logo

Harer er en slægtning af pattedyr, der nummererer lidt over 30 arter. Inkluderet i familien Zaitsevye, herunder mere end 60 arter. De distribueres næsten over hele verden.

Beskrivelse af harer

Hareens kropsstørrelse er ca. 30-50 cm, men de største repræsentanter kan vokse op til 70 cm. Den største blandt alle arter er den brune hare med en kropslængde på 0,7 meter, den vejer ca. 7 kg. Sandt nok er der så sjældent så store personer.

Særlige træk ved harer er lange ører, kort hale og lange bagben (takket være hvilke dyr der kan bevæge sig ved at hoppe). Interessant nok er nogle af dem i stand til at nå hastigheder på op til 70 km / t, men det hjælper ikke altid med at flygte fra rovdyr.

Farven på forskellige arter af harer kan variere meget afhængigt af beliggenhed og habitatforhold. For eksempel i de nordlige sneområder kan dyrets farve være hvid, og i steppeområdet kan den variere fra lysebrun til rødbrun. Nogle arter har en sort frakkefarve. Desuden kan disse dyr ændre deres farve hele året. For eksempel i sneige vintre bliver mange af de arter, uanset deres sande farve, hvidfarvede. Alt dette er nødvendigt for at forklare.

Livsstil og rolle i naturen

Harer fører en meget forsigtig og hemmelig måde at leve på. De ser dårligt, men har en fremragende hørelse, som giver dem mulighed for at reagere på fare i tide og flygte. Til dette betragtes de som fejede dyr, men det er værd at forstå, at denne adfærd dikteres af omstændighederne. De jages af rovfugle, reptiler, mange pattedyr og endda mennesker. Harer har så mange fjender, at de ikke kan føle sig trygge, dag eller nat. De kan kun skjule, og hvis de er fundet, løbe væk.

Hare er plantedyr. De foder på grøntsager, frugter, korn, græs osv. Ofte er de skadedyr i landbruget, især for korn, kål, gulerødder, rober og persille. Selvom de kan spise i haven næsten alt. På grund af dette dør de ofte i hænderne på mennesker.

Det er værd at bemærke, at selvom der er mange farer, der venter på harer, selvom de bliver ofre for mange rovdyr, falder deres antal ikke særligt. Naturen har givet dem mulighed for at formere sig hurtigt, så de kommer ikke til at dø ud. Imidlertid er nogle arter og sandheden på udryddelsens kant.

ræve
Foxes er en slægt af små rovdyr.

geparder
De hurtigste landdyr i verden er cheetahs.

http://naturae.ru/zhivotnyi-mir/mlekopitayushhie/zaicy.html

Hvad ser haren ud: arter, beskrivelse af eksterne forskelle, foto

Denne artikel beskriver, hvordan haren ser ud. Forskellige typer, deres korte beskrivelse vil blive overvejet. Skovhare tilhører slægten Zaitsevy. De er spredt over hele verden, undtagen for to kontinenter - Antarktis og Australien, samt på mange øer i oceanerne.

Generel beskrivelse af hare. Hvad ser en vild hare ud? oprindelse

De fossile rester af pattedyr, der levede for 60 millioner år siden, blev fundet på det moderne Mongoliet. Deres forskning giver jorden til paleontologiske forskere, at forfædrene i den moderne hare var repræsentanter for hvirveldyrsklassen (mixodonter). Det antages, at dette gamle dyr vejer omkring 150 gram, var størrelsen på en moderne hamster, fodrede den unge med mælk og flyttede på jorden med hopper.

Ordet "hare" kommer fra en kombination af to gamle arabiske ord, som oversættes som "nibble" og "canine".

Folket i dette skovdyr kaldes undertiden "skråt". Dette skyldes den særlige struktur af kraniet, som er placeret på modsatte sider af øjet. En sådan naturlig struktur gør det muligt for haren at styre det omkringliggende område uden at dreje hovedet. Derfor er det praktisk taget umuligt for en jæger eller en skovkatastrofe at nærme dyret umærkeligt.

Skovharver fodrer primært på græs og forskellige grøntsager. Vandre på private tomter, foretrækker kål. Nogle gange bidder de bark af træer, og dette kan forårsage betydelig skade på skovarealet. Hvis husstanden er placeret i nærheden af ​​skoven, hvor harerne lever, bevarer ejerne ofte frugttræer med tykt pap.

En gnaver er et pattedyr med en lidt langstrakt krop 70-75 centimeter lang. Hans mest udviklede organ hører. Takket være de lange ører, der spiller rollen som locators, kan haren fange lyde af fare. Dårlig udviklet vision (gnaveret ser godt kun i skumringen) kompenseres af lugt.

Haren kan køre med en hastighed på mere end 80 kilometer i timen og flygter rovdyret takket være den lange fod af bagbenene. Samtidig er dyret i stand til at ændre retning skarpt og lave store spring til siden.

Normalt bestemmer en rovdyr placeringen af ​​sit bytte ved lugt, som udskilles af offerets svedkirtler. I haren er de fejende celler placeret på sålen på poten. På grund af denne naturlige funktion er det næsten umuligt at bestemme stedet for hare liggende på jorden til en rovdyr eller jagthunde.

I lagomorfe dyr er maven opdelt i to dele. En del udfører funktionen af ​​fermentering af mad (fermentering), og den anden er beregnet til dens fordøjelse.

Tandsystemet er signifikant anderledes end for andre gnavere. Den har to par brede og skarpe snitere (de tygger mad på dyr), og bag dem er to små, stavlignende. Dette sætter harer alene i rækken af ​​"slægtninge". Det er karakteristisk, at kæberne har 5-6 molarer, der hver består af to emaljeplader.

