logo

Zaitseobraznye - repræsentanter for ordren af ​​placentale pattedyr. Dyr har en placenta, takket være den unge er født ganske udviklet, stærk. Kvinder fodrer deres afkom med mælk.

Kort beskrivelse af harer

En særpræg funktion er ørerne - lange, rørformede, ikke i forhold til kroppen. Fordelene ved ørerne er, at de hjælper dyrene til at overleve i de farlige forhold i den vilde natur.

Strukturen i fordøjelseskanalen

Dyret fodrer på planter, rødder, træbark. De fodrer med tung mad, derfor har naturen forsynet dyret med et stort cecum, der konstant voksende tænder. Der er ingen hjørnetænder, der er et tomt rum mellem fortænderne og molarerne, der kaldes diastema. Den højre og venstre række af molarer er forbundet med en tynd bro, der danner en solid knoglehimmel. Dyrets overkæbe har 2 par snegle: store foran, små med små snegle bag. Tænderne vokser konstant for at male slidserne, dyret er nødt til at nibble.

Maven består af 2 afdelinger med ansvar for visse funktioner:

  • fundal - gæring af fødevarer
  • pylorisk - opdeling af mad.

Hvor bor harer

Harer lever overalt: i tundra, taiga, steppe. Af natur er de loners. Bly natten På udkig efter mad går dyr ud i mørket, så skumringen skjuler dem fra naturlige fjender. Fortified, dyrene vender hjem før solopgang. Så at ingen ville gætte på lairen, beastet klatrer baglæns ind i det, idet man tidligere har forvirret sporene.

Lairen vælges omhyggeligt, omhyggeligt. Det skal være varmt, beskyttet mod vinden. Dyr kan ikke lide fugt, støj. Dyr graver ikke huller, vælger en klar plads: en busk, agerjord, højt græs. På grund af farven kan dyret ikke ses.

De er sofa kartofler, ikke ændre habitat. Hvis folk eller dyr tvinger ham til at bryde fra deres hjem, går ikke dyret langt. Den maksimale afstand fra bopæl - 2-3 km, når faren passerer, kommer dyret hjem igen.

Ved begyndelsen af ​​koldt vejr, går hare, der lever på højere højder ned til lavlandet for at vente vinteren.

Det bør bemærkes renlighed af dyr. De sidder ofte og giver renhed: kæmmet, slikket uld.

Hvad spiser en hare

Hare er plantedyr. Dyrens diæt varierer afhængigt af årstid og det område, hvor dyret lever. I foråret spiser dyret unge skud.

Hvad spiser haren om vinteren

Vintertid er en hård tid for vilde dyr. I koldt vejr græsser dyr sneen og leder efter tørt græs. De kan findes på vinterfeltene, hvor de spiser op, efter høst, spikelets og rødder. Dyr gnave bark af træer, buske i skoven. Dette giver mange gartnere til gartnere, fordi harer ødelægger værdifulde sorter af frugttræer.

Om sommeren

Sommerdiet er bredt. Dyr spiser planter, der vokser aktivt. Foretrækker græssets overdel: blade, blomster. De spiser mælkebøtter, picaner, skumplanter, jordbær, blåbær.

Mens de spiser, springer dyrene op for at vurdere miljøet. Hvis dyret har bemærket eller følt fare, begynder det højt at trykke på fødderne på jorden. Knock - advarsel om fare.

Reproduktion og levetid

Tapping med poter bruges af kvinder under parringstiden - de lokker mænd, der bor i nærheden. Mænd skal i en kamp for at afsløre en værdig kandidat til paw og hjerte af en lang-eared skønhed. Perioden med frieri er lang: den starter fra januar, slutter i august-september.

Den kvindelige bjørne afkom i ca. 2 måneder, ca. 43 dage. I et kuld bringer hare 1-9 unger. Om vinteren er 1-4 hare født, om sommeren øges antallet. Harerne er født fuldstændigt dækket med uld, med åbne øjne. Nyfødte babyer ligner, forsigtigt ryster for at stimulere blodcirkulationen. Så gemmer moderen dem i hullet, går og kigger efter mad. I tre uger feeder den unge med mælk, så skifter de til uafhængig græsfoder. Hvis en pleje samochka møder andres harer, vil hun fodre dem. Selv om moderen døde, vil forældreløse babyer få den nødvendige mælk, de vil ikke dø af sult.

Da tusindvis af harer ikke når seksuel modenhed og dør af rovdyrs og tands tænder, har dyrene naturlig frugtbarhed. En sjælden ejendommelighed er ejendommelig for dyr - superfitering - kvinden kan være gravid med afkom på forskellige udviklingsstadier. Personer når seksuel udvikling med 6 måneder. Under parringsperioden producerer kvinden lyde, der minder om menneskers mumling.

Udadtil er det umuligt at skelne en hare fra en hare. Ved undersøgelse af kønsorganerne kan det bemærkes, at abdominale og brystvorter er synlige hos kvinder.

I naturen lever harer 7-8 år

arter

I alt er 32 raser af harer kendt, men forskere insisterer på optagelse af harer og kaniner, hvoraf der er ca. 45 arter.

Hvid hare

Dette er et ret stort dyr, der vejer ca. 1,5-5 kg. Dyrets ører kan være op til 10 cm i længden. Den korte lille hale er altid snehvid, størrelserne varierer fra 5 til 10 cm. Hvidhårens poter er brede og tykke, hvilket hjælper ham med at hoppe over dyb, løs sne.

Farens farve på sommeren afhænger af rækken: Fra gråt med røde striber til mørkegrå. Dyrets mave er hvid. Harer større og tungere, men i farve adskiller sig ikke. Om vinteren sætter haren på en snehvid pels, som han fik navnet på.

Hvidhare kan findes selv i Argentina. I Rusland bor det overalt, er et genstand for jagt, fordi harekød er kendt for sin ømhed.

Brown hare

Dyret vejer ca. 6-7 kg, farven er mørkegrå med pletter, øjnene er mørkebrune. Harenes ører er lange, kan nå 14 cm. Halen er langstrakt, længden er ca. 8-14 cm. Da denne art bor på steder med en lille smule sne, er dens poter smalle og tætte. Beesten foretrækker steppe.

Rusack blev introduceret til Australien, hvor det blev en national katastrofe. Ukontrolleret gengivelse førte til død af den lokale fauna, tabet af et stort antal afgrøder. Læren gennemføres med henblik på at fjerne dyret fra Australiens territorium.

Tolai hare

Desert dyr vant til at leve i et varmt habitat. Størrelsen af ​​dyret er lille. Vægt - 1,5-3 kg. Benene er lange, smalle. Afviger i lange ører, hale. Pels er grå med en gullig eller brun haze. Mørke, lyse farver skiftevis, hare ser motley. Dyrets hale er mørk, men der er en karakteristisk funktion - i enden af ​​en børste af hvidt hårdt hår.

Manchurian hare

Et miniatyr skrøbeligt dyr, der vejer op til 3 kg. Det har korte ører, hale. Frakken er varieret, med et bånd af sort hår synligt i midten af ​​ryggen. Nogle gange er der melanister - harer med sort frakkefarve.

