logo

Han er kendt for næsten enhver person siden barndommen.

Som det er kendt, er den sorte grouse en meget smuk fugl, den har en ret lyse fjerdedel. Så snart de ikke kalder denne interessante og storslåede fugl i det almindelige folk: Chernysh, vilde haver, Berezovik, Kosach!

Og hvor lever det, hvordan ser det ud, hvor lang tid lever den sorte grouse og hvad fodrer den på?

beskrivelse

Grouse er en ret stor fugl. Hovedet er lille og næbbet er ret kort. Vægt varierer i størrelsesordenen 0,6-1,5 kg. Hun er ret smidig og slank.

Farven afhænger af dens køn. Hanen er let genkendelig af den sorte fjerdragt med en blå farvetone. Og kvinden har en rusten brun farve med tværgående sorte, gule eller grå striber. Hun minder mange af grouse kvinden.

Denne mobile og energiske fugl tilbringer det meste af sit liv på jorden, og om vinteren, ofte i træer. Der er følgende typer:

De holdes hovedsageligt i pakker (med undtagelse af parringssæsonen) med en befolkning på ca. 200 personer. Aktiv om morgenen og under solnedgang, og resten af ​​dagen foretrækker de at sidde i solen.

Fordeling og levesteder

Denne art tilhører familien af ​​fasaner og lever hovedsagelig i skoven, skov-steppe og delvis steppe zone i Europa og Asien. Grouse kan ofte findes i steppe zone, fordi det ikke kun behøver et lukket område. Opstår på steder som:

  • Nordkorea;
  • Centraleuropa;
  • Nordafrika;
  • Skandinaviske lande;
  • Kina;
  • Skotland;
  • Mongoliet.

Fugle er ret almindelige i vores land.

Det er også vigtigt at sige om livsstilen, nemlig: black grouse migrerende fugl eller ej? Nej, det er et stillesiddende udseende. Og i høstperioden bygger det boliger på åbne steder og undgår dyster arrays med høje træer.

En anden vigtig og interessant funktion er, at det er en overvintrende fugl. Om vinteren ændres hendes liv. På dette tidspunkt foretrækker hun at sidde i træerne, og om natten tager hun ly under sneen og danner en dyb tunnel i snedriverne. Og i tilfælde af stærke frost kommer det næsten ikke ud af sin husly, med undtagelse af at gå ud for at fodre i et par timer.

Reproduktion og levetid

Tokenperioden begynder i det tidlige forår, når sneen begynder at smelte langsomt. Mænd med karakteristiske lyde og en slags dans inviterer deres elskede til at mødes. Meget ofte i parringssæsonen sker kampe.

De ligner dem, der passer til banketten, men i tilfælde af sorte grouser forbliver alle heldigvis levende. Dette er virkelig fantastisk og uforlignelige skuespil. Du kan personligt bekræfte dette ved at se en video eller et billede af en sådan usædvanlig proces.

Mænd bruger maksimalt deres styrke for at få kvindernes opmærksomhed. Samtidig er de så polygame at flere dusin kvinder befrugter i ynglesæsonen. Også på dette tidspunkt er de temmelig modige og tavse. Men dette har sine egne grunde: Sorte kryds er ikke i stand til at flyve i nogen tid på grund af smeltning.

Efter parring slutter mænds "mission", og alle andre ansvar for at skabe og bosætte nestene, inkubere æggene, til videre fodring og opdræt af kyllingerne overføres til kvinderne.

Black grouse bor omkring 8-14 år. Men den hurtige levebrød for folk i udvidelsen af ​​landbrugsarealer og disse fugles tiltrækningskraft for jægere reducerer deres antal betydeligt.

Hvad fodrer på

Med hensyn til ernæring er den meget forskelligartet. Kosten består næsten af ​​planteføde. De har også brug for fødevarer af animalsk oprindelse, men i begyndelsen af ​​deres liv. På dette tidspunkt forbruger de insekter i meget store mængder.

Fødevarer afhænger naturligvis af habitat og tidspunkt på året. I foråret og sommeren er fodring af disse fugle meget forskelligartet. På dette tidspunkt føder han på knopper af birk, pil, asp, lærk, bomuld græs knopper, frugter, forskellige bær. I alvorlig forkølelse foretrækker de nåle, kegler, enebærbær.

Og med starten af ​​efteråret, hvis den sorte grouse bor tæt på markerne, så er han uden tøven og frygter fester sorter fra haver og marker. De tider pludselig på små småsten og gastrolitter (hårde frø). Dette bidrager til deres normale fordøjelse, det vil sige, det er lettere at dryppe indgående mad. Disse småsten er særligt vigtige i det tidlige forår.

  • Dette er en klog fugl med en vægt på omkring et og et halvt kilo på jagt efter mad kan hænge på grenen på hovedet i lang tid og nå ud til de tiltrukkede bær eller knopper.
  • Når vinteren kommer, stiger området af poter af sorte grouses på grund af væksten af ​​kåt frynse på siderne af fingrene. Det hjælper med at bevæge sig bedre i sneen.
http://pticadom.ru/teterev-ptica-krasivaya.html

Grouse fugl. Egenskaber og habitat af sort grouse

Grouse - en fugl af den russiske skov

Grouse er en berømt karakter i børnenes eventyr "The Fox and the Grouse." Helden er rimelig, målt, har selvkontrol og udholdenhed. Det, han virkelig ved, er jægerne, der har studeret sin karakter og opfordrer til den sorte grouse på deres egen måde: Chernysh, hane, birk eller kosach. Kvinden har også en masse kærlige navne: sort grouse, killer whale, hasselnød, lille stolpe.

På billedet sorte grouse - kosach

Typer af grouse

De mest berømte er to arter, der begge hovedsagelig befinder sig i Rusland: den sorte grouse og den kaukasiske sorte grouse. Skoven, steppe og skov-steppe zone er det område, hvor de sorte grouses lever.

Kosach er bedre kendt for udbredt genbosætning næsten til polarcirklen, og den kaukasiske sorte grouse, ifølge navnet, bor i Kaukasus, men dens tal er truet med udryddelse, arten er opført i den røde bog. Den kaukasiske sorte grouse er mindre end kosachen i størrelse, adskiller sig lidt i fjerning og formen af ​​halen, mere buet til siden.

Grouse i udlandet er kendt i det nordlige Kasakhstan, i det vestlige Mongoliet, i Tyskland, Polen, Norden, Skandinavien og andre lande. En af de største slægtninge er sage grouse i Nordamerika, der vejer op til 4 kg og måler op til 75 cm.

Favoritsteder af sorte grouses er birkeskove med åbne arealer overgroet med buske, undergræsning og tætte vandområder. Til fastgørelse til birk i Tyskland hedder fuglen bjørkens sort grouse. Steppe åbne steder, der tidligere var beboet af sort grouse, med udviklingen af ​​landbruget gik gradvist til behandling af mand, og fuglene måtte trække sig tilbage.

Udseendet af sort grouse

Gryn er en smuk fugl: Sort fjer med blågrøn nuance, en lyreformet hale med en kontrastfarve hvid understaal, øjenbryn med rige lys rød farve. Hvide fjer i sorte grouses kaldes ofte spejle.