Farveharepels afhænger af sæsonen. Om sommeren har gnaverens frakke normalt en mørk brun farve. Om vinteren ændrer pelsen sin farve og bliver lys (kun haren ændrer sin brune farve til helt hvid på dette tidspunkt). Pelsen af ​​kroppens del mellem brystet og benene (maven) på en gnaver er altid hvid. Ørenes spidser fra fødselsfasen ændrer aldrig deres farve og forbliver altid sorte.

spor

Hvad ser spor af en hare ud? Erfarne jægere kan nemt identificere dem straks. De adskiller sig fra sporene hos de øvrige gnavere og er to lange aftryk af bagben, som er placeret side ved side. Små runde udskrifter forlader frontpoten.

Hvid hare

Nu har populationen af ​​harer 30 arter. 6 af dem bor på territoriet i Rusland, og hver biologiske art har sine egne egenskaber. Hvidhare boede i landets nordlige områder. Et særpræg er, at gnaveren undgår kontakt med mennesker og gemmer sig på fugtige steder af skovareal, og ved det første snefald går det dybt ind i skoven.

Jægere foretrækker at jage denne harearter i det dybe efterår før snedækket. I løbet af denne periode slutter dyret processen med at ændre pelsfarven fra mørkebrun til hvid, og hareens lyse farve er tydeligt synlig mod jordens mørke jord.

Steppe (hare)

Folkene ser den hare, der bor i skov-steppe-zonen i det centrale Rusland, kaldet steppe. Det betragtes som en stor gnaver (op til 7 kg).

Hvordan ser en hare ud? Hvor bor han? Rusaki bosætte sig i det åbne skovområde. Især i steder med generel skovrydning. I modsætning til den hvide hare forsøger haren, når vinterperioden nærmer sig, at bosætte sig i nærheden af ​​bosættelsen, fordi der ikke er nok mad til denne arter af harer i vinterskoven.

Rusakov jagten (november-februar) er populær og vinder sport spænding. Årsagen til jægers opmærksomhed er, at gnaverkød er nærende og velsmagende, og pelsen er efterspurgt blandt befolkningen. Derfor er steppeharen den gyldne fond for russisk jagt.

Hare-tolai (sandsten)

Hare-tolai (eller sandsten) er fordelt på Altai, Sydsibirien, Transbaikalia og er et lille dyr - op til 50 cm og vejer op til 3 kg.

Tolai bosætter sig hovedsageligt i tætte ruder af buske nær floder og søer eller i bjerggege. Til forskel fra andre arter, i disse gnavere, tillader deres egen potes egenartede sig ikke at bevæge sig i dyb sne, så efter den første sne flytter de til steder, hvor der ikke er nogen snedrift. Spor af tolay og hare ligner hinanden meget. Jægere adskiller dem ved dybden af ​​sporet - sporet af et dyr af denne art er meget mindre end en hare.

Manchurian hare (foto)

Hvad ser en hare af denne race ud, og hvor lever den? Den manchuriske hare bor på territoriet i Primorsky Territory of Russia. Sammenlignet med tolim er det generelt en lille gnaver. Vægten af ​​en repræsentant for arten er ikke mere end 2,5 kg.

Størrelsen og karakteren af ​​habitatet afhænger ikke kun af kvaliteten og mængden af ​​mad, men også om tilgængeligheden af ​​passende rookeries, hvilken type hare kan være af tre typer: åben, lukket og læ Åben strandområder bruges i godt vejr i åbne områder. Manchuriske harer bruger oftest tætte buske eller steder under træerne ligger på jorden (lukkede senge).

Da den manchuriske hare (billedet er præsenteret nedenfor) i sig selv er en lille gnaver, bruges den gamle badgerhuller, små nicher under stenene og nogle gange huler af faldne træer til ly.

Om vinteren, hvis der er dyb sne, gør disse harer snehuller på en god dybde. Pelsen fra den manchuriske hare er af ringe kvalitet og repræsenterer ikke værdi, derfor er jagt efter sjældne tilfælde jagt efter denne gnaver.

Hare manchet

Hvordan ser en kanin ud? Hvor kom denne race fra? Hare-manchetten er en hybrid, der er født af den hvide hare og harehane. Denne type hare har en skarp brun frakke, øjets form, lysebrune lemmer som en brun hare og samtidig en vinterfarveændring, kraftfulde ben som en hvid hare.

Denne art er fordelt over hele Rusland og har alle sine forfædres vaner. Et særpræg er, at manchetterne mangler evnen til at reproducere. Jægere bemærkede, at manchet, der løber væk fra jagten på hundehunde, kunne løbe rundt som en hawk i lang tid, op til 10 km.

Sort hare

I Khabarovsk og Amur-regionerne findes der nogle gange en sjælden underart af familien Zaitsev - den sorte hare. Forskere er af den opfattelse: denne gnaver er resultatet af en hare mutation. Det er blevet fastslået, at farven på hårbeklædningen i denne dyreart blev opnået ved tilstedeværelsen af ​​en stor mængde sort farvestofpigment i uld (melanin), hvilket resulterede i, at harepelsens sorte farve fremkom. For at forstå, hvad en hare ser ud, skal du se på billedet nedenfor.

Det er signifikant, at den første erhvervelse af Moskva-staten Darwin Museum var en fyldt hvid melanist.

Harer: interessante fakta

Vi har allerede fundet ud af, hvad haren ligner. Nu overveje nogle interessante fakta om disse gnavere.