Antilope hare

I Rusland forekommer der ikke. Habitat - Mexico, Arizona i USA. Dyrets ører når 20,5 cm og tjener ikke kun til at høre. På grund af det varme klima er ørerne en slags varmeveksler, der hjælper med at nedsætte kropstemperaturen.

Kinesisk hare

Et miniature dyr på op til 2 kg, beboer hovedsageligt i Kina, Vietnam. Elsker bakker, enge med lavt græs.

Krøllet hare

Det beboer Tibet, Kina. Dyret er lille og vejer omkring 2 kg. Farvepaletten er fra sort til beskidt gul.

Sorten af ​​harer er fantastisk, men deres vaner er næsten identiske. Dyr tjener som et objekt for jagt på grund af det ømte kød, tykk pels. Ofte dør et fanget dyr af frygt, har et hjerteslag.

http://mygreenworld.ru/zhivotnye/chem-pitaetsya-zayats-v-prirode/

Hvad spiser harer

Hvad en hare ligner er kendt for enhver person siden tidlig barndom. Kaniner - rattler hænger i vuggerne, plysjhår er givet alle børnene uden undtagelse, chokoladeharen - det ønskede lækkeri af ethvert barn. Tegneserier, bøger, sange om harer, et replikeret billede af dyret findes konstant på logoer fra forskellige virksomheder.

Hvor kommer sådan popularitet fra? Svaret tyder på, at man skal se på den charmerende fluffede væsen med lange ører og en pomponhale. Men få mennesker spekulerer på, hvad folks favoritter arbejder i naturen, hvad spiser harer, især om vinteren, på sletter og skove dækket af snowdrifts? Et interessant spørgsmål, og svaret ligger i den langvarige livsstil.

Haren spiser græs.

Hvilken slags dyr er en hare?

Harer - repræsentanter for harerne og familien af ​​harer. Interessant nok blev hare indtil nogen tid rangeret som en gruppe gnavere, men blev adskilt på grund af en helt anden tænkningstænkning. I modsætning til gnavere (egern, mus, jerboer, hamstere) er harer ikke en, men to forsænkninger i overkæben, som er placeret efter hinanden.

Derudover tiltrækker plantefødevarer - hvad harer har på, ikke særlig gnavere, nogle af dem er helt kødædende, de fleste spiser insekter, fisk og fugleæg. Og harer er absolutte vegetarer, dette er et tegn på en helt anden evolutionær linje, som gør det muligt for dem at blive betragtet som en selvstændig enhed.

Harer danner slægten med samme navn, som omfatter omkring 32 arter af dyr, der lever på alle kontinenter, undtagen Antarktis og Australien. På Ruslands territorium er der 4 arter af harer: den velkendte hare og hvide hare samt tolaiharen og den lidt undersøgte, den mest hemmelighedsfulde art er den manchuriske hare. Disse dyr beboer forskellige biotoper og har udseende træk og vaner karakteristisk for arten.

Hvad ser russernes harer ud?

Rusak er den største hare på vores lands område, størrelsen af ​​voksne er fra 57 til 68 cm, og vægten kan nå 7 kg. Sommerpels af brune harer er brun, brun, grålig, rødlig med velmærkede mørke pestrins og karakteristisk waviness, kun maven er hvid. Efter efterårsmulden bliver harerne overgroet med frodig vinterpels og bliver lidt lettere. I kosten af ​​de hare dominerede over jorden dele af planter.

Den hvide hare er lidt ringere end hare i størrelse: harer vokser op til 44-65 cm og vejer fra 1,6 til 4,5 kg, ekstremt sjældent til 5,5 kg. I det hvide hår er ørerne og halen mærkbart kortere, og farven varierer afhængigt af sæsonen. Om sommeren er den rødhvide hare mørkegrå eller mørkegrå med brune pletter, og når det er falmet bliver det snehvidt om efteråret, kun ørerne er svarte. I modsætning til haren graver disse dyr mere jord og dyrker oftest pærerne og jordstænglerne af planter.

Hare-tolai er en mindre kopi af en hare med de samme aflange ører og en relativt lang hale. Længden af ​​en voksen tolyas krop er 39-55 cm, og dyret vejer ikke mere end 1,5-2,8 kg. Farven på pelsjakken er den samme som den lyse russer, men uden waviness og lyser også om vinteren. Men Tolys diæt svarer meget til næringen af ​​den hvide hare.

Den manchuriske hare er så lille som en tolai, men med ører som en kort hvid hare og hale. I modsætning til slægtninge er manchuhårens uld hård og hård, og denne hare bærer en uniform af samme farve hele året rundt. Dyrets ryg og hoved er brune med sorte pletter, siderne er lettere, maven er hvidhvide, kinderne er dækket af lyse pletter. Et karakteristisk træk ved arten er en strimmel af mørk pels, der løber langs højderyggen.

I den sydlige befolkning af manchuriske harer er der melanistiske prøver, helt sorte på toppen, snehvid på bunden med en lysegul hals. Det er interessant, at blandt de harer af denne art fodrer er bælgplanten planten Lespedeza, og sortimentet af dyr går ikke ud over områdets fordeling af denne kultur.

Haren spiser græs.

Hvor bor harer?

Rusak er et typisk steppe dyr, der er udbredt i Eurasien og Nordafrika. I Rusland findes den fra Ladoga-søen til Khabarovsk og Primorsky Krai. Disse dyr foretrækker åbne rum - sletter, stepper og halvøken, og selv i skovene vælger de kanter, aske og lette skove.

Harerne lever i tundra, skov og skov-stepper fra Skandinavien til Mongoliet, Kina og Japan. På Ruslands territorium findes det næsten overalt, især om sommeren, med en overflod af foder. Dette er et typisk skovdyr, men den hvide skov undgår tætte skove, men er sædvanlig i vådområder med pil og røde senge, i busktundra, på jagt efter et rigt foderareal, ofte på landbrugsjord, nær landsbyer og landsbyer.

Hare-tolai er en fantastisk væsen, der ikke har brug for skove og marker. Dyrs foretrukne levesteder er ørkener og halvøken i Centralasien. I Rusland er Tolay-habitatet fragmenteret spredt i tørre stepper og bjergområder i det sydlige Sibirien fra Altaibjergene til den sydlige del af Astrakhan-regionen. Hvad spiser harer, der vælger et så underligt sortiment? Dyrene nibble på sjældne unge græs, malurt, chemysh, tamarisk, grene af sand acacia, grave op planten knolde. I Tolais kost er ephemera nødvendigvis til stede, og interessant, grove skud af saxaul.

Den manchuriske hare findes i Fjernøsten af ​​Rusland, i kinesisk manchurien og i det nordlige Korea. Disse dyr elsker skove med tæt undergræsning, hasselskove, birkeskove, våde lavland og forekommer sjældent i åbne områder. Ud over den førnævnte legetøj spiser de tofarvede dyr med glæde de grønne dele af alle former for vegetation. Ligesom alle slægtninge afhænger kosten af ​​den manchuriske hare stærkt på årstiden.

Hvad spiser harer om sommeren

Harer er forsvarsløse mod rovdyr og mennesker, derfor er de aktive i skumringen og om natten, men i løbet af perioden bliver de ofte bemærket om dagen. Harer er territoriale singler, deres individuelle tomter indtager et areal på op til 50 hektar. I løbet af dagen sidder harerne i afsides steder: i buske, tykt græs, tomme ræve og badgergraver, og om natten går de på jagt efter mad.

