undgår kun kongenere midt i ynglesæsonen, og resten af ​​tiden vandrer de rundt i kvarteret i små flokke. Venlige virksomheder af disse små fugle er ofte bosat til at hvile i buskene, kroner af høje træer og telefonledninger. Flyvning tæt på hampen er hurtig og bølgende. Om vinteren og efteråret fodrer flokke fugle på ledige partier og interbach, og om sommeren fodrer de på frø af frø: kædehjul, hestesorrel, forskellige typer boghvede, sølvbede, malurt, buttercups, mælkebøtter og meadowsweet. I perioden med fodring af hampekyllinger er de ikke vild for at spise insekter. Linnets sang består af blid, behagelig til ørerne, fløjter og triller, og i flugt udsender fuglene en ringende kvidre.

Reproduktion.
I løbet af en ynglesæson, som i hempholes varer fra april til august, parret formår at fodre to og endda tre brød. Først og fremmest skaber fugle i tætte tykninger af nåletræ eller hækninger en nød, der er beskyttet mod andre øjne og højt synge for deres naboer, at stedet er travlt og vagt bevogtet. Den kopformede reden er normalt placeret i en højde af 1 m over jorden og er vævet af tørre blade af græs, rødder og vegetabilske fibre. Inde, ejerne linjer det med skrot af uld og grøntsager fluff. Kvinden lægger 4-6 æg og inkuberer koblingen i 12-14 dage, og fodrer hele tiden med ægtefællens tilbud. Begge forældre fodrer flittigt kyllingerne med frø af forskellige planter. I ca. to uger forbliver babyerne i reden, men selv efter at have forladt det, fortsætter de med at kræve mad fra deres forældre. Men de unge skifter hurtigt til deres eget brød, og for et voksenpar, bryder sig om den nye brødbegyndelse.

Sikkerhed.
Indtil for nylig var linnet almindeligt næsten overalt, men den massive anvendelse af ukrudtsbekæmpelseskemikalier, hvis frø foder på disse fugle, dæmper dem til en dårlig og ensformig kost. Desuden forsvinder i deres traditionelle levesteder lidt efter lidt forsvinden af ​​buske og høje græs, hvor de kunne rede. I nogle europæiske lande er linnet inkluderet i antallet af beskyttede arter.

Linnet - Carduelis cannabina.
Længde: 13,5 cm.
Vingerpanel: 21-25 cm.
Vægt: 18 g.
Antallet af æg i koblingen: 4-6.
Inkubationstid: 12-14 dage.
Fødevarer: plantefrø.

Struktur.
Hoved. Hele hovedet er dækket af grå fjer; pande carmine rød.
Næb. Den korte koniske næb er grå.
Tail. Den lange hale består af sorte halefjer med samme hvide fælge.
Fjerdragt. Den lyserøde fjerdragt på brystet er dekoreret med en hvid "slips". Bagsiden er kastanjebrun, maven er gulbrun med brune striber.
Ben. Lange poter af brun farve til en tsevka har erhvervet fjer.
Fingre. Tynde faste fingre slutter med skarpe kløer.
Wings. Flyfjeder er sorte med hvide fælge.

Relaterede arter.
Linnet tilhører familien af ​​finch repræsenteret af omkring 135 arter. Denne omfattende gruppe kombinerer små tykke billedfugle fra trøst til chiffchaff. Under nestingstiden bærer mændene i mange arter en lys og spektakulær parringskjole. Farven på kvinder og kyllinger varierer i et langt mere beskedent gråbrunt sortiment med karakteristiske linjer og striber. Rantfuglens ration består hovedsagelig af frø af forskellige planter, og deres skålformede reder er placeret i kronerne af træer eller tætte buske.

http://faunazoo.ru/konoplyanka

Hvad spiser linnet

Venligst læg et hyperlink til webstedet www.rus-nature.ru hvis du kopierer disse materialer!
For at undgå misforståelser skal du læse reglerne for kopiering af materialer fra www.rus-nature.ru