  1. Harer spiser ikke kun planteføde. Deres kost kan også omfatte kød fra andre små dyr og fugle.
  2. Kraftige bagben med skarpe kløer er et beskyttende våben af ​​en gnaver, men trods dette forsøger haren at forlade farekilden.
  3. Harer kommunikerer med hinanden og slår "tromme" ved at ramme frontpoten.
  4. Hårets tænder er arrangeret på en sådan måde, at de vokser gennem livet, derfor skal dyret konstant nibble noget, der er svært at male dem.
  5. Et dyr fanget i en kaninfælde dør af hjertesvigt på grund af en stressende tilstand.
  6. Under faren løber haren væk ikke i en lige linje, men i zigzags. Dette skyldes det faktum, at bagbenene er asymmetrisk indrettet.
  7. Flyvende fra fjenden forlader haren aldrig stedet for sit territorium.
  8. Haren og kaninen har i naturen meget til fælles, men kan ikke få deres afkom.
  9. Haren var det tredje dyr (efter hunden og grisen), som mennesket i de sidste århundreder havde tæmmet.
  10. Værdigt pels og nærende harekød har altid været eftertragtet af jægere. Disse dyr uddødes ikke, fordi de aktivt opdrætter.
http://truehunter.ru/421097a-kak-vyiglyadit-zayats-vidyi-opisanie-vneshnih-otlichiy-foto

Hvor bor harer, og hvad spiser de? Typer af harer

Hvad med dyr som harer? Hvad er inkluderet i den daglige diæt af disse dyr? Hvor bor harer? Hvordan formeres de? Hvad er typerne af harer? Svar på disse og andre spørgsmål kan findes ved at læse vores publikation.

Generelle oplysninger

Haren er et dyr af ikke for stor størrelse, som har en slank krop, noget fladt fra siderne. Nogle arter når størrelser på 65-70 cm. Med hensyn til vægt har harerne en vægt på over 7 kg. Et særpræg ved udseendet af sådanne dyr er tilstedeværelsen af ​​lange ører af en karakteristisk kileformet form. På grund af dette udviklede sansorgan er hørelsen af ​​sådanne dyr meget bedre sammenlignet med deres syn og lugt.

Harer har lange bagben med massive fødder. Denne struktur gør det muligt for dyrenes potter næsten øjeblikkeligt at accelerere til en hastighed på ca. 80 km / t, når den første fare opstår. I dette tilfælde forvirrer harer rovdyr, der ændrer bevægelsesretningen dramatisk. Dyrene kører klogt på glatte overflader og klipper uden problemer klare stejle skråninger. Men de er ikke for selvsikker, når de går ned ad bakkerne. Årsagen til dette er kort underudviklede forben. I sådanne tilfælde skal harer ofte rulle med forhøjelser over hælene.

Livsstil

Den største daglige besættelse af harer er søgen efter mad. Dyr søger mad om natten, når sandsynligheden for øjenkontakt med rovdyr er reduceret. Med begyndelsen af ​​daggry sendes harer til afsondret steder, hvor de hviler og får styrke. Som midlertidige boliger vælger de tætte buske, dybe fur i jorden. Om vinteren skjuler dyrene sig i sneinstrømninger og graver huse.

mad

Hver af os er kendt fra vuggen, at haren er et herbivore dyr. Favoritte delikatesser af sådanne dyr er haveafgrøder, især kål og gulerødder. Men hvad spiser harer i naturen, der bor langt væk fra landbrugsjord? Vi vil forsøge at besvare dette spørgsmål yderligere.

Dyrens kost varierer afhængigt af sæsonen. Hvad spiser en hare i naturen? Om sommeren bliver de vigtigste "bytte" af sådanne dyr skudd af ung vegetation. Foretrukne dyr giver saftige, søde rødder. Mælkebøtter, huleben, kløver, bæk, lucerne er især populære hos harer. I den frugtbare periode af året er de ikke modige til fest på skuddene og blåbærene, frugterne af vilde æbler, pærer.

Ved ankomsten af ​​efteråret skal harerne skifte til at absorbere barken af ​​træer, små, saftige kviste. Om vinteren er harer ofte engageret i at grave op alle slags urteagtige planter og rødder fra under sneen.

Typer af harer

Der er flere arter af harer, som afviger noget fra hinanden alt efter kroppens struktur, farve og livsstil:

  1. Rusak - de største dyr. Forskellig i nærværelse af en skinnende, silkeagtig pels. Pelsen har en karakteristisk waviness. Skyggen af ​​uld varierer fra mørkegrå til brunlig.
  2. Den arktiske hare er en hare, der er kendetegnet ved den såkaldte sæsonmæssige dimorfisme. Når det jordiske dække generøst dækker sneen, erhverver repræsentanterne for arten en hvid skygge af uld. Om sommeren ændrer den arktiske hvide igen farven på pelsen til grå.
  3. Antilope - har de længste ører, hvis størrelse i voksne når mere end 20 cm. Da repræsentanter for arten lever i tørre, varme områder, hjælper en sådan anordning af aurikler dem til at regulere kropstemperaturen.
  4. Kinesisk - et træk ved formen er tilstedeværelsen af ​​en lille krop. Sådanne harer vokser op til højst 45 cm. Samtidig er vægten ikke mere end 2 kg. Farven på pelsen af ​​en kinesisk hare varierer fra mørkebrun til lys kastanje. Ørenes spidser er dekoreret med et sort trekantet mønster.
  5. Tolai - små dyr, der næsten ikke har nogen eksterne forskelle fra haren. Imidlertid har repræsentanter for arten længere ører såvel som ekstremt udviklede bagleder.
  6. Den gullige hare er ganske store individer, der når størrelser på 60 cm og vægter omkring 4 kg. At forvirre en art med andre dyr er ret vanskelig. Siden langs kroppens krop såvel som fra halsen til ørerne har de kontrasterende sorte striber.
  7. Rakitnikovy - i livsstil og vaner er der en lighed med hare. Dyrene skelnes ved tilstedeværelsen af ​​et rødligt lag, såvel som ikke for lange ører, hvis kanter er dekoreret med sorte fælge.
  8. Blacktail - repræsentanter for arten kan genkendes af et karakteristisk mørkt band, der pryder pelsen langs hele ryggen. Som du kan gætte fra selve definitionen, har disse harer en sort hale.
  9. Manchu - udadtil er sådanne dyr ekstremt ligner vilde kaniner, fordi de har små størrelser og korte bageste lemmer. Pelsen er dekoreret med sjældne mørke krusninger.
  10. Krøllet - et træk ved arten er tilstedeværelsen af ​​bølget pels i rygsøjlen. Frakken har en gullig tinge. Sådanne harer vokser op til 50 cm og har en vægt på højst 2 kg.