Om sommeren har harer nok mad inden for deres personlige område. Blandt hvad harer fodrer, kommer de mest forskelligartede dele af grønne planter først. Belyak forbruger glædelig guldrod og en bedstraw, fodring på musenærer og vinrød. Vitaminer og sporstoffer, der er nødvendige for sundheden, fås fra mælkebøtter og kløver.

Clover og mælkebøtte, lucerne og colza, meget nyttigt cikorie, essentielle olier rig på æteriske olier, der dominerer i sommeren kost af hare. På jagt efter delikatesser besøger harer ofte dyrkning af dyrkede planter, hvor de feaster på forskellige græs, boghvede og unge solsikker. Særligt foretrukne kalebasser, men giver ikke op grøntsager.

Harer racer på et tidspunkt med rigeligt foder - fra marts til september. Disse dyr er yderst produktive, og en kvinde kan producere afkom 5 gange pr. Sæson, og op til 9 kaniner kan være i en brød. Med starten på efteråret og før frosten begynder harerne aktivt at spise blåbærspirer, hestetail, grave en speciel delikatesse fra jorden - rensetruffel. I kosten er der sprigs af unge træer og buske, og med udbrud af frost skifter harer til fast mad.

Hvilke harer spiser om vinteren

Hvis sommermad af harer stort set er identisk, er vinterdiet af forskellige arter mærkbart anderledes. Haren fortsætter med at søge efter blød mad, grave døde græs ud under sneen, besøger grøntsagshagerne på jagt efter kultiverede planter og udvinder vinterafgrøder på markerne.

Når sneen falder tyk, er haren tvunget til at gå til bark og skud af træer og buske. Især foretrækker hassel, kost, eg og ahorn. Mindre ofte gnister den barken af ​​æbler, pærer og pil.

De hvide kan ikke lide græslapper, men de graver sne i søgen efter cedertræer og bær, spiser hø i høstacker. Hareens favoritvintermad er barken og kvistene på pil, lærk, birk og asp. En vigtig rolle i dyrs overlevelse spilles af vild rose, enebær, fuglekirsebærskud, alder og hassel.

Kosten på den manchuriske hare ligner den hvide hare, og dyrene har særlig præference for asp og poppel. Hare-tolai, som haren, graver meget sne på jakt efter græsklædte planter, og fra fast mad respekterer især Chemysh og tamarisk.

Fra sult dør harer ikke og når som helst på året finder de nok mad. De lever i gennemsnit 10-12 år, harer er langlivede og kan leve i 17 år. Men i naturen er harer forsvarsløse mod rovdyr og mennesker, så i bedste fald bor de i ca. 5 år. Kun på grund af den sjældne fecundity af alle 4 arter af harer, der bor på territoriet i Rusland, er ret mange, og deres befolkningstilstand forårsager ikke forskere frygt.

http://komotoz.ru/zhivotnye/chem_pitayutsya_zajcy.php

Hvilke harer spiser på forskellige tidspunkter af året

For at en hare skal lykkes, skal en erfaren jæger lære deres vaner på forhånd. At finde steder, hvor de foretrækker at lave zhirovki og lezhki - meget spændende oplevelse, hvilket er nøglen til fremtidens jagtsucces.

At vide, hvad der spiser en hare, kan du jage ham ved alle kendte metoder.

Foderhare i forår og sommer

Harer er vegetarer. De foder på græs, unge skud, bær, knolde, må ikke omgå landbrugsområderne. Men om sommeren, når mad er rigeligt, foretrækker folk steder langt fra folk.

Observationer har vist, at harer ikke har "foretrukne" typer af mad. De spiser villigt alt, hvad der vokser i skoven og skov-steppe zoner. Specielt spiser Stavropol Rusaks selv sådanne giftige planter som smørkål og larkspur.

Fra børnebøger ved vi, at eared gnavere er gal forelsket i kål. Denne myte er dog beslægtet med historier, hvor musene bliver vanvittige med ost, og pindsvin elsker æbler og vælger dem på rygsøjlen. Harer foretrækker snarere at tjene på et felt sået med korn, kartofler eller rødbeder.

Hvidhare, hare og tolaev er forskellige, alt efter habitat.

  • Belyaki foretrækker små glades, buske, kløfter. Derfor er flertallet af skovplanter inkluderet i deres kost: fra foråret skifer (det er også en harekål), musenærter, vinrød, til bær. Nogle gange spiser haren hestehaler, nogle slags svampe.
  • Tolai elsker at fodre i det åbne. Grundlaget for deres sommerdie består af hestesorrel, tamarisk, sedge, malurt, chingil, knolde og løg af urteplanter.
  • Rusaki er stadig altærende. De kan fodre både langt fra folk og på arrogant måde til udkanten af ​​bosættelser. De spiser mælkebøtter, kløver, skumplanter, cikorie og andre vilde arter. De spiser med vilje solsikke, korn, samt alt, hvad de finder i haverne. Der er tilfælde, hvor de grå tyve udgravede knolde af nye kartofler lige fra jorden, skudt nibbled fra meloner.

Hvilke harer spiser i efterår og vinter

Fra og med i oktober bliver harerne endnu mere allnærende. De spiser barken af ​​træer og ved begyndelsen af ​​koldt vejr kommer man tættere på menneskelig beboelse. De mest populære blandt dem er de marginale marker med vinterafgrøder, som de graver ud fra under sneen og fjerne haylords med hø klar.

I svære snefald foretrækker harer at forblive hvile i flere dage og spise deres egne tørre afløb. De små harer fodrer på tørt græs, som moderen overdriver rigeligt på reden.

  • Hvidene slog barken fra næsten alle træer: pil, ahorn, bjergaske, birk, enebær og eg. Stærke poter graver grønne blade af græs under sneen.
  • Tolai migrere fra steder med høj snedække i dalen, tættere på menneskelige bosættelser. De foder på markerne med resterne af majs, kornafgrøder og træbark.
  • Rusaki bliver til en reel katastrofe for gartnere om vinteren, der gnider trunkerne af frugttræer til højden af ​​sin vækst. De foder også på frø, tørre græsblomster, gnave barken af ​​ahorn, hazel og egetræer.

Harer (som alle plantelevende dyr) er mangelfuld i mineralsalte i kroppen. På elkene smidt ud af knoglerne og knogler af døde dyr finder ofte spor af hare tænder.

Derfor har erfarne jægere lokket harer med saltvand, vanding af sne eller jord på steder for fremtidig jagt. Ifølge nogle opskrifter opløses salt bedst i en afkogning af tørrede hindbærblader.

Lokkemadene omfatter også tynde spidser af asp, pil (bedst af alle med knopper), persille (frisk eller tør).

Det skal dog huskes, at visse typer jagt, der kræver agn, er forbudt i områder med et lille antal harer.

http://volgahunter.ru/%D0%B1%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0/% D0% B0% D0% B7% D0% B0% D0% B9% D1% 86% D0% B0 /% D0% D0% D0% D0% D0% D1% 82% D0% B0- chem-pitayutsya-zajcy-v-raznoe-Vremya-goda.html

Hare kost

I løbet af de lange år af dets eksistens blev tammen aldrig tømt af manden. Men nogle gange sker det, at en vild forsvarsløs hare kommer ind i folks hjem, og en person har brug for at fodre ham. Maden, som harer fodrer i skoven og hjemme, er væsentligt anderledes.

