logo

Hvad en hare ligner er kendt for enhver person siden tidlig barndom. Kaniner - rattler hænger i vuggerne, plysjhår er givet alle børnene uden undtagelse, chokoladeharen - det ønskede lækkeri af ethvert barn. Tegneserier, bøger, sange om harer, et replikeret billede af dyret findes konstant på logoer fra forskellige virksomheder.

Hvor kommer sådan popularitet fra? Svaret tyder på, at man skal se på den charmerende fluffede væsen med lange ører og en pomponhale. Men få mennesker spekulerer på, hvad folks favoritter arbejder i naturen, hvad spiser harer, især om vinteren, på sletter og skove dækket af snowdrifts? Et interessant spørgsmål, og svaret ligger i den langvarige livsstil.

Haren spiser græs.

Hvilken slags dyr er en hare?

Harer - repræsentanter for harerne og familien af ​​harer. Interessant nok blev hare indtil nogen tid rangeret som en gruppe gnavere, men blev adskilt på grund af en helt anden tænkningstænkning. I modsætning til gnavere (egern, mus, jerboer, hamstere) er harer ikke en, men to forsænkninger i overkæben, som er placeret efter hinanden.

Derudover tiltrækker plantefødevarer - hvad harer har på, ikke særlig gnavere, nogle af dem er helt kødædende, de fleste spiser insekter, fisk og fugleæg. Og harer er absolutte vegetarer, dette er et tegn på en helt anden evolutionær linje, som gør det muligt for dem at blive betragtet som en selvstændig enhed.

Harer danner slægten med samme navn, som omfatter omkring 32 arter af dyr, der lever på alle kontinenter, undtagen Antarktis og Australien. På Ruslands territorium er der 4 arter af harer: den velkendte hare og hvide hare samt tolaiharen og den lidt undersøgte, den mest hemmelighedsfulde art er den manchuriske hare. Disse dyr beboer forskellige biotoper og har udseende træk og vaner karakteristisk for arten.

Hvad ser russernes harer ud?

Rusak er den største hare på vores lands område, størrelsen af ​​voksne er fra 57 til 68 cm, og vægten kan nå 7 kg. Sommerpels af brune harer er brun, brun, grålig, rødlig med velmærkede mørke pestrins og karakteristisk waviness, kun maven er hvid. Efter efterårsmulden bliver harerne overgroet med frodig vinterpels og bliver lidt lettere. I kosten af ​​de hare dominerede over jorden dele af planter.

Den hvide hare er lidt ringere end hare i størrelse: harer vokser op til 44-65 cm og vejer fra 1,6 til 4,5 kg, ekstremt sjældent til 5,5 kg. I det hvide hår er ørerne og halen mærkbart kortere, og farven varierer afhængigt af sæsonen. Om sommeren er den rødhvide hare mørkegrå eller mørkegrå med brune pletter, og når det er falmet bliver det snehvidt om efteråret, kun ørerne er svarte. I modsætning til haren graver disse dyr mere jord og dyrker oftest pærerne og jordstænglerne af planter.

Hare-tolai er en mindre kopi af en hare med de samme aflange ører og en relativt lang hale. Længden af ​​en voksen tolyas krop er 39-55 cm, og dyret vejer ikke mere end 1,5-2,8 kg. Farven på pelsjakken er den samme som den lyse russer, men uden waviness og lyser også om vinteren. Men Tolys diæt svarer meget til næringen af ​​den hvide hare.

Den manchuriske hare er så lille som en tolai, men med ører som en kort hvid hare og hale. I modsætning til slægtninge er manchuhårens uld hård og hård, og denne hare bærer en uniform af samme farve hele året rundt. Dyrets ryg og hoved er brune med sorte pletter, siderne er lettere, maven er hvidhvide, kinderne er dækket af lyse pletter. Et karakteristisk træk ved arten er en strimmel af mørk pels, der løber langs højderyggen.

I den sydlige befolkning af manchuriske harer er der melanistiske prøver, helt sorte på toppen, snehvid på bunden med en lysegul hals. Det er interessant, at blandt de harer af denne art fodrer er bælgplanten planten Lespedeza, og sortimentet af dyr går ikke ud over områdets fordeling af denne kultur.

Haren spiser græs.

Hvor bor harer?

Rusak er et typisk steppe dyr, der er udbredt i Eurasien og Nordafrika. I Rusland findes den fra Ladoga-søen til Khabarovsk og Primorsky Krai. Disse dyr foretrækker åbne rum - sletter, stepper og halvøken, og selv i skovene vælger de kanter, aske og lette skove.

Harerne lever i tundra, skov og skov-stepper fra Skandinavien til Mongoliet, Kina og Japan. På Ruslands territorium findes det næsten overalt, især om sommeren, med en overflod af foder. Dette er et typisk skovdyr, men den hvide skov undgår tætte skove, men er sædvanlig i vådområder med pil og røde senge, i busktundra, på jagt efter et rigt foderareal, ofte på landbrugsjord, nær landsbyer og landsbyer.

Hare-tolai er en fantastisk væsen, der ikke har brug for skove og marker. Dyrs foretrukne levesteder er ørkener og halvøken i Centralasien. I Rusland er Tolay-habitatet fragmenteret spredt i tørre stepper og bjergområder i det sydlige Sibirien fra Altaibjergene til den sydlige del af Astrakhan-regionen. Hvad spiser harer, der vælger et så underligt sortiment? Dyrene nibble på sjældne unge græs, malurt, chemysh, tamarisk, grene af sand acacia, grave op planten knolde. I Tolais kost er ephemera nødvendigvis til stede, og interessant, grove skud af saxaul.

Den manchuriske hare findes i Fjernøsten af ​​Rusland, i kinesisk manchurien og i det nordlige Korea. Disse dyr elsker skove med tæt undergræsning, hasselskove, birkeskove, våde lavland og forekommer sjældent i åbne områder. Ud over den førnævnte legetøj spiser de tofarvede dyr med glæde de grønne dele af alle former for vegetation. Ligesom alle slægtninge afhænger kosten af ​​den manchuriske hare stærkt på årstiden.

Hvad spiser harer om sommeren

Harer er forsvarsløse mod rovdyr og mennesker, derfor er de aktive i skumringen og om natten, men i løbet af perioden bliver de ofte bemærket om dagen. Harer er territoriale singler, deres individuelle tomter indtager et areal på op til 50 hektar. I løbet af dagen sidder harerne i afsides steder: i buske, tykt græs, tomme ræve og badgergraver, og om natten går de på jagt efter mad.

Om sommeren har harer nok mad inden for deres personlige område. Blandt hvad harer fodrer, kommer de mest forskelligartede dele af grønne planter først. Belyak forbruger glædelig guldrod og en bedstraw, fodring på musenærer og vinrød. Vitaminer og sporstoffer, der er nødvendige for sundheden, fås fra mælkebøtter og kløver.

Clover og mælkebøtte, lucerne og colza, meget nyttigt cikorie, essentielle olier rig på æteriske olier, der dominerer i sommeren kost af hare. På jagt efter delikatesser besøger harer ofte dyrkning af dyrkede planter, hvor de feaster på forskellige græs, boghvede og unge solsikker. Særligt foretrukne kalebasser, men giver ikke op grøntsager.

Harer racer på et tidspunkt med rigeligt foder - fra marts til september. Disse dyr er yderst produktive, og en kvinde kan producere afkom 5 gange pr. Sæson, og op til 9 kaniner kan være i en brød. Med starten på efteråret og før frosten begynder harerne aktivt at spise blåbærspirer, hestetail, grave en speciel delikatesse fra jorden - rensetruffel. I kosten er der sprigs af unge træer og buske, og med udbrud af frost skifter harer til fast mad.

Hvilke harer spiser om vinteren

Hvis sommermad af harer stort set er identisk, er vinterdiet af forskellige arter mærkbart anderledes. Haren fortsætter med at søge efter blød mad, grave døde græs ud under sneen, besøger grøntsagshagerne på jagt efter kultiverede planter og udvinder vinterafgrøder på markerne.