Linnet, eller repov eller popik (forældet) - Acanthis cannabina

Udseende. Den dorsale side er brunlig brun uden pestrin, undersiden er lys. Der er slørede lyspunkter på vingen og siderne af halen, halsen er lys, nadhvoste er hvid. Hanen har lyse røde pletter på panden og siderne af brystet, hovedet er gråagtigt. Kvinden i forklæde har ikke rødlige toner.
Sangen er et sæt fløjter og triller, skriget er chirping af "tk-tk-tk" og "tsvii", der ofte høres under flyvning.
Habitat. Bor i haver, hegn, affaldsområder mv. (i skoven af ​​skoven flyver ikke).
Strøm. Det føder næsten udelukkende på frø, knopper og frugter.
Nesting sites. Det reder i haver, beskyttende plantager omkring dyrkede områder og jernbaner, skrubber overgroing, på enge og skovkanter, buske på floodplains og uremas. Afregner ikke i tætte skove.
Placeringen af ​​reden. Slot stor nok normalt tyk og fortrinsvis chaparral, på de nedre grene af frugttræer på hyldebær på enkelte graner, fyrretræer og enebær vokser på lysninger, enge og skovbrug fældning. Meget ofte ligger det i kunstige gran landinger langs jernbanelinjer. Nest opfører sig i en højde på 1-3 m fra jorden. Ofte arrangerer redenet på jorden, under en kystklippe eller i et fanget træs rødder.
Nest byggemateriale. Ydervæggene er vævet fra relativt grove græsstammer med en blanding af rødder, mos og lav, fastgjort med spindelvæv. Inde i reden er foret med tynde blade af græs. Strøelse består af hestehår, uld og fjer. Ved tilstedeværelsen af ​​fjer samt ved manglen på græsplækker, der stikker ud i forskellige retninger i sidevæggene, er linnedens rede let at skelne fra linsens reden.
Formen og størrelsen af ​​redenen. Resten er en tæt og solid struktur i form af en skål. Sokkeldiameteren er ca. 110 mm, stikkontakten er 50-90 mm, bakke diameter er 55-80 mm, bakken dybde er 30-50 mm.
Laying funktioner. Murværk af 4-6 lysegrønne-blå æg, dækket med brune pletter, der danner en corolla i den stumpende ende. Størrelser af æg: (16-20) x (12-14) mm.
Timing nesting. Ankommes i første halvdel af april og vil snart begynde at bygge op. I begyndelsen af ​​maj er der rejer med fuld kobling. Rugeæg varer 13-14 dage, og på samme tid er kyllingerne i reden. I begyndelsen af ​​juni vises flyvende kyllinger. Linnet klarer at lave to koblinger pr. Sæson. Den anden kobling er i anden halvdel af juni. I august vises flyvekyllinger. Fly finder sted i slutningen af ​​september til oktober.
Distribution. Det distribueres i den europæiske del af Rusland, i Kaukasus og i det sydlige Sibirien, og når Altai i øst.
Overvintring. Nogle fugle vinter i nestområdet (hovedsagelig i steppe zone, sjældnere i mellembanen), og nogle flyver mod syd.