Hare kost

Beskrivelse af dyrene

Normalt erhverver et vildt dyr i harefamilien afkom i den sidste vintermåned. Efter udseendet af små harer føder kvinden først dem og forlader derefter burven for ikke at tiltrække rovdyr med hendes duft. Efter et stykke tid vender hun tilbage med det formål at fodre dem og forlade igen. Så opfører kvinden sig, indtil haren har tænder. De første tænder hos unge dyr begynder at bryde ud i en alder af uger. Så trækker moren græs ind i hullet for de unge. Den første lokke begynder på den tiende dag af livet.

Unge harer fodrer på græs og efter en måneds alder har de ikke længere brug for hjælp fra deres mor.

arter

Der er flere sorter af dette fluffy herbivore dyr i naturen. De er alle forskellige i pels, størrelse og adfærd. På Ruslands territorium vil det være muligt at møde repræsentanter for hver af racerne.

hare

Dette dyr lever i skov-steppe zone i vores land, i den sydlige del af USA og Mongoliet. Til maskering om vinteren skifter dyret sin naturlige grå pelse til en snehvid pels. Kun ørerne i slutningen forbliver sorte. Om sommeren spiser et vildt dyr, der bor i skoven, svampe, korn, mælkebøtter, rowan, blåbær og urter. På markerne bliver kål mad til vilde gnavere; i haven gnaver dyrene løg, gulerødder og rodgrøntsager. I efteråret overlever haren ved at spise unge grene af buske. Om vinteren, når foderet er stramt, fodrer det sultne dyr på barken af ​​asp, pil og birk.

hare

Dette er en stor hare med brun pels med hvide, sorte og grå hår over hele pelsen. Dyret lever på fjernøsten, Kasakhstan, Iran og Tyrkiet. Kaniner feed på mælkebøtter, cikorie og korn. Disse skovdyr forårsager stor skade for melon, grøntsager og frugtplantager. Om vinteren slår dyret bark, små stængler af unge frø og buske. Det foretrækker at spise ahorn, egebark, for at trække frø af frugter og planter ud under sneen.

Tholey

Repræsentanter for denne sort, som er af lille størrelse med lange ben og ører, bor på Ruslands territorium, hovedsagelig i steppeområdet, såvel som på territorierne Turkmenistan, Tadsjikistan og Usbekistan. I naturen er basisen af ​​deres kost grøn vegetation. I det tidlige forår spiser enkeltpersoner knolde og rødder af græsklædte planter. Om sommeren spiser de på korn og sedge, i efteråret - byg, hvede og majs. Om vinteren, når der mangler grøn mad, spiser haren bark på træer og buske, unge skud.

Manchurian

Den største befolkning bor i Fjernøsten, på Amur-kysten og i den nordlige del af den koreanske halvø. Udadtil ser arten ud som en vild gennemgang - den vejer ca. 2,5 kg, har en krop af lille længde, kort og hård frakke. Med fremkomsten af ​​en anden sæson ændres ikke pelsen. Disse harer spiser det samme som hvide harer, i den kolde årstid fodrer de på træbark, unge stængler af planter og buske. I løbet af foråret og efteråret bliver frugt og bær spist.

Fødevarer i naturen

Fodring af harer i naturen afhænger af sæsonen. På sommeren i skoven fejer haren på unge kvistræer af frugttræer. Dyr elsker at gnave stængler og blade, nogle gange spiser rødder, men kun unge.

Eared hovedsagelig spist med vegetabilsk mad - rødder og bark af træer, blade og stilke af planter, spis gerne unge skudd af buske

I anden halvdel af sommeren fodrer de vilde harer på frøene af græsklædte planter. De mest foretrukne er blomsterblomsterne og skuddene af mælkebøtter, kløver, cikorie, alfalfa, skum og colza. Af de dyrkede planter er der præference for korn og solsikke. Juveniler og modne harer elsker vandmelon og melon.

På vinteren i naturen spiser harer på frø af græs, eng og steppe planter, spiser haven afgrøder (frugter, rødder), graver dem ud under sneen.

I svære vintre er et vildt dyr ude af stand til at udtrække mad til sig selv og sin familie under det tykke snedække og føder derfor på træplantage - træets bark og skud. De mest elskede træer: eg, æble, ahorn, pære, pil og asp.

Med mangel på mineral og næringsstoffer spiser dyret selv jorden eller små småsten. Det er herbivorous, men der har været isolerede tilfælde, da den sultne hare spiste kød af partridges fast i jagtnet eller fælder.

Foderregler

At bringe madhare hjemme til naturlig fodring er problematisk. At føde dem hjemme bør være mindst to gange om dagen og i små portioner for at eliminere risikoen for fordøjelsesbesvær. En enkelt portion til en lille hare er 5-10 ml.

Månedlig hare begynder at fodre alene. Med en jagt spises bladene af et frugttræ (kirsebær, kirsebær, blommer), bær, grøntsager (kål, gulerødder, rødbeder) af en ung hare, æbler foretrækker frugt. Sukkulent foder er basisen for ernæring om sommeren. Unge og voksne individer får tørrede eng og steppe græs.

Store foder introduceres i kosten fra to måneder. Ved tidligere fodring kan sådanne fødevarer medføre problemer med mave-tarmkanalen. Ved vinterens ankomst er enkeltpersoner fodret med hø fra enggræs og kvistræer af frugttræer. Foder til vinter er produceret om sommeren.

Vedligeholdelse og pleje

En hare, der lever i en skov eller i en steppe zone, for hele sit liv rejser hundredtusindvis af kilometer, så det er kontraindiceret at holde sådant dyr hjemme. Til sin midlertidige vedligeholdelse skal du have et rummeligt værelse - en fugle eller et bur. Nogle opdrættere holder frie dyr i deres boliger. Men det er nødvendigt at tage hensyn til det faktum, at enkeltpersoner vil forlade deres afføring overalt, du bliver nødt til regelmæssigt at indsamle deres dråber.

Unge kaniner har brug for varme, de skal gøre en mavesmassage og tørre under halen med en vatpind dyppet i varmt vand.

Ung hare har brug for lidt omhu:

  • optimale termiske forhold for ung bestand er 20 ° С;
  • efter hver fodring masseres dyrene i underlivet for at forbedre fordøjelsesprocessen;
  • bomuldssvamp fugtet i varmt vand, du vil tørre under halen.