Hvor bor harer?

Lad os se på habitaterne for hver art af harer i rækkefølge. Hvis vi taler om hare, bevarer sådanne dyr fra oldtiden ind i europæisk skov-steppe. De er fordelt på indenlandske breddegrader. Ofte findes i Kasakhstan, Tyrkiet, i det nordlige Afrika.

Hvor bor hvide harer? Arten er bredt fordelt i de nordlige regioner i Rusland. Store befolkninger observeres i Mongoliet. Der er hvide hække i højlandet i Sydamerika.

Hvilke breddegrader lever den krøllede hare i? Habitater af arten er primært skovområder af Indien, skov-steppe i Nepal og Kina. Sådanne dyr er almindelige i det tibetanske højland.

Tolai er en typisk repræsentant for semi-ørkenen udvidelser. Det findes i Turkmenistan, Kina, Usbekistan, Mongoliet. Du kan også se sådanne harer i de indenlandske stepper, der starter med de unge regioner i Astrakhan-regionen og slutter med udvidelserne af Altai-området.

Gullige harer er den eneste art, der udelukkende findes nær Tehuantepec-bugten, som tilhører Mexico.

Hvor bor kvastkaninerne? Disse dyrs habitat er begrænset til ødemarker i den nordvestlige del af Spanien, hvor de kantabiske toppe er placeret.

Horntails er de mest almindelige arter i USA. Disse dyr findes også ofte i Mexico.

Den manchuriske hare er en typisk repræsentant for faunaen i sletterne og skovklædte områder i Fjernøsten. Store populationer af sådanne dyr findes i Korea, Kina, Primorye.

reproduktion

De fleste harer er ensomme væsner. Imidlertid udgør nogle arter par. Parring dyr tre gange i løbet af året. Graviditet hos kvinder foregår i løbet af en og en halv måned. Fra en til ni babyer kan fødes ad gangen.

Hareavkommerne fra de første dage er synlige og i stand til bevægelse. I modermælk behøver ungdommen kun den første uge. Derefter skifter haren helt til planteføde. De unge bliver seksuelt modne ved næste forår.

Naturlige fjender

Harer er ret forsvarsløse dyr, der er det traditionelle bytte af de talrige rovdyr. Især ofte unge personer, der lige har mistet mødreplejen og begynder et uafhængigt liv, bliver offer for kødædende dyr.

Fjender af harer er primært ræve og ulve. I skovområderne jages de af lynx. Harer, der befinder sig i nærliggende menneskelige bosættelser, bliver ofte bytte for onde hunde. Du er ligeglad med at spise disse dyr er også rovfugle, især ørne, høge og ugle. Naturligvis forårsager folk væsentlig skade på harerne på alle kontinenter.

Interessante fakta

Der er flere fascinerende oplysninger om harer:

  1. I dyrenes dyr kaldes traditionelt "skråt". Faktisk har harerne fuld orden med deres syn. Grundlaget for udseendet af en sådan definition er dyrets vane at undvige, når de løber, hvilket i gamle dage jægere er forbundet med strabismus.
  2. Mærkeligt nok er harer ikke altid vegetarer. Disse dyr er ikke vildt at spise kød af fugle og små dyr, der er i problemer.
  3. I modsætning til folkelig tro er harer ikke feje skabninger. Der har været tilfælde, hvor domesticerede harer aggressivt angreb hunde og katte og forsøgte at bide dem.
http://www.syl.ru/article/365060/gde-jivut-zaytsyi-i-chem-pitayutsya-vidyi-zaytsev

Hvad ser harer ud

Hare - et dyr, der tilhører klassen af ​​pattedyr, lagomorfe orden, harefamilie, hare (lat. Lepus). I modsætning til folkelig tro tilhører de ikke gnavere og er langt fra at være så harmløse. I tilfælde af fare er de aggressive og modstår angriberen. Siden oldtiden er haren et velkommen trofæ for jægere på grund af lækkert kød og varm pels.

Hare - beskrivelse, beskrivelse, udseende. Hvordan ser en hare ud?

Hareens krop er slank, lidt komprimeret fra siderne, længden i nogle arter når 68-70 cm. Hareens vægt kan overstige 7 kg. Et kendetegn ved harer-lignende er kileformede ører, der når en længde på 9 til 15 cm. Takket være ørerne er øret på en hare meget bedre udviklet end lugtesansen og synet. De bageste lemmer af disse pattedyr har lange fødder og er mere udviklede end de forreste. I tilfælde af en trussel kan harehastigheden nå 80 km / h. Og evnen til at pludselig ændre raceens retning og hoppe skarpt til siden gør det muligt for disse dyr at slippe af med fjendernes efterfølgelse: en ulv, en ræv, en ugle osv. Harer løber godt op ad skråningerne, men skal gå ned over hovedet over hæle.

Farvehare.

Farven på haren afhænger af sæsonen. I sommeren har dyreskind en rødbrun, brun eller brun skygge. På grund af underlagets mørke farve er farven ujævn med stor og lille "pestrinami". Pelsen på maven er hvid. Harer ændrer deres farve om vinteren, deres pels lyser, men kun den hvide hare bliver helt snehvid. Ørnene af alle medlemmer af slægten forbliver sorte hele året rundt.

Hvor lang tid lever haren?

Den gennemsnitlige forventede levetid for mænd er ikke over 5 år, kvinder - 9 år, men der er dokumenterede tilfælde af længere hare liv - omkring 12-14 år.

Typer af harer, titler og fotos.