Grouse-Kosach - en typisk repræsentant for sin art. Til halefjer, som svarte pigtails, fik han andet navn. Størrelsen af ​​mænd er i gennemsnit 60 cm og vægt op til 1,5 kg. Killer Whale er mindre: Den vokser op til 50 cm og vejer ikke mere end 1 kg. Farven på kvierne er mere varieret og tæt på tawny eller grå nuancer, halen er kortere.

På billedet er kampen om sorte grouse

Hovedet på den sorte ruskind er lille, næbbet er kort og stærkt. Lange fjer på vingerne for at hjælpe med at styre flyvningen, tjene som en slags ratt. Stemmerne fra de sorte grouses er genkendelige, kosacherne mumler i lang tid med gurgling højt og højt. Voiced rober veksler med en døve elevator. Blackiesne klapper som høns, i slutningen af ​​sangen strækker de lydene. Om vinteren er fuglene tavse.

Habitat i form af sort grouse

Den sorte grouse i naturen er meget aktiv i det sociale liv, de besidder foruden tiltrædelsesperioden blandede flokke af mænd og kvinder. Antallet af individer i flokken når 200 hoveder. Aktivitetsspidsen i den varme årstid er tidligt om morgenen og før solnedgang. Glade fugle basker i solen og sidder på grene.

Fugle er stillesiddende. Meget tid, de går på jorden, bevæger sig hurtigt og tydeligt selv i tætte rukker. Her finder de mad, racer og hvile. De kan også tilbringe natten på jorden, under buske, på mosehugger.

Tag om nødvendigt hurtigt og larmende ud. Flyvning af fugle er hurtig og manøvrerbar. Grouse kan betragtes lige som jord og fuglefugle. De bevæger sig trygt gennem træerne, overnatter på knuderne, sidder fast selv på tynde grene, der næppe støtter deres vægt. På udkig efter et velsmagende øreringe kan de hænge på hovedet, mens de klæber fast til grenen med deres poter.

Den sorte grouse har fremragende hørelse og vision, især de sorte, som er de første til at give alarmerende signaler. Adfærd er meget forsigtig, i tilfælde af fare kan kosacher flyve adskillige flere kilometer. Flyhastigheden når 100 km / t.

Fuglernes liv har sæsonmæssige forskelle, især forandring i den kolde årstid. Vinteren om vinteren sidder på træer om dagen, ofte på birketræer, og i skumring begynder det at gemme sig under sneen og dykning ind i en løs snedrift fra oven og danner en dyb tunnel gennem den. Gør kurset og hestekammeret, fuglene hakker i sneen. Forberedelse af hylder i sneen kan udarbejdes i etaper, gennem gradvise tilgange, der skubber mandehulsvinger op til en dybde på 50 cm.

På billedet er en kvindelig grouse

I løbet af perioden med alvorlige frost er der en betydelig stigning i beskyttelsen. Grouse kan kun komme ud i 1-2 timer for at fodre fra under sneen. Hvis ingen forstyrrer fuglene, kommer de langsomt ud af hullerne, bevæger sig et par meter væk og tager derefter af. Vanskelighederne for fugle er vinteropvarmning, hvilket medfører dannelsen af ​​skorpe, hindringer for frelse i snestederne.

At være under en snedække reducerer ikke graden af ​​forsigtighed for kosakker, der har perfekt hørelse. Han hører hareens hoppe og rævets lille mus og lynxens bevægelse. Hvis lyde kommer frem i nærheden af ​​en snigende rødhårede snyde eller sneen fra en jægerhimmel, forlader de sorte grouser længe tunterne og forsvinder hurtigt.

Om foråret er flokke gradvist brudt. Den sorte grouse stræber efter opvarmning til tokovischisene, basker i strålerne tættere på de åbne kanter. Der er nok fjender til kosakerne: ræve og sables, vildsvin og martens, haj og ugler. Den firefodrede og fjerfugle er en velsmagende bytte.

Den største udryddelse af fugle tillader selvfølgelig mand. Jægere, der har studeret karakteren af ​​en forsigtig, men samtidig tillidsfuld fugl, kan hente en hel kød på en gang. Økonomiske aktiviteter: turisme, veje og kraftledninger, bygningsaffald - klemmer sorte grouses fra deres sædvanlige steder.

Black Grouse

I hjertet af kosten - vegetabilsk mad. I den varme sæson, fra forår til efterår, bliver knopper af willows, aspen, alder, saftige blade og bær af fugle kirsebær, blåbær, bilbær, dogrose og sedge frø til mad. Dyrefoder i form af insekter og små bugter er også en del af deres mad, det er særligt karakteristisk, at sort grouse fodrer på nestlings med insekter. Til normal fordøjelse, fugter, ligesom deres slægtninge, peck på små småsten og hårde frø, som er gastrolitter.

På foto kvindelig grouse nær

Grouse i efteråret har tendens til de marker, hvor kornafgrøderne forbliver. Før de første snows i flokke, strejker de på søgen efter det resterende korn. Om vinteren er birkeknopper og katte grunden til foderet. Hvis de ikke er nok, tynde kviste peck. I den barske tid i skovene af sorte grouse foder på fyrretræer og pinjekegler, enebær bær. Efter at have fyldt goiteren med ismad, har fuglene tendens til at huse deres mad med deres varme.

Reproduktion og levetid for sort grouse

I foråret begynder ægteskabsperioden og tidspunktet for den sorte grouse på skovkantene, hvor de sædvanligvis samles på samme sted. Jægere er velbevidste om mænds indflydelse. 10-15 individer samles normalt på strømmen, men med et fald i befolkningen bliver en strøm på 3-5 hoveder hyppige. Varigheden af ​​token er i gennemsnit fra april til midten af ​​juni. Endelig afbrudt med begyndelsen af ​​smeltende fugle.

Grouse tokovans er et fascinerende billede af naturen, mere end en gang beskrevet i litteraturen. Smukke fugle på baggrund af malerisk natur med karakteristiske overløbssange skaber effekten af ​​en livlig kogende kedel, der kan høres i klart vejr i 3 km.

Rederne er arrangeret med et grouse-par på jorden under grenens hylde. Disse er små gruber med en seng af løv, små grene, græs, mos og fjer. 6-8 æg kvindelige inkuberer uafhængigt i 22-23 dage. Mænd i pasning af afkom er ikke involveret. Hannerne er monogame.

På billedkornet sagebrush

En reden med en ægkobling sikrer pålidelig røven. Hun distraherer snedigt, tager afsted fra reden og lokker rovdyret væk i skoven, mens hun selv vender tilbage til koblingen. En bro af nestler af sort tabernakel fører til et andet sikkert husly. Griben er en god mor, uselvisk beskyttelse af kyllingerne fra kulden og angreb af rovdyr. Efter en uge forsøger de unge at flyve, og efter en halvanden måned begynder et uafhængigt liv.

I efteråret begynder en periode med re-overcurrency, men ikke så aktiv som i foråret. Der er tilfælde af jævn vinterstrøm på is i Mongoliet, men dette er et enestående fænomen i naturen. I naturen er den gennemsnitlige levetid for sort grouse 11-13 år.

Grouse Hunt

Grouse jagt er en klassisk, kendt i lang tid, med tre hovedveje:

ved hjælp af en hytte;

Hytterne er lavet af voksende buske og grene ikke langt fra den tidligere kendte tokovisch. Jagt kræver et langt ophold i en hytte og stor udholdenhed for ikke at skræmme fuglene fra deres sædvanlige sted.