Når sneen falder tyk, er haren tvunget til at gå til bark og skud af træer og buske. Især foretrækker hassel, kost, eg og ahorn. Mindre ofte gnister den barken af ​​æbler, pærer og pil.

De hvide kan ikke lide græslapper, men de graver sne i søgen efter cedertræer og bær, spiser hø i høstacker. Hareens favoritvintermad er barken og kvistene på pil, lærk, birk og asp. En vigtig rolle i dyrs overlevelse spilles af vild rose, enebær, fuglekirsebærskud, alder og hassel.

Kosten på den manchuriske hare ligner den hvide hare, og dyrene har særlig præference for asp og poppel. Hare-tolai, som haren, graver meget sne på jakt efter græsklædte planter, og fra fast mad respekterer især Chemysh og tamarisk.

Fra sult dør harer ikke og når som helst på året finder de nok mad. De lever i gennemsnit 10-12 år, harer er langlivede og kan leve i 17 år. Men i naturen er harer forsvarsløse mod rovdyr og mennesker, så i bedste fald bor de i ca. 5 år. Kun på grund af den sjældne fecundity af alle 4 arter af harer, der bor på territoriet i Rusland, er ret mange, og deres befolkningstilstand forårsager ikke forskere frygt.

http://komotoz.ru/zhivotnye/chem_pitayutsya_zajcy.php

Hvad spiser en hare i naturen?

Zaitseobraznye - repræsentanter for ordren af ​​placentale pattedyr. Dyr har en placenta, takket være den unge er født ganske udviklet, stærk. Kvinder fodrer deres afkom med mælk.

Kort beskrivelse af harer

En særpræg funktion er ørerne - lange, rørformede, ikke i forhold til kroppen. Fordelene ved ørerne er, at de hjælper dyrene til at overleve i de farlige forhold i den vilde natur.

Strukturen i fordøjelseskanalen

Dyret fodrer på planter, rødder, træbark. De fodrer med tung mad, derfor har naturen forsynet dyret med et stort cecum, der konstant voksende tænder. Der er ingen hjørnetænder, der er et tomt rum mellem fortænderne og molarerne, der kaldes diastema. Den højre og venstre række af molarer er forbundet med en tynd bro, der danner en solid knoglehimmel. Dyrets overkæbe har 2 par snegle: store foran, små med små snegle bag. Tænderne vokser konstant for at male slidserne, dyret er nødt til at nibble.

Maven består af 2 afdelinger med ansvar for visse funktioner:

  • fundal - gæring af fødevarer
  • pylorisk - opdeling af mad.

Hvor bor harer

Harer lever overalt: i tundra, taiga, steppe. Af natur er de loners. Bly natten På udkig efter mad går dyr ud i mørket, så skumringen skjuler dem fra naturlige fjender. Fortified, dyrene vender hjem før solopgang. Så at ingen ville gætte på lairen, beastet klatrer baglæns ind i det, idet man tidligere har forvirret sporene.

Lairen vælges omhyggeligt, omhyggeligt. Det skal være varmt, beskyttet mod vinden. Dyr kan ikke lide fugt, støj. Dyr graver ikke huller, vælger en klar plads: en busk, agerjord, højt græs. På grund af farven kan dyret ikke ses.

De er sofa kartofler, ikke ændre habitat. Hvis folk eller dyr tvinger ham til at bryde fra deres hjem, går ikke dyret langt. Den maksimale afstand fra bopæl - 2-3 km, når faren passerer, kommer dyret hjem igen.

Ved begyndelsen af ​​koldt vejr, går hare, der lever på højere højder ned til lavlandet for at vente vinteren.

Det bør bemærkes renlighed af dyr. De sidder ofte og giver renhed: kæmmet, slikket uld.

Hvad spiser en hare

Hare er plantedyr. Dyrens diæt varierer afhængigt af årstid og det område, hvor dyret lever. I foråret spiser dyret unge skud.

Hvad spiser haren om vinteren

Vintertid er en hård tid for vilde dyr. I koldt vejr græsser dyr sneen og leder efter tørt græs. De kan findes på vinterfeltene, hvor de spiser op, efter høst, spikelets og rødder. Dyr gnave bark af træer, buske i skoven. Dette giver mange gartnere til gartnere, fordi harer ødelægger værdifulde sorter af frugttræer.

Om sommeren

Sommerdiet er bredt. Dyr spiser planter, der vokser aktivt. Foretrækker græssets overdel: blade, blomster. De spiser mælkebøtter, picaner, skumplanter, jordbær, blåbær.

Mens de spiser, springer dyrene op for at vurdere miljøet. Hvis dyret har bemærket eller følt fare, begynder det højt at trykke på fødderne på jorden. Knock - advarsel om fare.

Reproduktion og levetid

Tapping med poter bruges af kvinder under parringstiden - de lokker mænd, der bor i nærheden. Mænd skal i en kamp for at afsløre en værdig kandidat til paw og hjerte af en lang-eared skønhed. Perioden med frieri er lang: den starter fra januar, slutter i august-september.

Den kvindelige bjørne afkom i ca. 2 måneder, ca. 43 dage. I et kuld bringer hare 1-9 unger. Om vinteren er 1-4 hare født, om sommeren øges antallet. Harerne er født fuldstændigt dækket med uld, med åbne øjne. Nyfødte babyer ligner, forsigtigt ryster for at stimulere blodcirkulationen. Så gemmer moderen dem i hullet, går og kigger efter mad. I tre uger feeder den unge med mælk, så skifter de til uafhængig græsfoder. Hvis en pleje samochka møder andres harer, vil hun fodre dem. Selv om moderen døde, vil forældreløse babyer få den nødvendige mælk, de vil ikke dø af sult.

Da tusindvis af harer ikke når seksuel modenhed og dør af rovdyrs og tands tænder, har dyrene naturlig frugtbarhed. En sjælden ejendommelighed er ejendommelig for dyr - superfitering - kvinden kan være gravid med afkom på forskellige udviklingsstadier. Personer når seksuel udvikling med 6 måneder. Under parringsperioden producerer kvinden lyde, der minder om menneskers mumling.

Udadtil er det umuligt at skelne en hare fra en hare. Ved undersøgelse af kønsorganerne kan det bemærkes, at abdominale og brystvorter er synlige hos kvinder.

I naturen lever harer 7-8 år

arter

I alt er 32 raser af harer kendt, men forskere insisterer på optagelse af harer og kaniner, hvoraf der er ca. 45 arter.

Hvid hare

Dette er et ret stort dyr, der vejer ca. 1,5-5 kg. Dyrets ører kan være op til 10 cm i længden. Den korte lille hale er altid snehvid, størrelserne varierer fra 5 til 10 cm. Hvidhårens poter er brede og tykke, hvilket hjælper ham med at hoppe over dyb, løs sne.

Farens farve på sommeren afhænger af rækken: Fra gråt med røde striber til mørkegrå. Dyrets mave er hvid. Harer større og tungere, men i farve adskiller sig ikke. Om vinteren sætter haren på en snehvid pels, som han fik navnet på.

Hvidhare kan findes selv i Argentina. I Rusland bor det overalt, er et genstand for jagt, fordi harekød er kendt for sin ømhed.

Brown hare

Dyret vejer ca. 6-7 kg, farven er mørkegrå med pletter, øjnene er mørkebrune. Harenes ører er lange, kan nå 14 cm. Halen er langstrakt, længden er ca. 8-14 cm. Da denne art bor på steder med en lille smule sne, er dens poter smalle og tætte. Beesten foretrækker steppe.

Rusack blev introduceret til Australien, hvor det blev en national katastrofe. Ukontrolleret gengivelse førte til død af den lokale fauna, tabet af et stort antal afgrøder. Læren gennemføres med henblik på at fjerne dyret fra Australiens territorium.

Tolai hare

Desert dyr vant til at leve i et varmt habitat. Størrelsen af ​​dyret er lille. Vægt - 1,5-3 kg. Benene er lange, smalle. Afviger i lange ører, hale. Pels er grå med en gullig eller brun haze. Mørke, lyse farver skiftevis, hare ser motley. Dyrets hale er mørk, men der er en karakteristisk funktion - i enden af ​​en børste af hvidt hårdt hår.