Interessante fakta

Disse vilde repræsentanter for ordenen af ​​lagomorfer har unikke egenskaber:

  1. Harer har øget udholdenhed og er i stand til at overvinde store afstande i en dag og udvikle en stor hastighed (ca. 50 km i timen). Forfølgelsen af ​​en hare under en jagt kræver høje energiforbrug fra sovende hunde.
  2. Dyrets ører er en slags temperaturregulator - gennem dem går overskydende varme.
  3. I sæsonen med nedbør presser dyret sine ører til hovedet, så vandet ikke kommer ind og forårsager sygdom.
  4. Den gennemsnitlige forventede levetid for kvinder er 9 år, mænd - 5 år. I forhold til et hus eller lejlighed med passende pleje bor et individ ca. 13 år. Dette skyldes det faktum, at mange rovdyr - ulve, næsten alle arter af rovfugle, der i vildt kan klare sådant bytte, jager en hare. En person kan ikke leve til 13 år.
  5. I betragtning af det faktum, at haren konstant gnaver barken af ​​træerne, grinerne, tænderne hurtigt grinder væk, forværres og falder ud, men nye snegre vokser i deres sted.
  6. Efterladt fra rovdyr forlader den enkelte aldrig sit territorium.
http://pro100ogorod.ru/kroliki/chem-pitayutsya-zajcy.html

Hvad spiser harer?

Flere gange, der kom til landet i efteråret, så jeg på de gnavede kålhoveder. Det er klart, at i min høst angreb harer. Så jeg spekulerede på, hvad de kunne gnave, bortset fra min kål.

harer

Det viser sig, at hare er det mest almindelige vilde europæiske dyr. Selv fra børnenes eventyr er det kendt, at kaninen har store ører og bagben længere end de forreste. Dette er et ret stort dyr, dets vægt kan være op til 7 kg. Haren er et smart og hurtigt dyr. Ofte er det det eneste der redder ham fra mange rovdyr. Dets levesteder er stepper, skov-stepper. Han kan ikke lide tykke fordybninger, som foretrækker kanten af ​​skoven. Om sommeren har den hovedsagelig ogg grå farve, om vinteren er den meget hvidere, sneens farve. 4 arter af harer lever på territoriet i Rusland:

  • Manchu eller busk;
  • tolai eller sandsten;
  • hare og hare, den mest almindelige;
  • Mansjetten er et resultat af at krydse en hare og en hare.

Mest eared er nattlige. Haren er en sand vegetar og bruger kun plantemad.

Hvad har harer gnaw

Den eared ration er meget forskelligartet, afhænger hovedsageligt af habitat. Dette er enhver vegetation. Om sommeren - blade, græs, unge skud af planter, rødder, forskellige korn, frø, svampe, bær. Hare og forskellige bælgplanter, meloner og kalebasser, nødder og frugter undgår ikke. Han kan lide at bosætte sig nær de marker, hvor der er dyrkede grøntsager og kornplanter. Om vinteren omfatter hareens kost bark af træer, kegler, nåle af nåletræer, lige horn, som elgeskur om vinteren. Nogle gange stjæler hare hø. De kan lide at besøge grøntsagerhaver, hvor de spiser barken af ​​æbler, pærer, blommer. Grave ud fra under sneen gamle græs. Selvfølgelig er en speciel godbid for haren grøntsager (min kål, gulerod), barken af ​​ung asp, eg, kost. Generelt kan alt, der vokser, hare spise.

konklusion

Dette dyr er ikke en let en - en hare; Kun på grund af høj fecundity, under de varme sommerkvinder har tid til at føde op til fem gange, falder befolkningen af ​​disse uskyldige plantearter ikke.

Jeg har altid troet, at harer kun spiser gulerødder eller kål. Men det viste sig, at der i deres kost er en stor mængde andre produkter. Selv om vinteren kan de finde mad til sig selv uden dvaletilstand, som f.eks. En bjørn. Hvis du er interesseret i at vide, hvad harer spiser, så bliv hos mig.

Hvad spiser en hare

I foråret og efteråret foretrækker de at nyde forskellige vegetationer. For eksempel:

  • kløver;
  • røllike;
  • mus ærter;
  • siv;
  • korn;
  • mælkebøtte.

De er glade for at spise havre, som kan findes på marken, fordi det er meget nærende. Haren elsker at smag trøfler, som han graver ud af jorden. Med starten af ​​vinteren begynder deres kost at ændre sig. De spiser træbark eller skud. De fleste hare kan lide:

  • ahorn;
  • eg;
  • asp;
  • birk;
  • pil;
  • hassel.

Nogle gange spiser de hø eller bump. Mest af alt var jeg overrasket over, at hvis en hare er mangelfuld i mineralsalte, kan han spise jorden og endda små sten.

Hvad spiser en hare

Om sommeren foretrækker denne slags harer unge skud af buske eller planter. De skader ofte ved at spise frisk plantede unge træer. De kan lide blade og stilke meget, men hvis de ikke kan finde dem, begynder de at grave op rødderne og aktivt bruge dem til mad. Kun i slutningen af ​​sommeren hare fortsætter til frø. Ikke mindre ønskeligt for dem og kalebasser, som kan findes i markerne. På denne tid af året nyder de at spise vilde planter. For eksempel, cikorie eller blæksprutte.

I efteråret spiser haren bær og frugter. For eksempel bjergaske eller vildrosen. Om vinteren fejrer han på klude af urter, vinterafgrøder eller frø. De kan findes under et lag af sne. Når der er frode dage, begynder de at spise:

  • gyvel;
  • pære;
  • eg;
  • et æbletræ;
  • ahorn.

De slog roligt træet af træerne, fordi de har stærke og skarpe tænder.

Vinterdiet kan ikke kaldes nærende, så i foråret tygger de græs med særlig iver. Dette hjælper dem med at genopbygge vitaminerne, som så manglede i den kolde årstid. Men det er fyldt med stor fare. Hare kan samle på græsplænen i hele grupper, hvilket i høj grad letter jægernes opgave.

http://travelask.ru/questions/563376-chto-edyat-zaytsy

Hvad spiser harer i naturen?

Haren er et planteædende pelsbærende pattedyr, der tilhører rækkefølgen af ​​harer og lever på næsten alle kontinenter. Disse repræsentanter kan findes selv i steppes og ørkener. Og naturligvis tilpasser hver art de betingelser, hvor den eksisterer. Hvordan overlever de i naturen? Hvad spiser harer af forskellige racer hjemme og i deres naturlige habitat?

Hvad spiser harer

Hvad spiser harer

Harerne har en varieret kost, især om sommeren, selv om det hele afhænger af, hvor dette vilde dyr lever. Eared spises hovedsagelig med plantefødevarer - rødder og bark af træer, blade og stængler af planter, grøntsager og frugter, de er glade for at spise unge skud af buske. Om foråret, når der er mangel på mineralsalte, kan jorden blive spist af haren og endda sten kan sluges.

For det meste anses haer for vegetarer, men der er tilfælde, hvor de spiste kød af partridges fanget i jagtfælder.

Harearter

For os er disse små, harmløse, fluffy dyr, der lever i skoven, og når fare nærmer sig, er de hurtigt skjult for visning.

Fra februar begynder harerne at forekomme afkom. Så snart dyret blev født, fodrer moderen den lille kanin og løber væk fra hullet for ikke at tiltrække rovdyr med sin lugt. Efter et par dage vender hun tilbage, feeder de sultne afkom igen og løber væk. Denne tykke mælk er nok til babyer i flere timer. En uge senere viser haren tænder.

Pre-hare foret græs i mink, som harer og begynder at spise efter ca. 10 dage. Om cirka en måned har de unge afkom ikke længere brug for deres mor og begynder at leve uafhængigt.

I Rusland kan du finde 4 typer harer:

I naturen regnes kun 32 arter ifølge en version ifølge videnskabelige tvister ved at vedlægge denne art både kaniner og pika, 45 arter. Lad os blive bekendt med nogle af dem.