Slægten hos harer er forskelligartet og omfatter 10 subgenera opdelt i flere arter. Nedenfor er flere typer harer:

Hvidhare (lat. Lepus timidus)

Den mest almindelige repræsentant for harerne, der bor næsten over hele Rusland, i Nordeuropa, Irland, Mongoliet, Sydamerika og i mange andre lande i verden. Denne arter af harer skelnes af en karakteristisk sæsonbetonet dimorphisme - i områder med et stabilt snedække bliver pelsfarven ren hvid, med undtagelse af ørens spidser. Sommerhare grå.

Europæisk hare (lat. Lepus europaeus)

En stor arter af harer, hvoraf enkeltpersoner vokser til 68 cm i længden og vejer op til 7 kg. Fur hare skinnende, silkeagtig, med en karakteristisk bølget, forskellige nuancer af brune, hvide ringe rundt om øjnene. Habitat hare dækker europæisk skov-steppe, Tyrkiet, Iran, den nordlige del af det afrikanske kontinent og Kasakhstan.

Antilophare (lat. Lepus alleni)

Repræsentanter for arten er kendetegnet ved meget store og lange ører, der vokser op til 20 cm. Auriklerne er arrangeret på en sådan måde, at de tillader dyret at regulere varmeoverførsel, når temperaturen i miljøet er for høj. Antilope hare lever i Arizona i USA og 4 mexicanske stater.

Kinesisk hare (lat. Lepus sinensis)

Arten er kendetegnet ved lille kropsstørrelse (op til 45 cm) og vægt op til 2 kg. Farven på den korte hårde pels består af en række nuancer af brun farve: fra kastanje til mursten. Det karakteristiske sorte trekantede mønster skiller sig ud i ørerne. Denne arter af harer findes i de kuperede områder i Kina, Vietnam og Taiwan.

Hare-tolai (lat. Lepus tolai)

Små individer ligner en hare, men er kendetegnet ved længere ører og ben, såvel som fraværet af indviklet pels. Denne hare er en typisk repræsentant for ørkener og semi-ørkener, den bor i Usbekistan, Turkmenistan, Kasakhstan, Kina, Mongoliet og i de russiske stepper - fra Altai-området syd for Astrakhan-regionen.

Gulhare (lat. Lepus flavigularis)

Den eneste population af gullige harer befinder sig i enge og kystklitter i Teuantepec-golfen i Mexico, og dermed andet navn, Teuanotepec-haren. Store individer, op til 60 cm lange og vejer 3,5-4 kg, er vanskelige at forveksle med andre arter af harer på grund af to sorte striber, der løber fra ørerne til bagsiden af ​​hovedet og langs de hvide sider.

Broom Bunny (lat. Lepus castroviejoi)

Habitatets harpiks er begrænset til buskesteder i nordvest for de kantabriske bjerge i Spanien. I udseende og vaner er der en lighed med den brune hare. I forbindelse med udryddelse, prædiktion og krænkelse af det naturlige økosystem er arten på udryddelsesranden og er opført i Den Røde Bogen i Spanien.

Svarte-tailed (Californian) hare (lat. Lepus californicus)

Arten er karakteriseret ved lange ører, kraftige bagben, en mørk strimmel, der løber langs ryggen og svarte farve på halen. Det betragtes som den mest almindelige type harer i Mexico og USA.

Manchurian hare (lat. Lepus mandshuricus)

Små repræsentanter for denne arter af harer vokser op til 55 cm og vejer ikke mere end 2,5 kg. Øre, hale og bagben er kort nok, så der er en klar lighed med en vild kanin. Pelsen er hård og kort, brunfarvet med sorte krusninger. En typisk repræsentant for løvskove og buskede sletter findes i Fjernøsten, Primorye, samt i Nordøst-Kina og Korea.

Krøllet hare (tibetansk krøllet hare) (lat. Lepus oiostolus)

Udseendet er kendetegnet ved sin lille størrelse (40 - 58 cm) og en vægt på lidt over 2 kg. Et karakteristisk træk er den gullige bølgelomme pels på bagsiden. Det bor i Indien, Nepal og Kina, herunder bjergtopperne på det tibetanske højland, hvorfra det fik sit andet navn - den tibetanske krøllede hare.

Hvor lever haren?

Harer lever i åbne steppe og skov-steppe landskaber. Talrige befolkninger findes i ørken-steppe områder, på åbne skovkanter, marker og enge, steder med massiv skovhugst. De forsøger ikke at klatre dybt ind i skoven, foretrækker områder med udviklet landbrug. Føl dig rolig i buske og kløfter, der er vokset med buske. Disse dyr er velegnede til livet under barske klimaforhold, så de findes selv i Arktis og Alaska. Nyligt noterede populationer i Australien og New Zealand. Ikke kun fundet i Antarktis. Harer har ikke faste overnatninger, selvom de må bruge forladte ræve eller dræbehuller. De viser aktivitet om aftenen og om natten.

Hvad spiser haren?

Om foråret og sommeren omfatter harerne unge grene og skud af buske og træer, blade af forskellige planter, kløver, mælkebøtte og andre urter. De vil ikke afvise vegetabilske og melonafgrøder.

Om vinteren skal harerne grave græsernes rester af under sneen, spise barken af ​​buske og træer, herunder frugt, der forårsager skade på dem. I de nordlige områder har der været tilfælde, hvor harer spiste partridges fanget i jagtstænger. Derfor kan du ikke kalde harer rene vegetarer.

Avlshare.

Under naturlige forhold lever harer enten enkeltvis eller parvist. I løbet af året forekommer disse dyr tre gange tre gange. Grænseperioden for en hare varer op til 50 dage. I et kuld kan der være fra 1 til 9 harer. Afkom er født synligt og i stand til selvstændig bevægelse. I de første 5-7 dage har harerne brug for mælk, men i løbet af 2-3 uger af livet skifter de til græsmat og bliver uafhængige. Seksuel modenhed kommer til næste forår.

http://nashzeleniymir.ru/%D0%B7%D0%B0%D1%8F%D1%86

Interessante fakta om harer: arter og livsstil af eared jumpers

Harer er måske de mest almindelige dyr i vores land. Trods det faktum, at de er mange jægeres favorit trofæ, er deres tal næsten uændrede, da de reproducerer meget aktivt på grund af deres frugtbarhed.