Manchurian hare

Et miniatyr skrøbeligt dyr, der vejer op til 3 kg. Det har korte ører, hale. Frakken er varieret, med et bånd af sort hår synligt i midten af ​​ryggen. Nogle gange er der melanister - harer med sort frakkefarve.

Antilope hare

I Rusland forekommer der ikke. Habitat - Mexico, Arizona i USA. Dyrets ører når 20,5 cm og tjener ikke kun til at høre. På grund af det varme klima er ørerne en slags varmeveksler, der hjælper med at nedsætte kropstemperaturen.

Kinesisk hare

Et miniature dyr på op til 2 kg, beboer hovedsageligt i Kina, Vietnam. Elsker bakker, enge med lavt græs.

Krøllet hare

Det beboer Tibet, Kina. Dyret er lille og vejer omkring 2 kg. Farvepaletten er fra sort til beskidt gul.

Sorten af ​​harer er fantastisk, men deres vaner er næsten identiske. Dyr tjener som et objekt for jagt på grund af det ømte kød, tykk pels. Ofte dør et fanget dyr af frygt, har et hjerteslag.

http://mygreenworld.ru/zhivotnye/chem-pitaetsya-zayats-v-prirode/

Hvad spiser haren? Hvad spiser harer i skoven?

Hare er plantelevende dyr, der fodrer med forskellige former for vegetation. Om foråret og sommeren er der meget græs og ung vegetation, i efteråret og vinteren skifter harerne gradvist til tynde kviste, bløde skudd af træer og deres bark. Hertil kommer, at vinteren i vinter spiser tørt græs, som de har lyst til at finde, stængler stikker ud under sne eller hø fra høje stakke i nærheden af ​​landsbyer.

Alle ved selvfølgelig, at harer er plantedyr. Også næsten fra vuggen kender vi yndlingsgarden delikatesser af dette søde dyr - gulerødder og kål. Men hvad spiser en hare i skoven? Dette spørgsmål, så straks, vil ikke alle svare.

Forresten, i den største familie af harer, en enhed af lagomorpher, skelner moderne videnskab til så mange som 30 arter af harer. Den mest almindelige blandt dem er en indbygger i eurasiske skove, tundra og stepper, den hvide hare. Haren er mere termofil, og foretrækker et tempereret og subtropisk klima til afkøling af sommertundra. Imidlertid fandt disse arter i skovene en middelplads for sig selv og bosatte sig ved siden af ​​hinanden.

Fødevarer har direkte afhængighed af årstiden. I foråret og sommeren foretrækker de unge skudd af træer og deres saftige rødder, og de er også kendt for deres gavnlige egenskaber: mælkebøtte, kløver, trombe, cikorie, lucerne og sedge. Men fuzzies favoritfood i denne periode - frugter og skud af blåbær.

I efteråret og vinteren består harernes ration næsten udelukkende af små kviste og bark af birk, lærk, asp, eg, rowan, fuglekirsebær og alder.

Men så snart sneen smelter, samler disse ørede små dyr, der har gået glip af frisk mad, ind i glader i hele flokke med 20-60 hoveder, der nyder det første forårsgræs med glæde.

http://www.bolshoyvopros.ru/questions/210732-chem-pitaetsja-zajac-chem-pitajutsja-zajcy-v-lesu.html

Hvad spiser harer i naturen?

Haren er et planteædende pelsbærende pattedyr, der tilhører rækkefølgen af ​​harer og lever på næsten alle kontinenter. Disse repræsentanter kan findes selv i steppes og ørkener. Og naturligvis tilpasser hver art de betingelser, hvor den eksisterer. Hvordan overlever de i naturen? Hvad spiser harer af forskellige racer hjemme og i deres naturlige habitat?

Hvad spiser harer

Hvad spiser harer

Harerne har en varieret kost, især om sommeren, selv om det hele afhænger af, hvor dette vilde dyr lever. Eared spises hovedsagelig med plantefødevarer - rødder og bark af træer, blade og stængler af planter, grøntsager og frugter, de er glade for at spise unge skud af buske. Om foråret, når der er mangel på mineralsalte, kan jorden blive spist af haren og endda sten kan sluges.

For det meste anses haer for vegetarer, men der er tilfælde, hvor de spiste kød af partridges fanget i jagtfælder.

Harearter

For os er disse små, harmløse, fluffy dyr, der lever i skoven, og når fare nærmer sig, er de hurtigt skjult for visning.

Fra februar begynder harerne at forekomme afkom. Så snart dyret blev født, fodrer moderen den lille kanin og løber væk fra hullet for ikke at tiltrække rovdyr med sin lugt. Efter et par dage vender hun tilbage, feeder de sultne afkom igen og løber væk. Denne tykke mælk er nok til babyer i flere timer. En uge senere viser haren tænder.

Pre-hare foret græs i mink, som harer og begynder at spise efter ca. 10 dage. Om cirka en måned har de unge afkom ikke længere brug for deres mor og begynder at leve uafhængigt.

I Rusland kan du finde 4 typer harer:

I naturen regnes kun 32 arter ifølge en version ifølge videnskabelige tvister ved at vedlægge denne art både kaniner og pika, 45 arter. Lad os blive bekendt med nogle af dem.

Hare - hvid

Han bor i skovene i Rusland, Sydamerika, Mongoliet og i mange andre lande. Om vinteren, for at være mindre mærkbar i sneen, skifter det farve til hvidt, og kun på ørens spidser forbliver det sort. Sommer jumper grå.

Hvad spiser en hare i skoven? I sommerdiet er der vegetabilsk mad: urter, mælkebøtter, korn, bjergaske, blåbær, svampe. På markerne spiser de eared kål; i haven kan dyrene endda nibble løg og gulerødder. I efteråret fodrer hvide harer på buskeafgrøder, og om vinteren er fodring vanskeligere i skoven, så de spiser bark af træer, såsom pil, asp og birk.

Selv eared af denne art kan spise elg horn, faldt i skoven. Hvis det er muligt, graver de bær fra under sneen, foder på hø udvindet fra høstacker i nærheden af ​​landsbyerne. I foråret, når der kommer friskt græs på græsplænerne, spiser hvide harer i flokke for at spise denne delikatesse.

Dette dyr er natligt, så det ligger ofte i løbet af dagen, og om natten får man sin mad ved at køre lange afstande.

Hare - hare

Lad os bekendtgøre denne hare. Rusaks er store individer af brun farve med hår i forskellige nuancer. De bor i Kasakhstan, Tyrkiet, Iran.

Rusaki med jagt spiser korn, cikorie, mælkebøtter. Hvis haren kommer til at leve på landbrugsarealer, beskadiger de afgrøden ved at spise frugt, grøntsager, meloner og kalebasser. I Australien er for eksempel erklærede skadedyr, der udgør en alvorlig fare.

Om vinteren har hareharen barken af ​​træer og buske. I modsætning til hare, den hvide hare, feeds denne art på barken af ​​eg, ahorn og kost, og pawer regelmæssigt frø af planter og frugter fra under sneen. Om foråret beskadiger de ofte rødderne af buske, æter blade, unge skud og plantestænger.

Hare - Tolai

Harer er ikke store, ben og ører er længere end andre personers. Repræsentanten for denne art bor i ørkenerne og i de russiske stepper, Usbekistan, Turkmenistan og Tadsjikistan.

Hvad spiser harer i naturen? Om vinteren bevæger de sig tættere på bosættelserne. I bjergene kommer de ned til dalen, hvor der ikke er snedække. Hovedfoderen er de grønne dele af planterne. Om foråret består kosten af ​​rødder og knolde af græsklædte planter (de spiser også græs med glæde).

Ephemera vokser i ørkenen - herbaceous årlige planter - en af ​​delikatesser af harer. Om sommeren er mad korn og sedge; i efteråret korn i markerne, hvede og byg. Om vinteren er der ingen god ernæring, så de er tilfredse med barken af ​​træer og buske.