Hare - hvid

Han bor i skovene i Rusland, Sydamerika, Mongoliet og i mange andre lande. Om vinteren, for at være mindre mærkbar i sneen, skifter det farve til hvidt, og kun på ørens spidser forbliver det sort. Sommer jumper grå.

Hvad spiser en hare i skoven? I sommerdiet er der vegetabilsk mad: urter, mælkebøtter, korn, bjergaske, blåbær, svampe. På markerne spiser de eared kål; i haven kan dyrene endda nibble løg og gulerødder. I efteråret fodrer hvide harer på buskeafgrøder, og om vinteren er fodring vanskeligere i skoven, så de spiser bark af træer, såsom pil, asp og birk.

Selv eared af denne art kan spise elg horn, faldt i skoven. Hvis det er muligt, graver de bær fra under sneen, foder på hø udvindet fra høstacker i nærheden af ​​landsbyerne. I foråret, når der kommer friskt græs på græsplænerne, spiser hvide harer i flokke for at spise denne delikatesse.

Dette dyr er natligt, så det ligger ofte i løbet af dagen, og om natten får man sin mad ved at køre lange afstande.

Hare - hare

Lad os bekendtgøre denne hare. Rusaks er store individer af brun farve med hår i forskellige nuancer. De bor i Kasakhstan, Tyrkiet, Iran.

Rusaki med jagt spiser korn, cikorie, mælkebøtter. Hvis haren kommer til at leve på landbrugsarealer, beskadiger de afgrøden ved at spise frugt, grøntsager, meloner og kalebasser. I Australien er for eksempel erklærede skadedyr, der udgør en alvorlig fare.

Om vinteren har hareharen barken af ​​træer og buske. I modsætning til hare, den hvide hare, feeds denne art på barken af ​​eg, ahorn og kost, og pawer regelmæssigt frø af planter og frugter fra under sneen. Om foråret beskadiger de ofte rødderne af buske, æter blade, unge skud og plantestænger.

Hare - Tolai

Harer er ikke store, ben og ører er længere end andre personers. Repræsentanten for denne art bor i ørkenerne og i de russiske stepper, Usbekistan, Turkmenistan og Tadsjikistan.

Hvad spiser harer i naturen? Om vinteren bevæger de sig tættere på bosættelserne. I bjergene kommer de ned til dalen, hvor der ikke er snedække. Hovedfoderen er de grønne dele af planterne. Om foråret består kosten af ​​rødder og knolde af græsklædte planter (de spiser også græs med glæde).

Ephemera vokser i ørkenen - herbaceous årlige planter - en af ​​delikatesser af harer. Om sommeren er mad korn og sedge; i efteråret korn i markerne, hvede og byg. Om vinteren er der ingen god ernæring, så de er tilfredse med barken af ​​træer og buske.

Manchurian hare

Det er fordelt i den sydlige del af Fjernøsten, i Amur-flodens dal, i Kina, i den nordlige del af den koreanske halvø. Eksternt - næsten som en vild kanin, af lille længde og vejer op til 2,5 kg. Bagbenene er korte, pelsen er stiv og brystet, ændrer ikke farve med skiftet af sæsonen.

Disse dyr er de samme skovbyggere som harehare. De fodrer på buske og træagtige planter, bær og frugter. Om vinteren - bark og skud af poppel og aspen.

Antilope hare

På grund af deres levested på varme steder, såsom Arizona i USA, på grund af for høje temperaturer har harer meget lange og store ører. Dette hjælper ikke kun til bedre hørelse, men også til regulering af varmeoverførsel.

På dagtimerne gemmer de sig fra den varme sol i buskene, men fra aften til morgen leder de en aktiv livsstil. Spis mest kaktus, græs.

Kinesisk hare

Denne arter af harer findes i bakkerne i Kina, bor i Vietnam og er endda inkluderet i den Røde Bog. Enkeltpersoner med lille størrelse, med kort, hård brun pels med mange skygger, har sorte trekanter i ørernes ender.

I kosten: løvfældende planter, grene, skud.

Krøllet hare

Bor i Kina, Indien, adskiller sig i de små størrelser og vejer omkring 2 kg.

Det er hovedsageligt natligt og fodrer primært på græs og græsplæne.

Nogle interessante fakta:

  • Dette dyr er meget hårdt. Det kan nå hastigheder på op til 50 km / t, overvinde enorme afstande på en dag.
  • Gennem lange ører forlader varmen kroppen og derved redder dyret fra overophedning af kroppen. Under regnen presser haren ørerne, og der bliver ikke vand, der vil provokere dyrets sygdom.
  • Kvinder lever i ca. 9 år, mænd - 5. Hjemme, med god og passende pleje kan de leve til 13 år, men i naturen dør de ofte fra rovdyrens koblinger, inden de når voksenalderen.
  • På grund af den hyppige spisning af barken slides deres tænder ud, men nye vokser til at erstatte dem.
  • Selv flygende rovdyr løber haren aldrig ind i fremmed territorium.

Under naturlige forhold får dyrene deres egen mad, men hvad skal man gøre med haren, der dukkede op i dit hus? Selvfølgelig at håndtere hvad harer spiser?

Fodring derhjemme

Det er værd at vide, at spisehare, især hjemme, er svært at bringe tættere på det naturlige. Faktum er, at hare mælk ikke har nogen analoger. Kødmælk og modermælkserstatninger har ikke så fedtindhold som hare. Nogle landmænd fodrer hare-mælken med æg eller fløde, men så øger sandsynligheden for eared død. Brug ikke kondenseret mælk på grund af højsukkerindholdet.

Eared skal fodre mindst 2 gange om dagen i små portioner på 5-10 ml ad gangen.

Kun den månedlige hare begynder at spise uafhængigt. Unge harer spiser godt frisk græs, grøntsager og frugter, som gulerødder, træblad, bær. Fra den 2. måned kan du komme ind i det færdige foder, men ikke tidligere, da de bliver assimileret værre og bringer ubehag til dyret. Om vinteren kan du stamme op på tørret græs, der høstes om sommeren.

Holder og plejer en hare derhjemme

Under naturlige forhold overvinder en hare en meget lang afstand. Derfor er kæledyr, bortset fra små, bedre bevaret i en fritgående lejlighed eller i aviarier, hvor den er rummelig og ikke i bur. Men det skal huske på, at de forlader deres afføring overalt, og du bliver nødt til at rense kuldet efter dem.

Unge kaniner har brug for varme, de skal lave en mavesmassage og en bomuldsuld fugtet med varmt vand, tørre under halen.

Hvor mange du ikke ville forsøge at elske dine kæledyr, glem ikke at disse er vilde dyr, og du skal maksimere deres indhold til det naturlige. Nu har du en ide om, hvordan kosten vælges af haren og i hvilke forhold der skal indeholde den.

http://fermoved.ru/kroliki/chem-pitayutsya-zajcy.html

Hare: Hvad det føder på, hvordan det overlever i naturen

Mærkeligt nok, men harer er meget populære dyr. Alle slags legetøj med disse søde, små dyr fylder butikkerne og glæder børnene, de er helte i mange eventyr og ved blødhedens øjne begynder alle at smile smilende. Men i virkeligheden er det kendt, at levende i naturen er et meget vanskeligt spørgsmål. Det er nødvendigt at forstå bedre, hvad der hjælper disse børn til at overleve i barske forhold og hvad hare feeds på.