Grouse fra tilgangen er fanget, når tokovanii små grupper eller alene. Jægerens opgave - at komme i hans sanges tid så tæt som muligt. Hvis der er mange fugle, kan et mislykket forsøg skræmme væk alle sorte grouses. Derfor er tilgangen til singler.

I billedkornet salvie

En lignende jagt fra en veranda tyder på at komme på en hest eller en båd til kysten, valgt til en strøm. Jagt på sorte grouse i efteråret udføres ofte med hunde, og om vinteren med fyldte fugle. En udsmykning af en sort grouse tjener som en snag for kongenere, der har fået øje på medlemmerne af deres pakke på grenene.

Om grouse er dets karakteristiske kendetegn kendt af mange naturelskere, der stræber efter ikke kun at jage og opskrifter, hvordan man laver mad, men også at bevare denne smukke og aktive fugl i den russiske skov.

http://givotniymir.ru/teterev-osobennosti-i-sreda-obitaniya-tetereva/

Fuglesvamp: hvor han bor og hvad han spiser

Grouse tilhører fasanfamilien og er en ret almindelig fugl. Oftest kan disse fuglerepræsentanter ses nær skovkanten eller i dalen af ​​en ret stor flod, hvor de bor. Det største antal sorte grouses observeres i Rusland, du kan også møde dem i den eurasiske zone, hvor stepperne er placeret.

Eksterne egenskaber

Grouse er meget smuk og ret massiv. Hovedet i forhold til deres krop er ret lille, og næbbet er meget kort. Dimensioner af fugle er som følger:

  • Mænds vægt varierer fra 1 kilo til en og en halv.
  • Længden af ​​deres krop kan være op til tres centimeter.
  • Massen af ​​kvindelig grouse spænder fra syv hundrede gram til kilo.
  • Længden overstiger sjældent fyrre og fem centimeter.

Grouse har en udpræget seksuel dimorfisme. Det betyder, at den anatomiske struktur af kvindens og hanfuglene er forskellig, idet de ikke tæller forskelle i genitalorganernes struktur.

Besidder følgende eksterne egenskaber:

  • Mænds farve er ret lys. Fjærens hovedfarve, som det bør bemærkes, meget smuk lys i lyset, er sort. På hovedet er nakke, goiter og nedre ryg grøn, og nogle steder er den lilla. Bagsiden af ​​maven varierer i farve fra forsiden: den er ikke så iriserende, men mere brun. Fjeder på halen har hvide toppe og er arrangeret i en usædvanlig form, som er mere som en fan end en fan. Halefjertens hvide fjer skiller sig ud i modsætning til den svarte hale.
  • Hunnerne har ikke en så udtryksfuld farve som mænd, men er også meget attraktive. Deres torso har en modley farve. Deres fjer, hvis hovedfarve er rød med en blanding af brun, er grå, mørk brun, mørkegul og brun. Udseendet af den kvindelige grouse ligner meget udseendet af den kvindelige capercaillie, men det er muligt at skelne dem på grund af den karakteristiske grouse på halen såvel som de hvide indeslutninger på vingernes fjer.
  • Det skal bemærkes, at de umodne og stadig meget unge fugle, både mænd og kvinder, slet ikke adskiller sig fra hinanden. Begge køn har samme modley fjer med hvide striber og markeringer på dem.

Et særligt træk ved den sorte grouse er deres sonorøse stemme, som hos kvinder og mænd har visse forskelle. De lyde, der gør kvindens sorte grouse ligner kyllingeklukning og er skarpere og hurtigere end mænd. Muterende hanner i lang tid, og i tilfælde af en nærende trussel bliver stemmerne skrigende døvende og opmærksomme.

karakter

Tetereva foretrækker at bruge deres tid på jorden, men i særligt koldt vejr skal fugle leve i træer. På samme sted får de til sig selv mad. Den måde, hvorpå start og bevægelse er, ligner meget en kyllinges bevægelse. Grouse er meget god til at løbe, men deres fodspor er lidt kortere end fjerkræ, som bruges til at flytte mere fejende.

Interessant nok, selv om dens ret store vægt flytter fuglene roligt og uden vanskelighed langs grene af træer, der kan være meget tynde. Desuden forstyrrer dimensionerne af de sorte grouses slet ikke med sin glatte flyvning, som ikke kun er hurtig, men også lang. Om nødvendigt flyver de adskillige tiere kilometer, hvilket gør det uden stopp.

Det er ikke så let at fange den sorte grouse: fuglene har et følsomt øre og skarpt syn, og i tilfælde af fare flyver de straks væk til en sikker afstand eller flyver op til et højt træ.

Fuglene viser deres aktivitet enten tidligt om morgenen, ved solopgang eller om aftenen. Hvis temperaturen falder meget lav, søger fuglene ly under sneen, hvor de kan varme op. For ikke at spilde varme forgæves, fodrer foder kun en gang om dagen i ekstrem kulde.

Livsstil

Den sorte grouse er ikke vant til at være alene, derfor holdes de i relativt små grupper, men forskere har også fundet sådanne skoler, hvor der var mere end to hundrede individer. Ofte består disse grupper af kvinder og mænd i samme forhold, men der er også tilfælde, hvor der kun er mænd eller kvinder i pakken. Men sidstnævnte er yderst sjælden.

Favoritræet med sort grouse er birk, fordi det er hendes knopper, der er inkluderet i fuglens daglige kost. De bruger mest af deres dag på dem, og efter mørke og mærkbar afkøling skjuler fuglene under sneen, hvor de danner specielle tunneler til komfortabel levevis. På især guddage kan fuglene forblive i dem i treogtyve timer og vælges kun til et meget hurtigt måltid.

Overraskende er, at sorte krydderier altid er på deres vagt, og du bliver ikke fanget væk. Takket være deres fremragende hørelse mærker de noget rustling, det er at flytte en ræv i sneen eller nærme sig en person. Følsom fare, fuglene gennembleder straks tunnelens vægge med deres store kroppe og straks tager ud på et højt træ.

Hvor er almindelige

Som allerede nævnt kan de fleste individer findes i skov-steppe dele af Europa og Asien. Hvis vi taler mindre vage, er områderne af sorte grouses følgende områder:

  • Alpine bjerge;
  • Britiske øer;
  • Koreanske halvø;
  • Ussuri region;
  • Kina;
  • Kasakhstan;
  • Centralasien;
  • Mongoliet.

På nogle steder lever sorte grouse ikke i skove og stepper, men i flere bjergrige områder. Dette forklares af den konstante ændring i klimatiske forhold såvel som aktive landbrugsaktiviteter af mennesker. F.eks. I de alpine bjerge kan fugle ikke findes lavere end i en højde på et og et halvt tusind meter, på trods af at adskillige årtier siden var det område, de boede på, langt større.

Desværre bliver jo mere menneskers aktivitet, jo færre fugle forbliver på det område, vi har mestret. Et slående eksempel er den næsten fuldstændige forsvinden af ​​dem i det østlige Sudetenland.

Derudover kan sorte grouse individer i meget mindre mængder, men stadig findes i følgende lokaliteter:

  • I belgien
  • I Holland
  • I den nordlige del af Tyskland;
  • I danmark
  • I Storbritannien;
  • Skotland;
  • Skandinavien.