Manchurian hare

Det er fordelt i den sydlige del af Fjernøsten, i Amur-flodens dal, i Kina, i den nordlige del af den koreanske halvø. Eksternt - næsten som en vild kanin, af lille længde og vejer op til 2,5 kg. Bagbenene er korte, pelsen er stiv og brystet, ændrer ikke farve med skiftet af sæsonen.

Disse dyr er de samme skovbyggere som harehare. De fodrer på buske og træagtige planter, bær og frugter. Om vinteren - bark og skud af poppel og aspen.

Antilope hare

På grund af deres levested på varme steder, såsom Arizona i USA, på grund af for høje temperaturer har harer meget lange og store ører. Dette hjælper ikke kun til bedre hørelse, men også til regulering af varmeoverførsel.

På dagtimerne gemmer de sig fra den varme sol i buskene, men fra aften til morgen leder de en aktiv livsstil. Spis mest kaktus, græs.

Kinesisk hare

Denne arter af harer findes i bakkerne i Kina, bor i Vietnam og er endda inkluderet i den Røde Bog. Enkeltpersoner med lille størrelse, med kort, hård brun pels med mange skygger, har sorte trekanter i ørernes ender.

I kosten: løvfældende planter, grene, skud.

Krøllet hare

Bor i Kina, Indien, adskiller sig i de små størrelser og vejer omkring 2 kg.

Det er hovedsageligt natligt og fodrer primært på græs og græsplæne.

Nogle interessante fakta:

  • Dette dyr er meget hårdt. Det kan nå hastigheder på op til 50 km / t, overvinde enorme afstande på en dag.
  • Gennem lange ører forlader varmen kroppen og derved redder dyret fra overophedning af kroppen. Under regnen presser haren ørerne, og der bliver ikke vand, der vil provokere dyrets sygdom.
  • Kvinder lever i ca. 9 år, mænd - 5. Hjemme, med god og passende pleje kan de leve til 13 år, men i naturen dør de ofte fra rovdyrens koblinger, inden de når voksenalderen.
  • På grund af den hyppige spisning af barken slides deres tænder ud, men nye vokser til at erstatte dem.
  • Selv flygende rovdyr løber haren aldrig ind i fremmed territorium.

Under naturlige forhold får dyrene deres egen mad, men hvad skal man gøre med haren, der dukkede op i dit hus? Selvfølgelig at håndtere hvad harer spiser?

Fodring derhjemme

Det er værd at vide, at spisehare, især hjemme, er svært at bringe tættere på det naturlige. Faktum er, at hare mælk ikke har nogen analoger. Kødmælk og modermælkserstatninger har ikke så fedtindhold som hare. Nogle landmænd fodrer hare-mælken med æg eller fløde, men så øger sandsynligheden for eared død. Brug ikke kondenseret mælk på grund af højsukkerindholdet.

Eared skal fodre mindst 2 gange om dagen i små portioner på 5-10 ml ad gangen.

Kun den månedlige hare begynder at spise uafhængigt. Unge harer spiser godt frisk græs, grøntsager og frugter, som gulerødder, træblad, bær. Fra den 2. måned kan du komme ind i det færdige foder, men ikke tidligere, da de bliver assimileret værre og bringer ubehag til dyret. Om vinteren kan du stamme op på tørret græs, der høstes om sommeren.

Holder og plejer en hare derhjemme

Under naturlige forhold overvinder en hare en meget lang afstand. Derfor er kæledyr, bortset fra små, bedre bevaret i en fritgående lejlighed eller i aviarier, hvor den er rummelig og ikke i bur. Men det skal huske på, at de forlader deres afføring overalt, og du bliver nødt til at rense kuldet efter dem.

Unge kaniner har brug for varme, de skal lave en mavesmassage og en bomuldsuld fugtet med varmt vand, tørre under halen.

Hvor mange du ikke ville forsøge at elske dine kæledyr, glem ikke at disse er vilde dyr, og du skal maksimere deres indhold til det naturlige. Nu har du en ide om, hvordan kosten vælges af haren og i hvilke forhold der skal indeholde den.

http://fermoved.ru/kroliki/chem-pitayutsya-zajcy.html

Er der nogen hare svampe? Hvad spiser en hare

Flere gange, der kom til landet i efteråret, så jeg på de gnavede kålhoveder. Det er klart, at i min høst angreb harer. Så jeg spekulerede på, hvad de kunne gnave, bortset fra min kål.

harer

Det viser sig, at hare er det mest almindelige vilde europæiske dyr. Selv fra børnenes eventyr er det kendt, at kaninen har store ører og bagben længere end de forreste. Dette er et ret stort dyr, dets vægt kan være op til 7 kg. Haren er et smart og hurtigt dyr. Ofte er det det eneste der redder ham fra mange rovdyr. Dets levesteder er stepper, skov-stepper. Han kan ikke lide tykke fordybninger, som foretrækker kanten af ​​skoven. Om sommeren har den hovedsagelig ogg grå farve, om vinteren er den meget hvidere, sneens farve. 4 arter af harer lever på territoriet i Rusland:

  • Manchu eller busk;
  • tolai eller sandsten;
  • hare og hare, den mest almindelige;
  • Mansjetten er et resultat af at krydse en hare og en hare.

Mest eared er nattlige. Haren er en sand vegetar og bruger kun plantemad.

Hvad har harer gnaw

Den eared ration er meget forskelligartet, afhænger hovedsageligt af habitat. Dette er enhver vegetation. Om sommeren - blade, græs, unge skud af planter, rødder, forskellige korn, frø, svampe, bær. Hare og forskellige bælgplanter, meloner og kalebasser, nødder og frugter undgår ikke. Han kan lide at bosætte sig nær de marker, hvor der er dyrkede grøntsager og kornplanter. Om vinteren omfatter hareens kost bark af træer, kegler, nåle af nåletræer, lige horn, som elgeskur om vinteren. Nogle gange stjæler hare hø. De kan lide at besøge grøntsagerhaver, hvor de spiser barken af ​​æbler, pærer, blommer. Grave ud fra under sneen gamle græs. Selvfølgelig er en speciel godbid for haren grøntsager (min kål, gulerod), barken af ​​ung asp, eg, kost. Generelt kan alt, der vokser, hare spise.

konklusion

Dette dyr er ikke en let en - en hare; det er ikke let for det at leve i naturen. Kun på grund af høj fecundity, under de varme sommerkvinder har tid til at føde op til fem gange, falder befolkningen af ​​disse uskyldige plantearter ikke.

Harer kan kun eksistere under naturlige forhold. Derfor har de i fødevarer meget sværere end de samme indenlandske kaniner. Hvad harer spiser afhænger af, hvilken mad der er til rådighed for dem i denne sæson. Og dette foder er udelukkende af vegetabilsk oprindelse.

Harenes kost i sommer og efterår

I den varme periode har dyr mulighed for at spise en masse saftige greens. Favorit hare delikatesser - kløver, yarrow, bedstraw, mælkebøtte, skum og andre urter. Tiltræk dyr og bærplanter, og både deres stilke og blade, og frugterne selv. Og hvis haren finder mos, vil den ikke afvise fra sådan mad.

Træer og buske er også en kilde til værdifuld mad til harer. Om sommeren fodrer dyrene på deres nederste blade og nærende skud. Unge træer bliver spist hele. I denne henseende ser haren ofte ud som et skadedyr i øjnene af mennesker, da rodfrugter ofte bliver de nævnte træer.

Ud over at spise jordlige plantedele kan dyret finde mad i jordlaget i form af forskellige rødder. Og undertiden, under jorden, formår haren at finde trøfler - svampe med kødfulde og duftende frugtkroppe, som han også er ivrig støttet af.

I løbet af modningen af ​​høsten har en hare, der har været i kartoffelfelt, gravet og spiser plantens knolde. Frugterne fra andre afgrøder går heller ikke ubemærket af det langørede dyr, der besøgte landbrugsjord i slutningen af ​​sommeren eller efteråret.