Beskrivelse Buturlin. Hvis du besøger i gran hegn, smalle strimler, der strækker sig langs siderne af jernbanespor, blandt hvedemarker og andre åbne rum, eller (i syd), tage et kig på akacie krat, ofte udfører den samme rolle hegn - du sandsynligvis møde denne ydmyge fugl. På sådanne steder holder Linnet konstant. Whistling hans melodiske, noget melankolske sang, hanen stille står stille på en fremragende gren, og det er ikke svært at overveje det. Hvis du ser på det bagfra eller fra siden, så ser det ud til, at din farve generelt er brunlig, lysere på bagsiden, grå på hovedet og næsten overalt med pletter. Almindelig, beskeden fjerkræ. Men se foran, og du vil se, at den syngende mand har en rødlig blomst på det sprukne bryst, nogle gange ret lyst. Og gennem kikkert kan du se, at der er røde fjer på kronen (cap). Kvinden har ingen røde toner, og hun er endnu mere pockmarked, med brune pletter. Tilsætningen af ​​denne fugl er slank og proportional (ikke så meget som i en eg eller greenfinch), men den er mindre i størrelse end en sparv (13 cm i længden). På himmelen under er det tydeligt synlig konisk, endda lidt kedelig form af næb. Dens farve er blålig-grå.
Hvis du går lidt langs jernbaneskovhegnet, så kan du sørge for, at en hel koloni hamp lever her. Faktisk kan nogle gange i løbet af 10-15 meter finde flere rede. I akacia, tykkelser af vedbend, vilde druer, buske og lignende steder, bor de også tæt på et par fra et par. Reder er ikke bemærkelsesværdige for noget særligt, de er bygget helt løst fra stilke, rødder og hår indsamlet lige der i nærheden; placeret i forskellige højder, nogle gange lave. Testiklerne (5-6, længde ca. 13 millimeter) er lyse, med brune spejle.
Da Linnet ikke har fjerne overvintringer og vender tilbage til hegnene meget tidligt om foråret, klarer de endda at bringe to brød til om sommeren selv i det centrale Rusland. Fra juni har støjende kyllinger fløjet langs udkanten af ​​markerne og flodbuskene, og de har en rubinbrun, kvindelignende, med en høj, insisterende "Tyuy". tyuy. "Begging for mad fra den gamle. Chicks er fodret med frø blødgjort i forældrenes goiter.
Linnet er næsten helt plantelevende. Deres vigtigste feeds er frø af mark og haven ukrudt. De ligner især frøene af forskellige krydderier - rapsfrø, colza, byg, radise og andre samt plantain. De frivilligt huskede og umodne frø af kædehjul, kulbaby, mari, valmue, mælkebøtte og i efteråret også angreb modning hirse, som gør noget ondt. I efteråret blandes flokke af hamptræer med havregryn og stikker langs markernes og stubernes kanter.
Linjer er udbredt på Rusland, men de går ikke langt mod nord, i en stribe af kontinuerlige skove (fra Leningrad til øvre Kama). Mod syd er den mest almindelige fugl; i Ukraine findes den hele året rundt (om vinteren, nordlige individer). Ud over Uralerne, i Vestsibirien, kommer Linnet til Tobolsk og Altai. Et par mere isolerede dele af deres spredning Linnet har lokale funktioner i farvenuancer og andre karakteristika (geografiske underarter) (fx i Kaukasus, Krim, Altai og Tien Shan), men forskellene er meget små og har en række overgange.

I økosystemets ikke-kommercielle online butik kan du købe følgende metodologiske materialer på ornitologi:
computer (e) determinanten af ​​fugle af Central Russia, der indeholder beskrivelser og billeder er 212 arter af fugle (fugl tegninger, silhuetter, rede, æg og tale), samt et computerprogram mødte definitionen i naturen fugle
Pocket guide identifikator "Birds of the middle band"
"Field guide of birds" med beskrivelser og billeder (tegninger) af 307 fuglearter i det centrale Rusland,
farve identifikationstabeller "Trækfugle" og "Vinterfugle", samt
MP3-disk "Voices of Birds of Central Russia" (sange, rober, opkald, alarmer af 343 mest almindelige typer mellembaner, 4 timer 22 minutter) og
MP3-CD "Voices of the russiske Bird, del 1: den europæiske del, Ural, Sibirien" (musikbiblioteket Veprintsev BN) (eller sang lyder, når tokovanii, Pozyvka signaler med angst og andre lyde, det vigtigste, når det bestemmes inden for 450 arter af fugle Rusland, lydens varighed 7 timer 44 minutter)
metodiske manualer til undersøgelse af fugle: "Lad os hjælpe fuglene!" (Gør fugl foderautomater og nesting sites for fugle), undersøgelse af artssammensætning og overflod af fugl rute regnskabsmæssig metode Undersøgelse af antallet af fugle ved forskellige metoder, undersøgelse af den daglige aktivitet af fuglene synger, undersøgelse af avl fugleliv undersøgelse af territorial adfærd Shinichi flokke studere fodring adfærd af fugle blandet Shinichi flokke.

http://www.rus-nature.ru/14birds/187.htm
Up