De foretrukne steder for sorte grouses er steder, hvor både høj vegetation og små buske er succesfuldt kombineret, og områder med rene områder fra træer ligger i nærheden. I de store floder og i nærheden af ​​myrerne er der oftest et stort antal individer. Undgå fugle af sorte grouse tætte og mørke skove.

Disse fugle kan føre to livsstil: både stillesiddende og nomadisk. Af en eller anden grund har naturforskere aktivt flyttet størstedelen af ​​befolkningen i visse år. Måske skyldes det, at antallet af fugle stiger markant, og de kan ikke længere komme sammen på sådanne store grupper. Sæsonbestemt rejse blandt de sorte grouses observeres sjældent, og fuglene forlader deres kendte steder kun i tilfælde af specielt behov.

Hvad spiser sort grouse

Fuglens kost er meget forskelligartet, men det meste består af foder af vegetabilsk oprindelse. Visse planter forbruges af sorte grouses på et bestemt tidspunkt af året, når genopfyldning af lagre af visse stoffer er påkrævet.

Canna, birk, lærk, alder - alt dette er spist af sorte grouse om foråret, når de har en akut mangel på protein. I efteråret er det selvfølgelig tid til forskellige bær: blåbær, blåbær og lingonbær. Hvis gruppen bor nær det felt, hvor der er frugter af kornafgrøder, så prøver fugle at regalere der, foretrækker hvede til andre korn.

Om vinteren, når det er praktisk taget umuligt at finde noget, skal fuglene spise birkekatiner, rive den bløde bark af træer, hvis det er muligt, spis grannål, lærk og enebærbær.

Kyllinger skal indeholde flere plantefødevarer i deres kost end voksne. Men med alderen er deres behov for insekter og hvirvelløse dyr markant reduceret.

truende

Tetereva har helt sikkert en række kvaliteter, som hjælper dem med at overleve under vanskelige forhold, men de bliver ofte ofre for forskellige rovdyr, som omfatter grise, ræve, høge og martens.

Ovennævnte repræsentanter for hundefamilien sniffer ud fugle, der gemmer sig under sneen, og angriber dem straks og bryder gennem tunnelens tynde væg. Foxes med sables også jage små kyllinger. Høgene sporer dog deres bytte fra luften og skynder sig på det med lynhastighed.

På trods af det faktum, at rovdyrs indflydelse på sorte grouses ifølge undersøgelsesdata er steget markant og fremkalder nogle ændringer i disse fugles liv, er det ikke den primære årsag til nedgangen i befolkningen. To andre faktorer spiller en rolle i dette, hvoraf den første er menneskelig aktivitet.

Ikke kun den ukontrollerede jagt for grouse har en betydelig indvirkning på deres antal, men også menneskelig økonomisk aktivitet. Jo flere områder folk udvikler sig, desto flere problemer opstår med sorte grouse og faktisk med alle andre dyr. Folk skar ned skove, opstiller poler med kraftledninger, fra kontakt med hvilke mere end femogtyve tusinde fugle omkommer hvert år. Turismen har også en negativ indvirkning på naturen.

Ændringer i klimatiske forhold bidrager også til reduktionen af ​​den sorte grouse population. Vintrene er nogle gange meget hårde, og til tider skifter varmt vejr aktivt med kulde. Dette fører til dannelsen af ​​en lille, men stadig stærkt påvirker levebrødene af sort grouse, is skorpe på is.

http://zveri.guru/pticy/ptica-teterev-gde-zhivet-i-chem-pitaetsya.html

Hvilken foder er på

Grouse betragtes som en skov-steppe og skov fugl. Han bor i enge, kanter og høje, overgroet med buske. Hvad spiser en sort grouse? Denne fugl kan lide at spise de unge knopper af asp, alder og birk samt bær. Levestedet dækker de neoarktiske og paleoarktiske områder.

Fuglebeskrivelse

Grouse er en ret stor fugl med en massiv og tæt byggeri, en kort hals og et lille hoved. Af vægt er det mere end 6 kg. I længden kan dens torso nå mere end en meter. Forskellen mellem den sorte grouse og den anden kylling er den fjerede metatarsus og næseborene. I mange sprækker har de desuden fingre. Om øjnene er en nøgen ring med en rød fed farve.

Grynens næb er kort, buede øverst og tykt ved bunden. Bredden af ​​næb er større end højden. Næseborene er skjult under små fjer. Grouse har afrundede korte vinger. Halen har en afkortet form, skåret ud. Ben dækket af fjerdragt. De forreste tæer er forenet af en membran på poterne. Den bageste finger har en høj position og fjederboble. Dimorfisme er karakteristisk for disse fugle. Det betyder, at farven på kvindens og kvindens fjerdragt er forskellig. Kvinder har mere camouflage og ikke farverig farve.

Sort Grouse Varianter

Til dato omfatter grouse familien 17 arter, der er forbundet i 8 slægter. De omfatter:

  1. Grouse almindelige, Severtsov, krave.
  2. Sage grouse, fælles.
  3. Blå grouse.
  4. Canadiske og almindelige sorte grouse.
  5. Grouse-Kosach, Kaukasisk.
  6. Sten, almindelig.
  7. Akut, eng.

Hvor er den sorte lund

Denne fugl beboer skov og skov-steppe zoner i Europa og Asien, lige fra Pyrenæernes østlige regioner til østlige Manchurien. Det kan ses i Mongoliet og Skotland. Disse fugles levesteder er som følger:

  1. Neoarktiske zone - Kaukasisk, almindelig, sten, sibirisk grouse, hasselnød, græshøns.
  2. Palaearctic zone - Kosach, fælles, sten, kaukasisk sort grouse.

Den neoarktiske region omfatter staterne i de gamle og nye verdener beliggende i den tempererede klimasone: Europa, Asien, Nordamerika. Der er otte arter af grouse i Rusland: Tundra og Ptarmigan, Kosach, Kaukasisk, Almindelig, Sten, Hasselbrussel, Sibirisk Grouse.

På tidspunktet for hovning kan denne fugl ikke lide døve skovkirtler med høje træer. Hun opfanger aspæer, lindlund, ikke langt fra stiklinger og lunde, birkeskove blandet med marker af kornafgrøder, små skove, skovkanter, hvor der er tørre steder og bær.

Hvilken foder er på

Hvis vi overvejer den sorte grouse's kost og bestemmer hvad den sorte grouse spiser, så er dens mad oftest vegetabilsk. De spiser dyreføde, når de er kyllinger. Men med alderen trækker de fra foder. Et stort udvalg af foder i sort grouse findes i sommer og forår. I løbet af disse perioder forbruger de en masse græs blade og buske, knopper, blomster, frø. De skiftevis afhænger af habitatregionens geografiske beliggenhed.

Som bærene modner i skoven, bruger de blåbær, blåbær, lingonberries som mad. I efteråret besøges små flokke fugle to gange om dagen kornfrugter. I vinterkulden suger sorte grouses mest på planter af planter, knopper af birk, alder, pil, asp. Derudover feeds det på pinjekegler og enebærbær. Unge kyllinger i den tidlige levetid kræver kun dyrefoder, og fodrer med forskellige insekter, biller, larver, myrer, søværn, edderkopper, cikader, myg og fluer. På proteinfoder vokser kyllinger hurtigt.

I fordøjelsessystemet af voksen grouse skal være småsten, der hjælper med at fordøje mad, frække det.