Samtidig bliver modne alderkegler og rowan og vilde rosenbær velsmagende mad til dyret. Forresten er haren kendt som en frøforhandler. De tjener som mad til dyret, men ikke alle fordøjes i maven.

Efterhånden som efteråret er på, vises mere og mere grov mad i hareens kost. Nu erstatter han friske grønt med døde græs, blanke grene af buske og træbark. Og dette feed vil være hovedet i lang tid.

Harenes kost om vinteren og foråret

Om et dyr vil overleve i frosttid afhænger i nogen grad af mængden af ​​nedbør. Under snedækket er mange ting, der har spist om vinteren skjult, og hvis dyrene ikke kan nå vegetationen, er de sultne, og det er meget sværere at modstå lave temperaturer. Alt dette fører ofte til dyrs død.

For at lette dets eksistens bevæger det dyrebare dyr med begyndelsen af ​​ekstrem kulde sig tættere på bosættelserne og på bakken, hvor sneen er mindre. Efter at have bemærket en høstak, får haren mulighed for at tage en pause i det og få masser af tørt græs.

Om vinteren finder dyrene i markerne overlevende spikelets af korn. Men det største held for harer er at angribe vinterafgrøder. Hvis en hel del af dyrene besøger dette sted, kan en betydelig del af folks arbejde blive spildt, mens harerne vil blive tilfredse.

Frosne bær tilbage på buske, samt frugter, der falder om efteråret, som hare forsigtigt graver ud under et lag af sne, redder dyr fra sult. Bark er nødvendigvis til stede i vinterens kost af disse dyr. Haren vælger oftest bløde racer: birk, asp og andre.

I foråret får dyrene endelig mulighed for at spise spirer, der gør deres vej gennem hurtigt smeltende sne. Knopper og fuld løv, frisk græs og unge skud - der er en masse nyttigt og nærende vegetation i foråret hare kost.

Men man bør ikke være overrasket over at bemærke, hvordan skytten sammen med den saftige mad tager jorden med små småsten - det var ikke let om vinteren for dyret, og så genopfylder den sin udarmede organisme med næringsstoffer.

Harer kan kun eksistere under naturlige forhold. Derfor har de i fødevarer meget sværere end de samme indenlandske kaniner. Hvad harer spiser afhænger af, hvilken mad der er til rådighed for dem i denne sæson. Og dette foder er udelukkende af vegetabilsk oprindelse.

I den varme periode har dyr mulighed for at spise en masse saftige greens. Favorit hare delikatesser - kløver, yarrow, bedstraw, mælkebøtte, skum og andre urter. Tiltræk dyr og bærplanter, og både deres stilke og blade, og frugterne selv. Og hvis haren finder mos, vil den ikke afvise fra sådan mad.

Træer og buske er også en kilde til værdifuld mad til harer. Om sommeren fodrer dyrene på deres nederste blade og nærende skud.

Unge træer bliver spist hele. I denne henseende ser haren ofte ud som et skadedyr i øjnene af mennesker, da rodfrugter ofte bliver de nævnte træer.

Ud over at spise jordlige plantedele kan dyret finde mad i jordlaget i form af forskellige rødder. Og undertiden, under jorden, formår haren at finde trøfler - svampe med kødfulde og duftende frugtkroppe, som han også er ivrig støttet af.

I løbet af modningen af ​​høsten har en hare, der har været i kartoffelfelt, gravet og spiser plantens knolde. Frugterne fra andre afgrøder går heller ikke ubemærket af det langørede dyr, der besøgte landbrugsjord i slutningen af ​​sommeren eller efteråret.

Samtidig bliver modne alderkegler og rowan og vilde rosenbær velsmagende mad til dyret.

Forresten er haren kendt som en frøforhandler. De tjener som mad til dyret, men ikke alle fordøjes i maven.

Efterhånden som efteråret er på, vises mere og mere grov mad i hareens kost. Nu erstatter han friske grønt med døde græs, blanke grene af buske og træbark. Og dette feed vil være hovedet i lang tid.

Harenes kost om vinteren og foråret

Om et dyr vil overleve i frosttid afhænger i nogen grad af mængden af ​​nedbør. Under snedækket er mange ting, der har spist om vinteren skjult, og hvis dyrene ikke kan nå vegetationen, er de sultne, og det er meget sværere at modstå lave temperaturer. Alt dette fører ofte til dyrs død.

For at lette dets eksistens bevæger det dyrebare dyr med begyndelsen af ​​ekstrem kulde sig tættere på bosættelserne og på bakken, hvor sneen er mindre. Efter at have bemærket en høstak, får haren mulighed for at tage en pause i det og få masser af tørt græs.

Om vinteren finder dyrene i markerne overlevende spikelets af korn. Men det største held for harer er at angribe vinterafgrøder. Hvis en hel del af dyrene besøger dette sted, kan en betydelig del af folks arbejde blive spildt, mens harerne vil blive tilfredse.

Frosne bær tilbage på buske, samt frugter, der falder om efteråret, som hare forsigtigt graver ud under et lag af sne, redder dyr fra sult. Bark er nødvendigvis til stede i vinterens kost af disse dyr. Haren vælger oftest bløde racer: birk, asp og andre.

I foråret får dyrene endelig mulighed for at spise spirer, der gør deres vej gennem hurtigt smeltende sne. Knopper og fuld løv, frisk græs og unge skud - der er en masse nyttigt og nærende vegetation i foråret hare kost.

Men man bør ikke være overrasket over at bemærke, hvordan skytten sammen med den saftige mad tager jorden med små småsten - det var ikke let om vinteren for dyret, og så genopfylder den sin udarmede organisme med næringsstoffer.

Hvid hare

Hvid hare. Pattedyrharen er en af ​​repræsentanterne for harefamilien, som er inkluderet i den harelignende trup.

Udseende af hare

Blandt harer er den hvide hare et ret stort dyr med en længde på 44 cm - 65 cm og en vægt på 2,5 kg - 4,5 kg. Sommetider kan kropens længde være op til 75 cm og vægt op til 6 kg. Dimensionerne er direkte relateret til habitatet. Hvide harer er de største i det nordlige vestlige Sibirien, meget mindre i Yakutia, og det mindste i det sydlige fjernøsten og Transbaikalia. Mellembanen er en mellemhane habitat af mellemstørrelse med en vægt på 3-4 kg. Ørene er ikke for lange (op til 10 cm i alt) og er lidt bøjede fremad. Halen er ret kort (5-10 cm), dens form er afrundet. Forbenene kortere end bagtil. Tæberne er ret brede, og om vinteren er de tykt dækket af elastiske hår, fingrene er også stærkt pubescerende og kan spredes bredt. Dette øger området af støtteben og tillader ikke hare at falde i sneen. Farven på hvidharepels skiftes to gange om året: om vinteren er den hvid, og om sommeren er den for det meste rødbrun eller rødgrå, afhængig af habitatet. Ørenes spidser er konstant sorte. Pelsen på hovedet er mørkere end på bagsiden, på siderne endnu lettere, og på maven er hvid. Farven på pels om vinteren kan ikke ændre sig, hvis harerne bor på steder, hvor sneen ikke forbliver lang eller forbliver hvid hele året rundt, hvor sneen praktisk talt ikke smelter. Hvider af hvide i gennemsnit lidt mindre kvinder.

Hvid hare smelt

To gange om året - i foråret og efteråret sker der en molt på haren, hvis strømningstid bestemmes af lufttemperaturen. Forårsmøller løber ca. marts til maj og er mest intense under snesmeltning. Samtidig starter den fra hovedet og går til rumpen, og fra bagsiden går det til maven. I efteråret går smeltet fra slutningen af ​​august til midten af ​​november i omvendt rækkefølge: først bagbenene, så fronten og siderne. Ryg og hoved smelter i slutningen af ​​en periode, der slutter med etablering af snedække. Voksne dyr smelter hurtigere end unge.