I alt er der omkring 30 arter, alle arter af harer adskiller sig noget i ydre træk og vaner.

udseende

Hvis vi tager en generel beskrivelse af hare (pattedyr, familiehare), så skal vi bemærke lignende træk i alle arter:

  • lange ører;
  • underudviklet kravebenet;
  • lange og stærke bagben
  • kort fluffy hale.

Hunnerne er større end hanner, størrelsen af ​​dyr varierer fra 25 til 74 cm, og vægten når op til 10 kg.

Takket være de lange bagben er dette dyr i stand til hurtigt at løbe og bevæge sig rundt ved at hoppe. Hastens harehastighed kan for eksempel nå 70 km / h.

moult

Disse dyr smelter to gange om året om efteråret og foråret. Begyndelsen og termen af ​​en molt er forbundet med eksterne forhold. Shedding begynder med ændringer i dagslysets varighed, og dets varighed bestemmes af lufttemperaturen.

Forårsmaltning i de fleste arter begynder i slutningen af ​​vinteren - det tidlige forår og varer i gennemsnit 75-80 dage. Dyret begynder at falme fra hoved til nedre ekstremiteter.

Efterårsmolt begynder tværtimod fra kroppens bagside og går til hovedet. Dens begyndelse opstår normalt i september, og molten slutter i slutningen af ​​november. Vinterpels vokser tykkere og mere frodige, det beskytter dyret mod forkølelsen.

arter

I Rusland er fire arter almindelige: Manchurianen, Hare-sandstenen, Den hvide Hare og Hareharen. Overvej dem mere detaljeret.

Manchurian

Denne art har meget til fælles med den vilde kanin, men det er stadig svært at forvirre dem, da den manchuriske hare ser lidt anderledes ut.

Dette lille dyr er ikke længere end 55 cm og vejer op til 2,5 kg. Ørenes længde er ca. 8 cm. Pelsen er hård og tyk brunbrun i farve. Maven og siderne er lysere end kroppen, der er flere mørke striber på bagsiden.

Denne arts levested er fjernøsten, den koreanske halvø og det nordøstlige Kina. I den kolde årstid har denne art sæsonmæssig migration for korte afstande, hvor dyr flyttes til steder med mindre sne.

I naturen er arten ikke bredt udbredt og har ingen kommerciel værdi.

sandsten

Denne art kaldes også tolai eller talai. Sammenlignet med haren temmelig lille. Længde 40-55 cm, med vægt op til 2,5 kg. Men halen og ørerne er længere: længden af ​​halen når 11,5 cm, ørerne - op til 12 cm. Smalle poter er ikke tilpasset til bevægelse over sneen. I sommeren af ​​denne art er pelsen grålig, på halsen og underlivet er hvid, på de andre dele af kroppen forbliver det altid mørkt. Moltperioden afhænger i høj grad af habitat og vejrforhold.

Tolai vælger planlande, ørkener og halvøken til livet, men nogle gange går det højt ind i bjergene. I Centralasien kan den findes på en højde på 3000 m over havets overflade. Denne hare lever ofte i et hul kastet af et andet dyr, han graver sjældent huller.

Tolai fører et stillesiddende liv og migrerer kun i tilfælde af alvorlige forværringer af vejrforhold eller med en akut mangel på mad.

Denne art gengiver mindre hyppigt end andre - 1-2 gange om året, men da det ikke jages ofte, er der ingen fald i antallet.

Tolai er udbredt i Centralasien. Det findes også i Transbaikalia, Mongoliet, Sydsibirien og nogle provinser i Kina. I Rusland bor tolai Altai, i Astrakhan-regionen, i Buryatia og i Chuiskaya Steppe.

hare

Beskrivelse af hvidhare: Det er en temmelig stor repræsentant for harefamilien. Hvor meget koster en hare? Den gennemsnitlige vægt af en hvid hare er 2-3 kg, den kan nå 4,5 kg. Længden af ​​kroppen er fra 45 til 70 cm, ørerne er 8-10 cm, halen er 5-10 cm. Denne art har brede poter. Takket være fødderne dækket af tykt hår bevæger haren om vinteren med lethed selv gennem løs sne. Farven afhænger af årstiden. Om sommeren er huden grå - mørk eller med en rødlig farvetone med brune pletter. Hoved mørkere end krop, maven hvid. Om vinteren bliver den hvide hud ren hvid. Sheds to gange om året, om efteråret og foråret.

Hvor lever haren? I Rusland befinder den hvide hare det meste af territoriet fra vestlige Transbaikalia og den øvre Don til tundraen. Også store populationer af denne art lever i Kina, Japan, Mongoliet, i Sydamerika og i Nordeuropa.

For livet vælger små skove i nærheden af ​​vandlegemer, landbrugsjord og åbne rum, der er rig på græsklædte planter, bær. De fører en stillesiddende livsstil, der besidder et område på 3 til 30 hektar, de vandrer kun i tilfælde af svær vejr og mangel på fødevareressourcer. Langtræs og massivharevandringer observeres kun i tundraområdet, hvor snedækket om vinteren er så højt, at hareens (lavvoksende) planter bliver utilgængelige.

De opdrætter 2-3 gange om året, der er op til 11 harer i kuldet. Forventet levetid for en hare i naturen fra 7 til 17 år.

hare

Harehare er større end hvide hare. Med en kropslængde på 57-68 cm vejer den fra 4 til 7 kg. Ørenes længde er 9-14 cm, halen af ​​haren er 7-14 cm. Haren har længere og smalle poter end haren.