Generelle egenskaber

Alle harer har lignende egenskaber i udseende, herunder deres lange ører, meget overraskende kraftige bagben, hale, meget kort, blød og fluffy som hele kroppen af ​​et dyr. Hovedelementet i alle eared er underudviklet kravebenet. Interessant nok er kvindelige harer i modsætning til de fleste dyr meget større end mænd. Dyrens længde varierer fra 28 til 80 centimeter, og den gennemsnitlige kropsvægt er 6 kilo.

Den egenart, som vi allerede har nævnt, nemlig de lange og stærke bagdele, gør det muligt for dyrene ikke kun at springe højt, men også løbe meget hurtigt: dyret kan nå op til 70 kilometer i timen.

Som det er kendt, smelter harerne to gange om året. Den første smelt forekommer i foråret, og den anden - i efteråret. Begyndelsen og slutningen af ​​denne proces kan ikke bestemmes nøjagtigt, da alt afhænger af de ydre forhold og det område, hvor ørkenen lever. Et af parametrene, der giver anledning til starten af ​​en molt, er forandringen i længden af ​​dagen. Men hvor længe processen vil fortsætte er direkte relateret til temperaturen.

Den gennemsnitlige varighed af smeltet er 80 dage. I foråret begynder den med dyrets hoved og gradvist, mod baglederne, erstatter dyret fuldstændigt sin pels. I efteråret sker alt præcis det modsatte. Pelsen, der kommer til at ændre, hjælper harerne til at kæmpe med koldt snaps, fordi det er meget varmt og tykt.

Alle slags harer tælles ikke, men du bliver nødt til at tale om dem på siderne i en hel bog. Derfor betragter vi i artiklen kun de der er fælles i vores land. Der er fem af dem.

  • Den manchuriske hare er ikke særlig stor: længden er omkring 45 cm, og kropsvægten når ikke mere end to og et halvt kilo. Ørenes længde er ca. otte centimeter. Harefarven er brun med okkerpletter, og selve pelsen er meget tyk og hård. På underlivet og på siderne har pletter, som er lettere end bundfarven. På bagsiden af ​​de mest fremtrædende mørke striber. Denne art bor i fjernøsten, den koreanske halvø og findes også i det nordøstlige Kina. Dette er den slags eared, som migrerer med ankomsten af ​​kulde, flytter til kvarteret varmere.
  • Små sandstener med en længde på 50 centimeter og en vægt på to og et halvt kilo har i mellemtiden især lange ører - 20 centimeter og halen, der rammer sin størrelse - 11,5 centimeter. De lever i ørkener, og nogle gange klatre i bjergene, fordi deres små poter ikke er egnet til levebrød i sneen. I den varme årstid er farven gullig med en grålig farve, men hvilken slags pels vil være om vinteren, er svært at forudsige, fordi farven er relateret til vejrforholdene. Det er interessant, at denne art foretrækker at leve i grunde, men han kan ikke lide at grave dem selv, derfor bruger han dem, der blev kastet af tidligere ejere.
  • Tolai næsten aldrig migrere og foretrækker at få et bedre sted på den allerede bekendt for deres territorium. At få dem til at flytte kan kun være meget alvorlige ændringer i vejrforholdene, og ikke til det bedre, samt manglen på mad til en normal eksistens. Deres egenskab er ikke så hurtig stigning i befolkningen som i andre arter. Dog er de sjældent jaget, af denne grund truer udryddelsen thailandsk trods de sjældne og sparsomme afkom. Habitat - Centralasien. I Rusland spredes i Astrakhan regionen.
  • Hvide høge er ret store. Deres vægt varierer fra 2 til 3 kg, og i hårets længde når centimeter. Specielt store kan veje omkring fem kilo. Deres ører og hale er små - omkring 10 centimeter. Flytning gennem den rigelige sne, som måske endda er løs, hjælper meget brede ben. Som alle harer er farven forbundet med sæsonen. Om sommeren er det mørkt, nogle gange lyser det rødt, og om vinteren er det hvidt. Den hvide hare er udbredt i området Transbaikalia og tundra.
  • Rusaki endnu større end hare. På trods af at deres længde er lig med længden af ​​hvide, kan de på grund af deres fede aflejringer nå en masse på 7 kg. Ørene og halen er lange, ca. 30 centimeter. Shedding er ikke særlig stærkt afspejlet i dyrets udseende: om sommeren er det normalt gråt, og tættere på vinteren bliver det lidt lettere. Alle skove i den europæiske del af Rusland er fyldt med hare.

Hvad spiser en hare

Stadig, hvad har harer spist? Som farve og struktur er fødevarer og dets egenskaber direkte relateret til dyrenes levested. Deres sommerdie omfatter mere end 500 forskellige typer planter. Som en behandling for harer er der forskellige frugter og grøntsager, som de elsker, så de ofte tillader sig at forlade deres habitat og gå til bosættelser med et stort antal grøntsagshaver.

I efteråret supplerer den daglige ration af eared mere og mere mad med mere solidt. Græsset bliver forfaldende, sænker, så rødderne og kvisterne af forskellige buske, som nogen vejrforhold ikke bryr sig om, bliver hovedhårene til harerne.

Kolde vintre er ikke en nem og streng test for mange dyr, herunder harer. Det ser ud til at der er spiseligt i vinterskoven? Hver dag er det mere og mere vanskeligt at grave nogle planter under snowdrifts, så dyrene forsøger at bevæge sig tættere på landsbyerne. Nogle gange findes høstakser eller frosne bær. Barken af ​​asp, birk og pil, som er blødere i sammenligning med andre træer, er den vigtigste del af vinterhare rationen.

Om foråret, når sneen falder og solen begynder at varme jorden, vises de første knopper på træerne. Frostigt græs begynder at dukke op. Om vinteren mistede harerne en ganske anstændig del af deres masse for at genopbygge næringsstoffer og sporstoffer i kroppen, de tager forskellige små sten, jord og rester af dyr, der ikke har overlevet i vinter.

Således opsummerer du følgende liste over, hvad haren foretrækker at spise:

  • forskellig vegetation
  • frugt og grøntsager
  • bær
  • rødder og grene af buske
  • bark af bløde træer.
http://zveri.guru/zhivotnye/zayac-chem-pitaetsya-kak-vyzhivaet-v-prirode.html

Hvad spiser haren

Hare - et dyr, der tilhører klassen af ​​pattedyr, lagomorfe orden, harefamilie, hare (lat. Lepus). I modsætning til folkelig tro tilhører de ikke gnavere og er langt fra at være så harmløse. I tilfælde af fare er de aggressive og modstår angriberen. Siden oldtiden er haren et velkommen trofæ for jægere på grund af lækkert kød og varm pels.

Hare - beskrivelse, beskrivelse, udseende. Hvordan ser en hare ud?