Hvidhare spredt

Fordelingen af ​​haren er meget omfattende. Den bor i Nordeuropa (skov- og tundrazoner), næsten overalt i Rusland (eksisterer den ikke kun i den sydlige del af Steppe-zonen såvel som i Kaukasien og Kaukasus), i Kasakhstan og dels i Mongoliet (nordvest), Kina ( nordøst) og Japan (Hokkaido Island). Det findes i Chile og i Argentina. Mod nord strækker sig rækkevidde til det arktiske hav. Fanget på de separate arktiske øer findes også i Alperne.

Hvide hare levesteder

Inden for distributionens grænser er harerne ujævnt bosat og besætter en lang række lande, hvor de kan finde pålidelig beskyttelse og tilstrækkelig mad. Der er også en sæsonbestemt densitet, som er den mest ensartede om sommeren. I tundraområdet foretrækkes floddale og kyster af store søer med en overflod af buske. Havkyst - for dem også, velkendte. I skovområdet vælges hyppigere områder med enge, floddale og åer, områder med overgroede stykker, hvor der er gode beskyttelsesforhold og mange fødevarer. De mest gunstige betingelser for hvidfisk findes i de centrale regioner i Rusland, hvor små nåletræer og løvskove alternerer, store arealer af buske og landbrugsjord. I den sydlige del af det vestlige Sibirien, i Kasakhstan skov-steppe, er de sædvanligvis bosat langs små birkeskove. I Østsibirien vælges floddale, overgroet med piletræer og løvskove, hvor undervækst er veludviklet. I bjergene findes harer både i foden og i bjergtundraen. Ofte fanget tæt på bosættelserne.

Hvid hare livsstil

Normen for en hvid hare er en enkelt territorial livsstil. Alle har deres eget websted, som han ved godt. For det meste er det et stillesiddende dyr. Sæsonbevægelser foregår om foråret, når dyrene flytter til mere åbne steder, hvor det første græs fremstår tidligere, og i efteråret til skoven, hvor det er bedre at gemme sig i den udviklede underbrush. Rige langvarige regner kan skubbe harerne for at flytte fra lavlandet til højlandet. I nord, om sommeren flytter harerne til åbne steder for at flygte fra næsen, og om vinteren søger de efter hvor der er mindre sne. De hvide, der bor i tundraen, er karakteriseret ved massemigrationer (flere dusin individer) over lange afstande (nogle gange op til hundreder af kilometer). Dette skyldes hovedsageligt søgningen efter foder.

Daglig rytme af hvid hare

Hvidhare er mest aktiv i skumringen tid om aftenen og før daggry. I skumring og om natten fodrer han. Om sommeren, når nætterne er korte, fortsætter han med at fodre om morgenen. I tundraen om sommeren skifter haren på dagligt fodring på grund af midgerne og under randen. I dårligt vejr (regn, snefald, optø) går det hvide hår ikke til foder, men genopfrisker energi ved at spise ekskrement. Om eftermiddagen ligger haren i et afsides sted (på en måttet), der knuser græsset lidt. Hvis du ikke forstyrrer ham, kan han bruge det gentagne gange, men oftere er det nyt hver gang. Stedet er valgt afhængigt af sæson og vejr. Under regnen falder oftere på åbne steder. I skovområdet om vinteren, under hårde frost, gør haren et hul for sig selv (50-150 cm i længden), komprimering af sneen. Der kan han være en hel dag og hoppe kun ud i øjeblikket af fare. I tundraen gør hvide harer meget lange græs (op til 8 meter), som bliver deres permanente tilflugtssted. Om sommeren kan de bruge tomme jordhuller efterladt af arktiske ræve eller marmoter. Fra det hvide hauls sted kommer de til fodringsstedet på samme måde. Om vinteren træder de på den måde tætte tætte stier. Når haren går til sengen, bevæger han sig fremad i lange hopper, slynger sporene, går baglæns, gør store hopper til siden. Entangling spor og et veludviklet øre giver haren en mulighed for at høre faren i tide og forlade sengen.

Hvidhare spiser

Hare er planteædende dyr. Fra foråret, når de første greens vises, og hele sommeren fodrer de på saftige urter. Antallet af plantearter, der anvendes til dette, er ret stort, da på den ene side harerne er bosat på et meget omfattende område, og på den anden side er de "allernærende" i forhold til planter. Imidlertid foretrækker de i nogen del af sortimentet bælgfrugter og korn, mælkebøtte og yarrow, kløver og sedger. I nord-vest, hvor der er mange blåbær, spiser de frivilligt sine skud og frugter. Hvidhare fra horsetails og hovedløse svampe (hjorte truffel), som let kan graves ud af jorden, og endda malurt spiser, må ikke nægte. Om sommeren drikker hunder ganske ofte vand. I efteråret skifter hare træerne til grov mad: små grene, skud, bark af buske og træer. Overalt foretrækker pil og asp. Men afhængigt af habitatet spiser de barken fra birk og lærkræer, de spiser eg, ahorn og hasselspirer. Hvis det er muligt, spis frugterne af bjergaske, fuglekirsebær og alder, samt enebær og rosehip. Hø i en stabel kan også være en god hjælp i vinterens ration af harer. Herbivorøse dyr mangler normalt mineralsalte. For at kompensere for denne mangel, hvide hvide periodisk sluge små småsten og jordpartikler, vil gerne gå til saltsløg, gnave dyrens knogler og kastede elghorn.

Avlshare

Harerne er ret produktive, og med begyndelsen af ​​foråret begynder de at formere sig. I de nordligste habitatområder fødes fødsler kun en gang om året, i det større område sker det 2 gange om året og i de sydlige dele af området - 3 gange. Under tårnet tiltrækker hunner mænd med et karakteristisk skrig. Hvid stalker løber voldsomt, og kampe forekommer ofte mellem hanner, der grupperer den samme kvinde i jagten efter den samme kvinde. Graviditet varer 47 - 55 dage. De første kaniner vises i april - maj. Kort efter lammingen passerer den anden rusk, og i juni-juli fremkommer det andet kuldtræk. Efter den tredje rulle er fostrene født i august-september, når bladene allerede falder, derfor kaldes de bladfaldende. Nogle gange vises de første kaniner i marts, og sidst i november, men de dør alle normalt. Antallet af harer i et kuld varierer fra 1 til 11 og afhænger af dyrenes levestandard samt på alder og tilstand hos kvinden. I de nordlige dele af intervallet er der i gennemsnit 7 hare født, og i midten og sydlige er 2-5 hare født i kuldet. Som følge heraf er de hvide harers fecundity omtrent den samme i hele området. Flere harer er født i andet kuld. I slutningen af ​​graviditeten finder kvinden et afsides sted i tykbusken, hvor hun passerer lammen. Tundra harer laves undertiden lavvandede huller. Harer vises med tykk uld og vejer 90-130 gram. Kort efter fødslen kan de allerede bevæge sig selvstændigt, men hele kød holdes nær moderen og spredes ikke. Bunny mælk er meget nærende og indeholder meget fedt, så hun fodrer babyer en gang om dagen, og nogle gange sjældnere. Efter fodring forlader den og vender tilbage kun den næste dag. Ofte fodrer harer andre menneskers harer. De unge vokser ganske hurtigt: Efter en uge begynder de at spise græs, og efter 2 uger er de allerede uafhængige.

De bliver seksuelt modne om 10 måneder.

Under naturlige forhold lever hvide harer 7-9 år, men dør ofte meget tidligere. Fra 2 til 7 år er hare de mest produktive, men fra 4 år falder deres frugtbarhed.

Antallet af hare og værdi for mennesker

Antallet af hare harer overalt varierer betydeligt fra år til år. På Ruslands territorium forekommer der meget store ændringer (undertiden hundredvis af gange) i Yakutia. Dette fænomen forekommer hovedsageligt på grund af epizooti, ​​som forekommer med en betydelig stigning i antallet af harer. Som følge af det epizootiske, hvis natur ikke altid er etableret, er der en massiv død (nogle gange 100% af den lokale befolkning) af dyr. Med en stigning i antallet af harer, øges antallet af rovdyr, der ødelægger dem. I den epizootiske periode bidrager rovdyr til den hurtige udryddelse af harer. Overfladen af ​​hvide høge og deres næsten fuldstændige forsvinden veksler med år med en vis frekvens. I nord er det omkring en gang hver 10-12 år, og i syd er det noget hyppigere. Men hele området på samme tid er aldrig dækket af en kraftig stigning i antal eller hav af dyr. Hvidhare tilpasser sig nemt og hurtigt til det menneskelige kvarter.