Denne hare er grå om sommeren med en okker, brun eller rødlig nuance. Om vinteren ændrer den gråhare, der bor i mellembanen, næsten ikke sin farve, bliver kun lidt lettere. Dyrene, der befinder sig i de nordlige områder, bliver næsten hvide i farve, kun en mørk strimmel på bagsiden forbliver.

Hvor bor hareharen? I Rusland beboer harerne hele den europæiske del, regionen Uralbjergene, i det sydlige Sibirien, Khabarovsk-området og territoriet nær Kasakhstan, i Kaukasus i Kaukasus og på Krim.

Hare befolkninger beboer også Europa, USA, Canada, Front og Asia Minor.

Hvad spiser harehare? Da den tilhører plantedyr, består kosten af ​​grønne plantedele: kløver, mælkebøtte, musærter, yarrow, korn.

Rusak er en steppehare, for livet vælger han åbne rum, lever sjældent i skovområder og i bjergene. Dyrene fører et afgjort liv, dækker et areal på 30 til 50 hektar. Sæsonmæssige migrationer forekommer kun hos harer, der bor i højlandet. Hareharen ned om vinteren kommer ned fra bjergene, og om sommeren klatrer den igen til højere højder.

De opdrætter afhængigt af habitat og vejrforhold fra 1 til 5 gange om året. I brød fra 1 til 9 harer. Hvor mange år lever haren? Hareens gennemsnitlige levetid er 6-7 år.

levesteder

Harer er almindelige næsten overalt. Deres befolkninger er talrige og beboer alle kontinenter. Antarktis er det eneste sted på jorden, hvor disse dyr ikke lever.

Livsstil og vaner

Dette eared dyr er en twilight-natlig livsstil. I løbet af dagen hviler dyret på dagbøgerne. Sandt, på steder, hvor der er et stort antal obliques, ændres harevanerne og ofte er han aktiv i løbet af dagen.

I modsætning til kaniner graver en scyt ikke dybe huller. Harehullet er en lille depression i jorden, under buske eller trærødder. Sengene vælges disse dyr afhængigt af terrænet og vejrforholdene. I varmt, klart vejr kan de ligge næsten hvor som helst, hvis der i det mindste er et lille hus i nærheden. Om vinteren er det ikke noget problem at søge efter steder til modning, da harerne sover lige i sneen.

Skråt løber meget hurtigt, mens løber ofte gør lange spring og kan ændre bevægelsesretningen dramatisk. Denne bevægelsesmetode hjælper dyret med at flygte fra rovdyr, der forfølger det. Ører, der er snedige, ved godt, hvordan man kan forvirre spor. Ved den mindste trussel stopper dyret ubevægeligt, indtil det finder ud af, at det ikke længere er truet.

Mange spekulerer på, om harerne kan svømme. Selv om de ikke kan lide vand og forsøger at holde sig væk fra det, svømmer de godt.

Dette er næsten et voiceless dyr, selv i parringssæsonen, opfører de sig lydløst, kun lejlighedsvis giver en stemme. Og kun en såret hare gør et højt græd, der minder om et barns råb.

mad

Den skrås diæt er meget forskelligartet. Hvad haren spiser afhænger af sæson, vejrforhold og habitat.

Om sommeren

Om sommeren spiser dette herbivore dyr mere end 500 plantearter, og foretrækker deres grønne dele. Kan også lide at spise melon, grøntsager og frugter. Dyr vælges ofte til marken og angriber haver og haver. I efteråret indgår deres kost mere og mere fast mad. Bleget græs, rødder og grene af buske bliver deres vigtigste mad.

Om vinteren

Og hvad spiser harer om vinteren, når der ikke er noget grønt?

Jo større snelaget er, desto sværere er det at få mad. Et højt sneniveau kan skjule næsten alt, hvad harerne spiser om vinteren. Fra sulten bliver dyrene reddet og bevæger sig tættere på menneskelige bosættelser. Hjælp dem ud i de hårde vintre af høstacker, frosne bær på buskene og Padansfrugterne, som dyrene graver ud under sneen.

Træbark udgør størstedelen af ​​kosten i den kolde årstid. Normalt vælger det blødtræer: asp, birk, pil og andre.

Om foråret

I foråret bliver kosten betydeligt mere forskellig på grund af knopper, unge skud og frisk græs. For at kompensere for næringsdefekten, æder du småsten, jord og endda dyreknogler.

reproduktion

Vejrforholdene bestemmer direkte, når parring af harer begynder. I varme vintre kan ro begynde i januar, og efter frode vintre - i begyndelsen af ​​marts.

Disse dyr kommunikerer i løbet af partersæsonen og tipper en vis rytme med deres forreste poter på jorden. Mænd konkurrerer om kvindens opmærksomhed, konvergerer i spektakulære kampe.

Unge individer er klar til opdræt allerede et år. Afkom af de fleste arter producerer flere til fem gange om året, i gennemsnit 2-5 pupper i ét kuld. Trods det faktum, at harerne er født udviklet og synet, de første par dage de næsten ikke bevæger sig, lurker i et hul.

Kvinden efterlader bøden næsten umiddelbart efter fødslen og vender kun lejlighedsvis tilbage for at fodre de unge. Da hunnernes afkom kommer på samme tid, vil nogen hare snuble over sultne unge, helt sikkert fodre dem. Denne adfærd er let at forklare. Harerne er lugtfrie, i modsætning til voksne individer, og jo mindre er kvinden ved siden af ​​dem, desto mindre er chancerne for, at de unge bliver rovdyr til rovdyret.

Jagten

Jagt harer er populære i vores land. Dette dyr er et formål med pelshandel og sportsjagt. I store mængder høstes disse dyr for pels og velsmagende, nærende kød.

Jagten begynder i oktober før snefaldene og varer hele vinteren. Der er mange måder at jage på: Sporing, i efterfyldning, i pulver, med hunde og "i mønster".