Hareens krop er slank, lidt komprimeret fra siderne, længden i nogle arter når 68-70 cm. Hareens vægt kan overstige 7 kg. Et kendetegn ved harer-lignende er kileformede ører, der når en længde på 9 til 15 cm. Takket være ørerne er øret på en hare meget bedre udviklet end lugtesansen og synet. De bageste lemmer af disse pattedyr har lange fødder og er mere udviklede end de forreste. I tilfælde af en trussel kan harehastigheden nå 80 km / h. Og evnen til at pludselig ændre raceens retning og hoppe skarpt til siden gør det muligt for disse dyr at slippe af med fjendernes efterfølgelse: en ulv, en ræv, en ugle osv. Harer løber godt op ad skråningerne, men skal gå ned over hovedet over hæle.

Farvehare.

Farven på haren afhænger af sæsonen. I sommeren har dyreskind en rødbrun, brun eller brun skygge. På grund af underlagets mørke farve er farven ujævn med stor og lille "pestrinami". Pelsen på maven er hvid. Harer ændrer deres farve om vinteren, deres pels lyser, men kun den hvide hare bliver helt snehvid. Ørnene af alle medlemmer af slægten forbliver sorte hele året rundt.

Hvor lang tid lever haren?

Den gennemsnitlige forventede levetid for mænd er ikke over 5 år, kvinder - 9 år, men der er dokumenterede tilfælde af længere hare liv - omkring 12-14 år.

Typer af harer, titler og fotos.

Slægten hos harer er forskelligartet og omfatter 10 subgenera opdelt i flere arter. Nedenfor er flere typer harer:

Hvidhare (lat. Lepus timidus)

Den mest almindelige repræsentant for harerne, der bor næsten over hele Rusland, i Nordeuropa, Irland, Mongoliet, Sydamerika og i mange andre lande i verden. Denne arter af harer skelnes af en karakteristisk sæsonbetonet dimorphisme - i områder med et stabilt snedække bliver pelsfarven ren hvid, med undtagelse af ørens spidser. Sommerhare grå.

Europæisk hare (lat. Lepus europaeus)

En stor arter af harer, hvoraf enkeltpersoner vokser til 68 cm i længden og vejer op til 7 kg. Fur hare skinnende, silkeagtig, med en karakteristisk bølget, forskellige nuancer af brune, hvide ringe rundt om øjnene. Habitat hare dækker europæisk skov-steppe, Tyrkiet, Iran, den nordlige del af det afrikanske kontinent og Kasakhstan.

Antilophare (lat. Lepus alleni)

Repræsentanter for arten er kendetegnet ved meget store og lange ører, der vokser op til 20 cm. Auriklerne er arrangeret på en sådan måde, at de tillader dyret at regulere varmeoverførsel, når temperaturen i miljøet er for høj. Antilope hare lever i Arizona i USA og 4 mexicanske stater.

Kinesisk hare (lat. Lepus sinensis)

Arten er kendetegnet ved lille kropsstørrelse (op til 45 cm) og vægt op til 2 kg. Farven på den korte hårde pels består af en række nuancer af brun farve: fra kastanje til mursten. Det karakteristiske sorte trekantede mønster skiller sig ud i ørerne. Denne arter af harer findes i de kuperede områder i Kina, Vietnam og Taiwan.

Hare-tolai (lat. Lepus tolai)

Små individer ligner en hare, men er kendetegnet ved længere ører og ben, såvel som fraværet af indviklet pels. Denne hare er en typisk repræsentant for ørkener og semi-ørkener, den bor i Usbekistan, Turkmenistan, Kasakhstan, Kina, Mongoliet og i de russiske stepper - fra Altai-området syd for Astrakhan-regionen.

Gulhare (lat. Lepus flavigularis)

Den eneste population af gullige harer befinder sig i enge og kystklitter i Teuantepec-golfen i Mexico, og dermed andet navn, Teuanotepec-haren. Store individer, op til 60 cm lange og vejer 3,5-4 kg, er vanskelige at forveksle med andre arter af harer på grund af to sorte striber, der løber fra ørerne til bagsiden af ​​hovedet og langs de hvide sider.

Broom Bunny (lat. Lepus castroviejoi)

Habitatets harpiks er begrænset til buskesteder i nordvest for de kantabriske bjerge i Spanien. I udseende og vaner er der en lighed med den brune hare. I forbindelse med udryddelse, prædiktion og krænkelse af det naturlige økosystem er arten på udryddelsesranden og er opført i Den Røde Bogen i Spanien.

Svarte-tailed (Californian) hare (lat. Lepus californicus)

Arten er karakteriseret ved lange ører, kraftige bagben, en mørk strimmel, der løber langs ryggen og svarte farve på halen. Det betragtes som den mest almindelige type harer i Mexico og USA.

Manchurian hare (lat. Lepus mandshuricus)

Små repræsentanter for denne arter af harer vokser op til 55 cm og vejer ikke mere end 2,5 kg. Øre, hale og bagben er kort nok, så der er en klar lighed med en vild kanin. Pelsen er hård og kort, brunfarvet med sorte krusninger. En typisk repræsentant for løvskove og buskede sletter findes i Fjernøsten, Primorye, samt i Nordøst-Kina og Korea.

Krøllet hare (tibetansk krøllet hare) (lat. Lepus oiostolus)

Udseendet er kendetegnet ved sin lille størrelse (40 - 58 cm) og en vægt på lidt over 2 kg. Et karakteristisk træk er den gullige bølgelomme pels på bagsiden. Det bor i Indien, Nepal og Kina, herunder bjergtopperne på det tibetanske højland, hvorfra det fik sit andet navn - den tibetanske krøllede hare.

Hvor lever haren?

Harer lever i åbne steppe og skov-steppe landskaber. Talrige befolkninger findes i ørken-steppe områder, på åbne skovkanter, marker og enge, steder med massiv skovhugst. De forsøger ikke at klatre dybt ind i skoven, foretrækker områder med udviklet landbrug. Føl dig rolig i buske og kløfter, der er vokset med buske. Disse dyr er velegnede til livet under barske klimaforhold, så de findes selv i Arktis og Alaska. Nyligt noterede populationer i Australien og New Zealand. Ikke kun fundet i Antarktis. Harer har ikke faste overnatninger, selvom de må bruge forladte ræve eller dræbehuller. De viser aktivitet om aftenen og om natten.

Hvad spiser haren?

Om foråret og sommeren omfatter harerne unge grene og skud af buske og træer, blade af forskellige planter, kløver, mælkebøtte og andre urter. De vil ikke afvise vegetabilske og melonafgrøder.

Om vinteren skal harerne grave græsernes rester af under sneen, spise barken af ​​buske og træer, herunder frugt, der forårsager skade på dem. I de nordlige områder har der været tilfælde, hvor harer spiste partridges fanget i jagtstænger. Derfor kan du ikke kalde harer rene vegetarer.

Avlshare.

Under naturlige forhold lever harer enten enkeltvis eller parvist. I løbet af året forekommer disse dyr tre gange tre gange. Grænseperioden for en hare varer op til 50 dage. I et kuld kan der være fra 1 til 9 harer. Afkom er født synligt og i stand til selvstændig bevægelse. I de første 5-7 dage har harerne brug for mælk, men i løbet af 2-3 uger af livet skifter de til græsmat og bliver uafhængige. Seksuel modenhed kommer til næste forår.

http://nashzeleniymir.ru/%D0%B7%D0%B0%D1%8F%D1%86
Up