Samtidig kan de "udviklede" hvide harer bære betydelige skader på haver (især om vinteren) og skovbælter.

Jagthare

Hvidhare er overalt jaget. Det har længe været mined til kød, såvel som for skindene. Størstedelen af ​​den hvide hare jages i Yakutia, hvor i de "frugtbare" år takket være denne handel får befolkningen meget godt kød.

Ræve er en af ​​de mest attraktive rovdyr: rødt hår, lang og busket hale, smal og lang slids samt smarte og kloge øjne. Ræven er af samme størrelse som en lille hund. Tønnen i rævhudbeklædningen varierer fra gråt til ildrødt.

Nordrevene er næsten rødfarvede, og de, der lever i steppen, er grågule. Der er en rævrepræsentant, der har nogle afvigelser i den sædvanlige farve - sølvrev,
selv om det i virkeligheden er en almindelig ræv. Sortbrun pels anses for at være den mest attraktive, så de begyndte at opdrætte sølvrev på almindelige gårde.

Fordi ræven tilpasser sig ganske godt til miljøet. Det kan findes i Amerika, Europa, Asien og endda i Afrika. Foxes, der bor i nord, har mere fluffy og tyk pels, og de er større end de ræve, der bor i syd. Revene er meget smidige og friske dyr. De løber meget hurtigere end hunde. Ræven er ikke kun klog, men også et meget sløvt dyr, der er i stand til at indfange spor og ty til forskellige tricks og tjene sin egen mad.

Rever er store tjenere, der har et ømt øre, fremragende lugtesans, en vidunderlig hukommelse, såvel som meget smart og meget opmærksom. En føle vil for eksempel høre en ræv i en afstand på 100 meter. Randen af ​​ræven, som rovdyr, består af en lang række dyr. Ræven spiser kaniner, mus og kaniner, og hun nyder også at spise reptiler og amfibier, grave op en regnorm eller fange krebs og fisk. Fuglen forbliver imidlertid den yndlings delikatesse af ræven, og derfor går det så ofte til kyllingekopper. Det skal bemærkes, at ræven slet ikke er bange for nærheden til personen. Det er derfor, der kan findes en foxhole i nærheden af ​​landsbyen. Foxens kost omfatter også plantefødevarer - grøntsager, æbler og bær.

Ræven er meget nyttig for skoven, på trods af at hun ikke er vild med at prøve harre eller fange en høne, samt ødelægge et par fugle reden. Roksens grundlæggende ration består af forskellige slags gnavere (gophers, mus, voles osv.), Der forårsager uoprettelig skade på gårde. Og små ræve er gode til at kæmpe med sådanne skadedyr som maj biller.

Foxens parringspil begynder om vinteren (januar-februar). Mænd, der erklærer, at de er parat til ægteskab, tiltrækker den mest pludselige korte afbarkning.
Ofte i løbet af denne periode kan man observere et billede, når flere raske hanner kører på samme tid hos en kvinde. Men der kommer en tid, hvor mændene beslutter med magt for at få deres ret til at være nær denne smukke kvinde og derefter. Hun er nødt til at sidde på sidelinjen og vente på vinderen og se kampen. Kun den stærkeste ræv får denne ære. Så snart rifets østrus slutter, spredes paret.

"En ræv med syv ulve vil holde det", "Når en ræv læser prædikener, jagter din gæs" På samme tid, sammen med en sådan smålig hooliganisme, er ræven kendt for hele verden for sin lyse og iøjnefaldende pels; Denne skabning vandt speciel kærlighed med sin frodige hale, som kunne smelte hjertet af selv selve kaketten.

Ejeren af ​​huden selv er dog opmærksom og er af stor interesse. Den mest almindelige rævart er ræven almindelig, med det videnskabelige latinske navn Vulpes vulpes.

Denne røde snyde er ganske almindelig i hele Europa, Asien, Nordamerika og af og til på tværs af denne art i Nordafrika.

Alle dyr af denne art har lignende egenskaber: en ræv er meget elegant foldet, kroppen er lidt langstrakt og lemmerne er ikke for lange.
Næsens næseparti er harmonisk kombineret med dens generelle forfatning: den er lys, lille i størrelse. Hvad angår farvning, har den røde ræv en udpræget rød pelsfarve, men i forskellige regioner kan dens forskellige nuancer forekomme: Flytning fra nord til syd kan vi bemærke en tendens til at lette pelsen og reducere størrelsen af ​​dyret selv. En sådan variabilitet i farve afhænger direkte af klimaforholdene i den zone, hvor denne person bor. En lignende egenskab i alle underarter er imidlertid et hvidt pels på overlæben. I alt er der omkring 25 forskellige underarter af ræven, i vores egne regioner er der kun 15 af dem.

Typisk er rævets kropslængde ca. 60-90 cm, hvilket er ca. længden af ​​kroppen af ​​en gennemsnitlig hund, men i modsætning til sin firbenede fyr har ræven en ekstra 40% kropslængde, hvilket er en smuk hale så elsket af alle fashionistas. Derfor er forskellen i kroppens masse af vores shaggy venner og denne rødhårede snyde - sidstnævnte vejer som regel 6-10 kg.

Som de fleste dyr, der bor i det centrale Rusland, smelter ræven i slutningen af ​​vinteren. I retfærdighed skal det bemærkes, at det går ret hurtigt, men en ny sommerfrakke ser ikke så præsentabel ud. I løbet af moltperioden gennemsyrer underbeklædningen, og rækken "tøj" til sommeren ophører med at virke frodige, taber volumen og glans, det virker grovere og sjældnere.

Desværre er levetiden for ræve, der lever i naturen, ikke for lang: generelt overstiger det ikke 7 år. Selvfølgelig i fangenskab stiger denne figur kraftigt til 20 og endog 25 år.

Flere interessante artikler:

Harer er mellemstore pattedyr, der kan findes i mange dele af verden. Disse dyr er blandt de mest almindelige i verden. Harer er af stor interesse for jægere, da deres pels er højt værdsat. Kun på grund af deres frugtbarhed er disse pattedyr stadig ikke forsvundet fra jordens overflade. Zoologer skelner mellem 30 arter af harer, der hver især har visse karakteristika. Især hvide skiller sig ud blandt dem.

beskrivelse

Hvidhare fik sit navn af en grund. Faktum er, at pelsen i den varme årstid er farvet grå eller rødlig. Ved begyndelsen af ​​koldt vejr bliver pelsen snehvid, mørke pletter forbliver kun på ørens toppen. Shedding foregår i efterår og forår. Hvis dyret lever i områder, hvor en lille mængde sne falder, ændres harefarven ikke.

Dyrets kropsvægt varierer fra 1,6 kg til 4,5 kg. I dette tilfælde er kvindens vægt ofte større end hos mænd. Længden fra næsen til spidsen af ​​halen når 40-65 cm, hvoraf ca. 7 cm falder på en pæn, afrundet hale. Ørene er ret lange. Deres størrelse er ca. 8-10 cm. Brede ben dækket af tykt hår.

Beskrivelsen af ​​haren vil være ufuldstændig, hvis du ikke fortæller om bygningen af ​​dyr. Det er tæt og ret stærkt, sløret er ikke så skarpt som haren. Bagbenene er lange, men de er kortere end hans fairhairede. Halen er kort, opadgående, har en afrundet form. Det er hvidt hele året rundt. Hvis ørerne bøjer fremad, når de enden af ​​ansigtet.

levested

Haren, som nævnt tidligere, er et fælles dyr. Det kan findes i skovene i Nordamerika, Sverige, Skandinavien og Norge, det vil sige i de nordlige regioner. I Rusland har dyrene valgt skovene i Sibirien, Kamchatka og Sakhalin. Pattedyr lever i Sumy, Zhytomyr og Chernihiv regioner beliggende i Ukraine.