Token blackcock

Store ændringer i disse fugles opførsel forekommer straks ved begyndelsen af ​​det tidlige forår. Grouse mere livlig og aktiv. Dette tyder på, at strømmen begynder snart. Det sker hvert år på forskellige dage i marts, afhængigt af lokaliseringen af ​​habitatregionen. For den nuværende placering opfanger fugle steppeområder, der kan være adskillige kilometer fra skoven, samt glades og glades, skovkanter og bakker i enge med buske.

Disse steder ændrer sig normalt ikke og forbliver konstant. Derfor finder jægere hurtigt bytte ved hjælp af sit-up-metoden. På de tokovische gamle mænd kommer først. Efter et stykke tid går de unge sammen. Stærkere fugle fra sidste år deltager i tokovische sammen med voksne. Svag sort grouse står til side og sidder i udkanten.

Sort ruskestrøm består af to dele. I den første del af fuglene er der på træerne og koo der. Det er som en murmur, der høres i flere kilometer. Det drukner ud af andre fugles stemmer. I den anden del af den nuværende, som kaldes chufirkan, går den sorte grouse vigtig langs jorden, kaster deres hoved tilbage, blæser halsen og drejer halen.

På dette tidspunkt er der mellem mændene hårde slagsmål, hvor de ligner almindelige hane i hjemmet og forårsager smertefulde slag mod hinanden. Mister hanen, der forlod slagmarken. Antallet af hanner, der er samlet på strømmen, når ofte flere hundrede fugle, hvor mange sorte grouse lever. Kvinder på tokovische går til kanten af ​​plænen og venter på vinderne. Derefter flyver der kun ved solopgang og solnedgang.

Grouse Nesting

Fugl reden er arrangeret nær de steder, hvor vilde bær vokser: vilde jordbær, stenbær, blåbær. De foder på unge kyllinger. Steder til æglægning af sorte grouse er valgt i områder lukket af buske. Udenfor ser nestet af den sorte grouse ud som et lille hul i jorden, dækket af mos, fjer, grene og blade. Dybden af ​​reden kan være op til 6 cm og diameter op til 22 cm.

I et fuldt æglægning kan du tælle op til 14 stykker, men i gennemsnit er det ca. 8 stykker af okkerfarve med mørkebrune pletter. Antallet af æg lagt afhænger af, hvor frugtbart året var. Hvis æggene er små betyder det, at foderet ikke var nok. Lukning begynder straks efter at alle æg er lagt.

I de sydlige regioner begynder denne tid i begyndelsen af ​​maj og i nord i slutningen af ​​maj eller begyndelsen af ​​juni. Det særegne er, at gamle kvinder skaber rede for unge fugle. Hvis æglægningen er ødelagt, vil de have tid til at udsætte det andet lægning. Derfor er tiden for inkubation af afkom i sorte grouses signifikant forlænget i tiden og er ikke markeret med præcise grænser.

http://volgahunter.ru/%D0%BE%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B0/na-tetereva/chem-pitayutsya-tetereva.html

Grouse fugl. Livsstil og habitat af sort grouse

Med ankomsten af ​​det tidlige forår, så snart sneen begynder at falde ned og sorte tistler dukker op, kan du mærke groven. Grouse begynder at løbe intensivt, hoppe og mumle højt.

Så er deres rivalitetskonkurrencer mellem mænd. Disse bevægelser og lyde varer omkring 15-20 minutter. Herefter hører lyden af ​​stilhed, og koncertens første handling slutter.

Men det tager lidt tid, og det hele starter. Hver fugl i naturen er original på en eller anden måde. Grouse fuglen er interessant for alle, fra ydersiden til den ekstraordinære adfærd.

Typer af grouse

Der er flere typer af disse fantastiske fugle. Hver af dem har sine egne væsentlige forskelle. Nogle i naturen bliver mindre på grund af menneskelige aktiviteter, så nu er de under pålidelig beskyttelse.

Eng grouse

Denne fjerdrende, som alle andre af hans brødre, tilhører fænasernes slægt. Du kan se en eng black grouse i Nordamerika. Om vinteren, med starten af ​​koldt vejr, kan fugle ikke tøve med at ende på gårde. Det er på disse steder, at de klarer at overleve den hårde tid på året og ikke oplever problemer med mad.

Habitatet for denne type sort grouse er valnødlund, steder med masser af vild rose og birk. I begyndelsen af ​​parringssæsonen ændrer de deres udplaceringssted og flytter til enge med høje græs.

For opførelsen af ​​redenen vælger fuglene områder nær damme og lave græs. Tilstedeværelsen af ​​et reservoir i nærheden - en forudsætning for et behageligt liv af sort grouse i naturen. Denne art i 1967 blev opført i den røde bog og anses for truet.

Great Grouse

Denne type sorte grouse bor på steder lige fra centrum af Alaska til Yukon, når de store sletter. Størrelsen af ​​denne fugl er lille - længden overstiger ikke 49 cm, og vægten når ikke kilogrammet.

Et kendetegn ved den skarpe-tailed black grouse er halen, i midten af ​​hvilken der er fjer længere end de andre. Der er en strimmel af mørk farve mellem fuglens øjne. Hos kvinder og mænd er der ingen væsentlige forskelle. Farve i de første par dimmer.

Great Grouse

Det er bekvemt for disse fugle at leve i glider med lave græs, som hjælper med at dygtigt skjule deres rede. Hvis den sorte grouse bor i skoven, så søger han en clearing for sig selv. Ofte findes på landbrugsjord og højlandskrænter.

urfugl

Disse fugle er store nok. Deres habitat er Asiens skove og skov-steppe. Mest af alt denne art findes i Rusland, Mongoliet, Kasakhstan og Kina. Det ses også på Ukraines, Hvideruslands, Baltikums, Polens, Englands område.

Mænd har normalt større parametre end kvinder. De adskiller sig i deres farve. I farven på den mandlige sorte og grønne toner overgår. I kvinden er den mere varieret med en overvejelse af røde og brune farver. Fugle kan veje op til 1,5 kg.

Black grouse

Denne type sort grouse bor i Alaska, Californien, Canada og Colorado. Fjerkræet af disse fugle er malet i mørkegrå med blå og grønne toner. På baggrund af disse farver farvet kam orange eller rød.

Fuglens kiste er dekoreret med en hvid plet. Størrelsen på den blå røde er imponerende. Sommetider overstiger vægten af ​​en voksen mand en kilo. Mellem mænd og kvinder er der ingen signifikante forskelle i farver. De adskiller sig i størrelse. De foretrækker at føre et stillesiddende liv i nåletræer.

Kaukasisk grouse

Selve navnet på denne fugl taler for sig selv. Den kaukasiske grouse's habitat er beliggende på Georgiens, Aserbajdsjan, Armeniens og Kaukasus territorium. Vælg steder med birkede birk, dogrose. De skal være lidt, men nok til at skjule fuglernes rede.

Udseendet af denne type sort gryde er meget ligesom sort grouse, kun et par mindre parametre. Mandens farver domineres af sorte farvestoffer, kvinden er fyldt med brune og røde toner.

Black grouse

På en anden måde kaldes denne fjerdrende stadig den sorte grouse salvie. Denne store fugl bor i Nordamerika og Canada. At dømme efter navnet, interagerer fuglen med polynya hele sit liv.

Frøene af planten er hendes yndlingsdelikatesse af den sorte grouse, i deres tykkelser foretrækker de at bygge deres hjem og også at skjule deres fjender. For denne grouse arter er tilstedeværelsen af ​​sump vigtige.