Hvor lever den hvide hare? Pattedyret foretrækker at leve på steder, hvor mad kan findes i overflod på ethvert tidspunkt af året. Af denne grund findes dyrene oftest på kanterne af løvfældende og blandede skove. Harer forsøger at bosætte sig på steder, hvor de ikke forstyrres af rovdyr. De skjuler sig fra større og stærkere modstandere i buskestykkerne, i høje steppe græs og i rækvoksende nær vandlegemer.

mad

Den hvide hare er en plantelevende plante, der bruger fødevarer af vegetabilsk oprindelse. Diætet af et pattedyr afhænger direkte af sæsonen. Så om sommeren spiser dyrene urteagtige planter som kløver, vinrød, guldrod. De er glade for at spise korn, blomster og mælkebøtte blade. Belyaki kender helt sikkert lægemidler og bruger dem som mad.

I efterårssæsonen bliver haardens kost knappe. I denne periode består den af ​​små grene af buske, som dyrene finder i skoven.

Hvad spiser en hare om vinteren? Pattedyr gnide gnidigt barken af ​​forskellige træer: asp, pil, birk. Fra under sneen får de cederkegler og tørt græs. Hvis du er heldig, kan dyrene nyde de rester, der er tilbage på buske. Ud over alle ovenstående spiser hvide dyr alder og bjergaske, enebær og vildrosen. På udkig efter mad kommer de til frugtplantagerne og gnister barken af ​​træerne der vokser der.

Forår er en overgangsperiode på året, det er i denne periode, at harernes ration gennemgår væsentlige ændringer. I stedet for at bark, genbruge dyrene unge urteagtige planter samt skud af buske og træer. Dette er, hvad den blå hare spiser i løbet af året.

Livsstil

De mest aktive dyr er om aftenen og før daggry.

Efter starten af ​​koldt vejr trækker de et lille hul i sneen. Det tjener som et tilflugtssted: her skjuler pattedyr i løbet af dagen og i dårligt vejr. Om sommeren er der ikke behov for sådanne hylder, så de hvide hviler på græsset, der vokser nær træer og buske.

Harer er temmelig kloge dyr. De husker den rute, de tager fra husly til fodringssted, og hver gang de bevæger sig i samme retning. Om vinteren kan selv folk gå på de hvide hestes stier.

Når det kommer til at søge efter mad, udviser den hvide hare udholdenhed. I en nat kan dyret dække en stor afstand - næsten 10 km. Hvis dyret fodres, passerer det under natten om natten kun 1 km. I tilfælde af fare bliver haren kun reddet af evnen til at bevæge sig hurtigt, da øjet og lugtesansen i dyr er meget, meget dårligt udviklet.

reproduktion

Harer er produktive dyr. Parringstid sker i forår og sommer. Kvinder er især frugtbare i en alder af 2-7 år. Den gennemsnitlige svangerskabsalder er 47-55 dage, en gang efter fødslen er haren klar til parring. Således er i en sæson født fra 2 til 4 brød med 5-7 harer. Selvfølgelig er disse tal generaliseret. Faktisk ydeevne er direkte afhængig af kvindens ernæring og alder. Okoth sker på græsset. Den første brød ser ud i april eller maj, den anden i juni eller juli, den tredje i august eller september. De harer født i marts eller november dør oftest.

Livscyklus

Nyfødte hvide frakker er dækket af tyk, frodig pels. De er født til syne, hvilket skelner repræsentanter for denne art fra mange pattedyr. Desuden manifesterer evnen til at bevæge sig selvstændigt i de første minutter af livet. Vægt hare er 100-130 gram. I 8 dage efter fødslen er det eneste produkt, som dyr bruger, modermælk. De fodrer dyr en gang om dagen. I anden uge af livet tilføjes frisk græs til kosten. Allerede på den 15. dag flyttes hvalpene væk fra moderen, deres selvstændige eksistens begynder. De når puberteten om 10 måneder.

fare

Livet på en hvidhare i skoven er 17 år, men kun en lille del af dyrene lever i denne alder. Faren for et pattedyr er poachers, rovdyr og forskellige infektioner.

Kaninpels er yderst værdsat, hvorfor dyrene jages. Deres kød har fremragende smag. Dette er en anden grund til, at poachere dræber hvidt hår.

I tilfælde af fare kan dyrene kun løbe væk fra kilden. Hareens fjender er rovdyr, der bevæger sig hurtigt, hopper langt og har et godt syn. På grund af deres usikkerhed bliver dyrene temmelig let bytte for lynx, ræve, gyldne ørne og ugle.

Jagten

Farens hårhår, smagskvaliteten af ​​sit kød tiltrækker strygere. Jagt dyr svarer til sport. Der er flere måder. Den mest populære af dem er bølge. Jægere er opdelt i beaters og shooters. I vintersæsonen spiller hunde rollen som beaters, da en person ikke altid kan indhente en skræmt hare, der kører med en hastighed på 50-70 km / t. Beaters lokke dyr til skudets stilling, hvor de dræbes. Dyret forsøger at forvirre sporene, fordi de løber væk i zigzags eller i en cirkel.

En anden måde at jage på er at opdage hvide hare på en blackcrop. På baggrund af en mørk sti er snehvid hud meget tydeligt synlig. Om vinteren er jaget jaget ved hjælp af sporet, eller læsning af spor. For at gøre dette, skal en person være hårdfør og kender vel vaner af hvide hare.

beskyttelse

Haren er under beskyttelse af Bern-konventionen. Denne art er opført i den røde bog i Ukraine og den røde liste over det internationale konserveringsfællesskab. Zoodefenders fra hele verden gør alt for at forhindre udryddelse af hvide hår. Ved hjælp af lange lange ører kan bunny lægge mærke til faren. De ved, hvordan de gemmer sig og hurtigt løber væk fra rovdyr, men det sparer ikke altid deres liv.

Pelsdyrhare bor i næsten alle skove i Rusland. Hare er plantelevende dyr, derfor spiser de udelukkende på planteføde. Men deres kost er anderledes på forskellige tidspunkter af året. Så hvad spiser en hare i skoven?

Sommerfoder

Om sommeren får harerne et ret stort udvalg af mad. Dyr elsker at spise forskellige urter: sedge, polynya, mælkebøtte, kløver, korn, bælgfrugter. De spiser harer og bær (især blåbær), forskellige frø, svampe, hestesorter, unge skud af ahorn, eg, asp, pil. De kan snige sig ind i markerne - smag de dyrkede afgrøder (gulerødder, kål, rødbeder) og også i haverne - nibble barken af ​​æbler, pærer og blommer, hvilket forårsager stor skade på gården. Det er nemt at bekæmpe sådanne skadedyr - det er nok at installere et lille hegn omkring unge træer.

Efterår, Vinter, Forår

I efteråret spiser det eared beast alle de samme bær, urter, modne æbler og andre frugter samt svampe. Harer dvale ikke, men gør ikke lagre til vinteren, så de skal grave op mad fra under sneen. Tørt græs er ikke så næringsrige som friske, så gnavere skal få ekstra mad. De graver op rødder, spiser træbark. I foråret, udarmet af mangel på vitaminer, søger harer aktivt frisk græs, bliver let rov for rovdyr.

Hare i dit hjem

Du skal nøje overveje valg af mad til skovharen, som er blevet dit kæledyr. Det er nødvendigt at give sådan mad, der indeholder en stor mængde næringsstoffer og let fordøjes. Foder harerne skal være korn: byg, hvede, havregryn, rug. Du kan inkludere majs på cob, gulerødder, æbler, rødbeder, men i begrænsede mængder i deres kost. Om sommeren skal du give flere friske grønt og glem ikke vand.

http://antimiles.ru/vine-diseases/est-li-zayac-griby-chem-pitaetsya-zayac-zayac-opisanie-harakteristika-vneshnii-vid-kak-vyglyadit-za.html
Up