Farven på disse fugles hanner er meget rigere end hunnernes. I princippet er der som nævnt iagttaget dette mønster i alle arter af sort grouse. I blackwood grouse råder brune toner, fortyndet med hvidt.

Fuglens hals er toppet med en hvid krave. Unik er den fjederhale, der består af et sæt fjer, der stikker ud i forskellige retninger og skaber indtryk af en blomsterknopper, der er åbnet.

Toppen af ​​fjerene er dekoreret i hvid, de er sorte i bunden. Det er værd at bemærke, at kun mænd har en så imponerende hale at tiltrække det modsatte køn.

Udseendet af sort grouse

Der er forskelle mellem den mandlige og kvindelige grouse. Seksuel dimorfisme på deres højeste niveau, i denne henseende har naturen gjort alt for meget. Alle hanner med sorte grouses har lyse og mættede farver.

Generelt er det en meget smuk fugl, som du kan se i timevis. Fuglen har en stor bygning, et lille hoved med en kort hals. Den maksimale fjedervægt kan nå op til 6,5 kg. Dens længde kan være op til en meter.

Kaukasisk grouse kvindelige

Fuglens øjne er dekoreret med rød ikke fjederhud. Fuglens næb er ikke særlig slående. På toppen af ​​det er der en bulge. Og næseborene er dækket af fjer. Vingene har en lille længde, de er afrundede.

Den attraktive hale af mænd er slående. Fuglens ekstremiteter er dækket af fjerdragt. Kvindens fjerdragt er noget anderledes end mænds fjerdragt. Det er svagt og ikke så forklædt som det ydre miljø.

Fuglehabitat og livsstil

Tetereva findes i Palearctic og Neoarctic zoner. Regionerne fra Pyrenæerne øst for Manchurien, Skotlands og Mongoliens lande, landene i Nordamerika, Asien og Europa bebos af disse interessante og attraktive fugle. Mange typer af dem findes i Rusland.

Det er en stillesiddende fugl, men i nesteperioden er det særlig omhyggeligt om hvor det er at opbygge en bolig. På dette tidspunkt forsøger den sorte grouse at undgå dystre, døvede skovområder med høje træer.

Vidunderligt og behageligt i lindens og aspetræer, hvor birkeskove, marker med korn, bær ses. Ikke så længe siden var det muligt at observere disse fugle i stepperne. Men med udviklingen af ​​landbruget forlod de det gradvist.

Fugle vælger jord til deres rede. Lige på det i tykke buske eller tykkelser finder den sorte grouse tilflugtssted. Det sker, at de blot bruger recessen i jorden.

I spørgsmålet om hjemme ligger alt ansvar kun på kvinden. Repræsentanten for det stærkere køn tager ikke den mindste deltagelse. Til isolering af færdige boliger anvendes fjer og tørret græs. Fugle foretrækker at leve deres pakke liv. Om vinteren er sorte krydsninger særligt vigtige for at holde sammen. Kvinden afgår sjældent fra sin mand på denne tid af året.

I forårsmånederne flytter fugle gennem træerne på jagt efter friske knopper og skud. Det er interessant at se dem på dette tidspunkt. Den sorte spids kroge på en gren med stærke poter og kan hænge på hovedet i så lang tid.

De er stillesiddende og er ikke vant til ændringer i bopæl. Dette er grunden til næsten fuldstændig ødelæggelse af nogle af deres arter, fordi jægere ikke er så vanskelige at finde dem.

Tidspunktet for den nuværende grouse falder i begyndelsen af ​​foråret. De afviger i par. Indtil efteråret tager den sorte grouse sig af sine afkom, inkuberer og beskytter den omhyggeligt. Tættere på vinteren samles fuglene igen i flokke. På nuværende tidspunkt findes de oftest i træer, selv om den sorte røde grove betragtes som landfugle.

Fugle flyver fint. Om dagen flyver de fra træ til træ på jagt efter mad, og om natten går de ned til jorden. Om vinteren klipper de dybt ind i sneen for at overnatte, så de undgår det kolde vejr. Der kan de tilbringe et par dage, hvis temperaturen på gaden falder betydeligt. Men selv under sneen er fuglene yderst forsigtige.

Hanefugle med kvinder i parringssæson

De er perfekt udviklet syn og hørelse. Dette hjælper dem med at forudse faren. Det er værd at gøre et uheldigt skridt under jagten, og du kan skræmme væk alle sorte grouses. Skræmte fugle svæver hurtigt og støjende og forårsager røre rundt.

Denne fjervild er en handelsværdi, derfor er den klassiske grousejagt en favoritaktivitet hos mange jægere. En sådan masseudryddelse førte til det faktum, at nogle arter er på udryddelsesranden og taget under beskyttelse af menneskeheden.

mad

Grouse ernæring er den mest forskelligartede. Det afhænger af fuglens sæson og habitat. I højere grad er dens kost domineret af plantefødevarer. Om sommeren kan dyr mad komme ind i hende. Kun i begyndelsen af ​​sit liv har den sorte grouse brug for mange insekter.

Om vinteren foretrækker de knopper af træer, bær og nåle. Grouse, der bor tæt på marken, uden nogen begrænsning og frygter fester afgrøderne. Dette er især mærkbart om efteråret i høstperioden. Den normale fordøjelse af fugle bidrager til brugen af ​​små småsten og hårde frø.

Reproduktion og levetid

Man kan snakke uendeligt om sort grouse. Dette er et fantastisk og uforligneligt skuespil. Mænd forsøger deres bedste for at vinde fordelene ved kvinder. De er så polygame, at i dette ægteskabstidspunkt kan mere end et dusin hunner befrugte.

Efter alle ritualer og færdiggørelse af befrugtning begynder kvinden at gå ind for forbedring af boliger. Han hjælper ikke hende i dette. På det valgte afsondrede sted, der er umærkeligt for rovdyr, bygger kvinden en rede og ligger fra 6 til 9 bøffelæg på brune punkter.

Klækningstid varer ca. 21 dage. Hos spædbørn, der er født, er tykk fluff mærkbar. De er altid tæt på min mor, de adlyder og efterligner hende i alt. Omkring en måned senere er kyllingerne på vingen. Levetiden for disse interessante fjerfugle varer 8-14 år.

http://givnost.ru/teterev-ptica-obraz-zhizni-i-sreda-obitaniya-tetereva/

Fuglesvamp

Grouse er en fugl kendt siden barndommen. Der er mange ordsprog, ordsprog og eventyr om denne fjerindbygger i skoven, hvoraf den mest populære er "The Fox and the Black Grouse". Der bliver han vist intelligent, dømmende og tilbageholdende, hvilket i sidste ende redder ham fra rævens bearbejdning. Kun ornitologer, der studerer denne fugl og jægere, blandt hvem den sorte grouse fra tidernes morgen er blevet betragtet som et værdifuldt spil, og som på baggrund af denne fugls vaner har udviklet mange kloge måder at jage på denne smukke skovmand, de ved om den samme sorte grouse.

Artikelens indhold:

Grouse beskrivelse

Grouse er en stor fænomen fra fasanfamilien, der er kendt og beboer skove, skov-stepper og delvis stepperne i Eurasien, herunder i Rusland. Generelt er den sorte grouse stillesiddende og foretrækker at bosætte sig på skovkantene, nær skoven og i floddalerne.

udseende

Grouse er en ret stor fugl, størrelsen kan være fra 40 til 58 cm afhængigt af gulvet, og dens vægt kan være fra 0,7 til 1,4 kg. Hans hoved er lille, med en kort næb. Torsoen er ret stor, men ikke for massiv, halsen er ret lang, med en elegant kurve. Benene er stærke, visuelt på grund af at de dækker dem til bunden af ​​fingrene, ser tykke ud.

Dette er interessant! En karakteristisk træk ved sorte grouse er deres stemme. Mænd i perioden med tokanie gør lyde, samtidig med at de ligner både gurgling og mumling. Og hunnerne cluck som almindelige kyllinger.

I den sorte røde på hvert ben, fire fingre, hvoraf tre er rettet fremad, og den fjerde er imod dem. Kløerne er stærke nok. Vingerne er stærke, dækket af temmelig lange fjer, uden som fuglen ikke kan gøre under flyvningen.

Adfærd, livsstil

Tetereva er socialt aktive fugle, der foretrækker at holde i store flokke hele tiden, bortset fra perioden for tokania, og i en flokk kan der være op til 200-300 individer. Oftest er grouse flokke blandet, sjældnere er der dem, hvor der kun er mænd, men flokke, der udelukkende består af kvinder, er yderst sjældne. Disse fugle fører deres daglige liv, og om sommeren, når det er særligt varmt om dagen, er de aktive om morgenen og om eftermiddagen.

I løbet af dagen, foretrækker de at sidde i træerne, blandt en klynge af grene: der sorte grouse bask i solen og der de undslippe fra de fleste land rovdyr. De fleste sorte grouser er stillesiddende. I aktivitetstidene går de i lang tid på jorden, de kan endda overnatte der i en klynge af tætte buskehoveder eller i en sump på en hummock. Selvom træer fortrinsvis foretrækkes som steder til overnatninger: Det er roligere og sikrere der end på jorden.

De klatrer træer perfekt, så de kunne kaldes både jordede og træagtige fugle med lige baser. Det virker utroligt, men de sorte grouses kan sidde trygt selv på de tyndeste grene, der næppe kan modstå deres vægt. Disse er forsigtige væsner, der har fremragende hørelse og vision, mens kvinder opfører sig mere forsigtigt end mænd og i tilfælde af fare giver de første advarselssignaler, hvorefter hele flokken fjernes fra stedet og flyver til et andet sikrere sted.

Dette er interessant! Grouse, på trods af sin store størrelse, flyver meget hurtigt: dens flyhastighed kan være 100 km / t, og den kan flyve om få hundrede kilometer i tilfælde af fare.

Om vinteren bygger disse fugle et hus under sneen, hvor de i hårde frost kan sidde i næsten hele dagen. For at gøre dette, ofte med starten af ​​skumringen, dyker den sorte grouse fra en trægren til en dyb, men løs snedrift, og bider sneen og skubber den også med sin krop og laver en tunnel op til 50 cm dyb.

Dette er et helt sikkert tilflugtssted, især da den sorte grouse, der er i deres tunneler, helt hører de nærliggende rovdyrs skridt og ganske klart klarer at forlade deres lyskasser og flyve væk, inden han nærmer sig en farlig afstand.

Den eneste alvorlige problemer, der kan ligge i røget i sine tunneler, er midlertidig opvarmning og dannelsen af ​​sne på sneen, hvilket er svært for fuglen at bryde igennem. Ved begyndelsen af ​​foråret bliver flokkene desintegreret, og mændene begynder at samle på tokovischakh, hvor de venter på hunnerne, de basker i første års solstråler.

Hvor mange grouse bor

I det vilde miljø er den gennemsnitlige levetid for sorte grouses fra 11 til 13 år, i fangenskab kan disse fugle leve længere.

Seksuel dimorfisme

Seksuel dimorfisme i sorte grouses er udtalt: Hunnerne er ikke kun meget mindre end mænd i størrelse, men varierer også meget fra dem i farven på deres fjerdedel. Mandens fjerdragt er brillant sort, med et snit af grønne eller lilla nuancer på hoved, nakke, hals og bageste ryg. Over øjnene på hans øjenbryn er placeret rig rød farve. Bagsiden af ​​maven er brunlig, med lyse fjederspidser. Understaal er hvid, kontrasterende. På de bevingede mørkebrune fjer er der også små hvide pletter, der hedder "spejle". Ekstreme halefjederfjeder er stærkt bøjede til siderne, så formen af ​​halen ligner en lyre. Deres farve er intens sort med en lilla farvetone på toppe.

Dette er interessant! Farven på unge fugle, uanset deres køn, er den samme: både mænd og kvinder i en ung alder har en flettet fjerdragt, der består af sortbrune, brune-gule og hvide striber og pletter skiftevis med hinanden.

Kvinden i den sorte grouse er malet meget beskeden: hun er brunlig rød med grålige, gullige og sortbrune tværgående striber. På vingevingerne har det også spejle, men på en lysere rødlig baggrund ser de mindre kontrasteret ud end hanen. På kvindens hale er der et lille hak, og ligesom hanken er halehalet farvet hvidt.

Typer af grouse

I øjeblikket er der to typer af sort grouses, der befinder sig i Europa: disse er den sorte grouse, som også kaldes feltet black grouse og den kaukasiske sorte grouse. Samtidig identificerer forskerne syv eller otte underarter af den sorte grouse, der bor i forskellige områder af dens levested. Udadtil er disse to arter meget ens, med undtagelse af, at den kaukasiske sorte grouse er mindre: dens dimensioner overstiger ikke 50-55 cm, og dens vægt er 1,1 kg.

Forskellene i farven på fjerkræet er også mærkbare: i den kaukasiske sorte grouse er den uigennemsigtig, næsten blottet for glans, for ikke at nævne farve ebben, og der er ingen "spejle" på vingerne. Halen af ​​denne art er noget anderledes i form: den er lyreformet, men samtidig gaffelagtig. Halefjederne på halen er ret smalle, men samtidig er de længere end dem i den sorte grouse. Hunnerne af den kaukasiske grouse er malet i en flot, rødbrun farve, prydet med mørkere piedrin.

Denne art bor i Kaukasus i Rusland og i Tyrkiet. Også fundet i Aserbajdsjan, Armenien og Georgien. Dens foretrukne levesteder er buske af rhododendron og vilde ros, også denne fugl bosætter sig i små lunde, hovedsagelig dækket af birk og enebær. Kaukasiske sorte grouses fodrer på græsklædte planter, bær og insekter. Om vinteren spiser de birkeknopper og katte, frø og bær.

Habitat, levesteder

Grouse-Kosach lever i skoven, skov-stepper og stepper af Eurasien, der starter fra Alperne og de britiske øer på den vestlige grænse af sit område og slutter med Ussuri-territoriet og den koreanske halvø i øst.

Samtidig er grænseværdierne for rækkevidden betingede, da de meget afhænger af antallet af fugle og på den kulturelle forandring af landskaber. Og i nogle regioner, hvor de sorte grouser var udbredt før, er de nu helt forsvundet på grund af menneskelige økonomiske aktiviteter, som for eksempel sket i det østlige Sudetland.

I Rusland lever denne fugl fra Kola-halvøen og Arkhangelsk-regionen i nord til Kursk, Voronezh, Volgograd-regionerne og foden af ​​Altai i syd. Grouse foretrækker at bosætte sig i lunde, små skove og skove, hvor der er mange bær. Det findes også i floddale, langs grænserne for sump, floodplaine enge eller landbrugsjord. I tætte skove forsøger de ikke at bosætte sig, men de kan vælge en omfattende nedskæring eller et sted, hvor en skovbrand engang er sket, og træerne har ikke haft tid til at vokse.

Dette er interessant! Disse fugle elsker at bosætte sig i birkeskovene og foretrække dem til alle andre landskaber. Men i Vesteuropa har sorte grouse langsomt valgt hedeland som levesteder, og i Ukraine og i Kasakhstan - tætte buskhuggere.

Grouse Diet

Grouse er en plantelevende fugl, i det mindste vælger voksne at spise vegetabilsk mad. I den varme årstid spiser de blåbær, blåbær, tranebær eller lingonbær og urteplanter som kløver eller hawk. De fodrer også i marker, hvor de dyrker afgrøder, mens de især kan lide hvede og hirse.

Om vinteren lever sorte grouse, der bor i birketræer på skotter, knopper eller birkekatetter. Og fugle, der bor på steder, hvor birken ikke vokser, skal være tilfreds med andre fødevarer: gran og enebenål, lærkspirer, unge pinjekegler og også alder eller pilebud.
Unge fugle i disse fugle foder hovedsageligt på insekter, men efterfølgende, som de modnes, skifter de til planteføde.

Reproduktion og afkom

Fra begyndelsen af ​​foråret samles mænd af sorte grouse i den såkaldte tokovisch, som de vælger enge, udkanten af ​​sumpe eller stille skovglider. På en sådan glade kan samle op til to dusin mænd, og nogle gange mere. Toppen af ​​toking på grouse falls i anden halvdel af april - begyndelsen af ​​maj. På dette tidspunkt forsøger hver af mændene at optage et plot tættere på midten af ​​glade på tokovische, men de bedste går naturligvis til de stærkeste af dem.

Disse områder mænd forsigtigt vogter mod invasionen af ​​rivaler, nogle af dem kan endda tilbringe natten lige der på jorden, for frygt for, at mens han vender tilbage fra natten over, kan området tage en anden sort grouse. Et eller andet sted en time før daggry samles hanner på tokovische og begynder at gøre hissing og muterer lyde for at tiltrække kvindernes opmærksomhed, som efter at have fløjet over tid først holder sig tættere på strømmen og derefter flyver over til midten af ​​engen, hvor de vælger deres partner

Nuværende af den sorte grouse er et yderst interessant syn. Nogle hanner mumler noget, bøjer halsen til jorden og spreder deres haler med frodige hvide underlag. Andre på dette tidspunkt hopper op og klapper deres vinger højt. Den tredje af dem, der ikke deler vending kvinden eller plottet, konvergerer i en duel, hopper og kaster sig til hinanden. Ikke desto mindre, på trods af det faktum, at kampe mellem mænd sker ofte, forårsager sorte grouses ikke hinanden alvorlige skader.

Efter parring deltager de sorte grouse-mænd ikke i deres fremtidige afkoms skæbne: kvinden opbygger en rede, udklækker 5-13 lyspuffer med mørkebrune og brune patches af æg. Begyndelsen af ​​inkubation sker i midten af ​​maj, og selve redenen er et lille hul i jorden, foret med fjer, blade, tynde grene og sidste års tørrede græs.

Kvinde inkuberer sit afkom i 24-25 dage. Goosebirds er allerede helt dækket af fluff, og efter et par timer kan de følge deres mor. De første 10 dage af deres liv er de farligste: Kyllingerne ved trods alt ikke, hvordan de skal vende om, og derfor kan de på jorden blive let rovdyr for rovdyr.

Dette er interessant! Kvinden hele tiden er nær hendes afkom, og i tilfælde af et rovdyrs udseende, forsøger hun at bedrage ham ved at foregive at blive såret. Hun fladder fra sted til sted, som om hun ikke kunne tage ud og skræmt slå sine vinger, højlydt clucking. Denne clucking er et signal til de kyllinger, som de skal skjule og gemme, før moren vender tilbage.

Når grouse bliver 10 dage, kan de flette, og om en måned begynder de at flyve. I september adskilles unge mænd, der allerede er smeltet ind i den sorte fjerdragt, fra deres familier og lever hver for sig, men de unge kvinder prøver stadig at holde sig tæt på deres mødre. Kun om vinteren begynder både mænd og kvinder at samle i blandede flokke.

I en alder af et år deltager mændene ikke som regel i reproduktion, selv om de allerede har nået puberteten: de må simpelthen ikke gøre det af voksne sorte grouser, der kører unge væk fra strømmen, så det kun er, at de hænger langs kantens kant og observerer som deres ældre og stærkere pårørende taler om dem. 2-3 sommerfugle indfanger allerede et tomt for sig selv fra tokovischens kant og kan deltage i avl, medmindre de selvfølgelig vælges af nogle af kvinderne som partnere.

Naturlige fjender

I den naturlige habitat af den sorte grouse er mange fjender, blandt dem der kan kaldes ræve, martens, vildsvin og goshawks. For grouse kyllinger er andre martens også farlige, herunder sables.

Dette er interessant! Naturlige fjender, på trods af at disse fugle har mange af dem, påvirker ikke antallet af sorte grouse for meget: Menneskelig økonomisk aktivitet og vejrforhold har langt større betydning for deres fald i deres befolkning.

Det sker, at i løbet af de regnfulde sommermåneder dræbes op til 40% af de sorte grouses, som skyldes hypotermi. Sammenlignet med antallet af kyllinger, der er dræbt af tænderne og kløerne af rovdyr er det ikke så mange.

Befolkning og arter status

På nuværende tidspunkt er befolkningen af ​​grouse-kosachs ret talrige, og det område, som disse fugle lever på, er omfattende. Det er disse omstændigheder, der gjorde det muligt at tildele denne type status "Årsag til den mindste bekymring". Hvad angår den kaukasiske sorte grouse, blev den som en endemisk henført til arten "tæt på den sårbare stilling". I dette tilfælde er den største fare for ham græsning og poaching. Husdyr knuser rejer og kyllinger, men hyrde hunde er særlig farlige for sorte grouse og mangler en mulighed for at jage dem.

Dette er interessant! I øjeblikket er den kaukasiske sorte grouse beskyttet på flere af de største naturområder, blandt andet kaukasiske og teberdinsky.

Grouse er en fælles indbygger af birkelunde og skove i Eurasien. Kontrasten mellem hannerne, malede sort med hvide "spejle" og underligning med kvinder i deres mere beskedne, brunlige rødt beklædning af kvinder, er så slående, at det er svært at tro, at det er fugle af samme art. Disse fugle har længe tiltrukket folkets opmærksomhed ved deres adfærd og især ved overstrøm.

Folk, der så, hvordan de grouse en grouse i foråret ved daggry, hævder at det virkelig er et uforglemmeligt og smukt syn. Ikke underligt, at billedet af disse fugle har fundet en bred skærm i folkekunst: For eksempel anvendes i Alpine danse bevægelser, der ligner hopper og buer, der er karakteristiske for den nuværende sorte grouse.

http://simple-fauna.ru/birds/teterev/
Up