Gør skrånende i naturen mange fjender bortset fra jægere. Røverfugle, ulve, lynxer, coyoter og ræve jager ham. For at bevare antallet af disse dyr hjælper høj frugtbarhed.

video

Vi anbefaler at se en interessant video om "flådefodede" og "eared".

http://ohota.guru/dikie-zhivotnye/interesnye-fakty-o-zaycax-raznovidnosti-i-obraz-zhizni-ushastyx-prygunov.html

Harer: beskrivelse, arter, liv i naturen

Harer er mellemstore pattedyr, der er udbredt på alle kontinenter undtagen Australien og Antarktis. Som helte i mange eventyr, tegnefilm og sange er de bekendt for os alle fra tidlig barndom. Trekantet næse, lange ører, kort hale, fluffy hud - dette er portræt af en hare. Men hvor meget ved vi, hvordan disse dyr lever i naturen? Hvor de bor, hvad de spiser, hvordan de fortsætter deres løb og flygter fra mange fjender, vil vi fortælle i denne artikel.

Hvad ser harer ud?

Disse er relativt små dyr. Længden af ​​deres slanke, lidt komprimeret fra siderne af kroppen, i gennemsnit 45-65 cm, vægt 2,5-4,5 kg (lejlighedsvis når 7 kg). Baglederne er aflange, tilpasset til hurtig løb i åbne rum. Ører lange (10-14 cm). Halen er kort, men tydelig synlig udenfor.

Pelsen er sædvanligvis tyk og blød, kun i nogle arter grove og krøllede (briste og krøllede harer). Halen og lemmerne er helt dækket af pels; der er også uld på ørerne, men det er kortere og mindre hyppigt. Foden er relativt lang, dækket af hår.

Pelsfarver varierer fra hvid og grå til mørk gul, brun og rødbrun. Underlivet er ofte dækket af lysere eller ren hvid pels. Farven er normalt monofonisk, kun 2 arter (slægten Nesolagus) er stribede. Ørene eller halenes spidser på toppen af ​​mange arter er sorte, den nedre del af halen er hvid.

For mange arter er sæsonændringer i uldfarve karakteristiske. Harer, der lever i områder med snedækkede vintre, bliver hvide på denne tid af året, mens andre ændrer deres brunlige sommerfod til gråhårig vinter.

Er harer gnavere eller ej?

Tidligere blev harer (sammen med kaniner og pikas) som plantedyr med gnaveforhøjere henvist til af zoologer som en gruppe gnavere. Men i 1912 udpegede J. Gidley dem i en uafhængig enhed Lagomorpha lagomorphs.

Blandt de tegn, der skelner lagomorphs fra gnavere, er tilstedeværelsen af ​​et andet par øvre små fortænder, der er kendt som "mælkeforhøjere", placeret bag de stadigt voksende veludviklede front tænder mest bemærkelsesværdige.

Hvad er forskellen mellem kaniner og kaniner?

Zaitsev-familien (Leporidae) er opdelt i 2 grupper: harer af slægten Lepus og 10 slægter af kaniner.

Ydermere er harer og kaniner meget ens: lange ører er et kendetegn ved alle repræsentanter for familien af ​​harer. Ørnene af nogle repræsentanter kan nå 17 cm. Øjnene for dem og andre er store, der er tilpasset skumring og nataktiviteter. Halen er kort og lemmerne er stærke. Derudover har de en lignende specifik struktur af snitene.

Men hvis du ser nærmere, har harer og kaniner betydelige forskelle: de førstnævnte har en større forfatning, længere ben, og deres ører er også længere. Hertil kommer, at vores helte ændrer pelsfarven afhængigt af sæsonen, og kaniner bærer altid en pelscoat af samme farve.

De vigtigste forskelle er dog ikke udseende, men i deres metoder til beskyttelse mod rovdyr og i deres avlsstrategi. Langbenede harer forsøger for det meste at løbe væk fra deres forfølgere, mens nogle af dem kan nå hastigheder på over 70 km / t! Kaniner, hvis lemmer er kortere, søger tilflugt i underjordiske huller eller tykt græs.

I harer, der ikke bor i graver, er fødselsperioden længere, og babyerne er født fuldstændigt dækket af pels, der er i stand til at se og kunne foretage koordinerede bevægelser, de er mere udviklede og uafhængige. Kaniner er født bar eller med sparsomt hår efter en kortere svangerskabsperiode (27-30 dage), og deres øjne åbnes kun efter nogle få dage, dvs. ved fødslen er de helt hjælpeløse.

En anden forskel er, at kaniner blev tæmmet af mennesker for mere end 1000 år siden og føler sig store i fangenskab, men de kunne ikke tømmes harer. Dette er meget problematiske dyr til vedligeholdelse af huset, de er frihedsbevidste, de skal hele tiden være i bevægelse. Alle forsøg på at gøre dem kæledyr ofte ender med at blive syge og døende.

Arter, fotos og levesteder for harer

Sorten af ​​harer er meget stor. De beboer en lang række biotoper fra arktiske ørkener til virkelige ørkener; De lever i skove, i åbne græsarealer, de rejser højt op i bjergene.

I alt er der i dag mere end 30 arter af disse dyr. Nedenfor er billeder af nogle af de mest kendte repræsentanter for slægten Lepus.

Antilope Bunny (Lepus Alleni)

Det findes hovedsagelig i Mexico, hvor det er en fælles art. I varme ørkener spares den fra dehydrering ved at spise kaktus og yucca. Denne art har de længste ører - 17 cm!

Hvid hund (Lepus timidus)

Denne art lever praktisk taget i hele Rusland, med undtagelse af syd; beboer tundra, skov og skov-steppe zoner. Det adskiller sig fra sine slægtninge, først og fremmest i form af halen: i den hvide hare er den rund, ikke kileformet. Om vinteren skifter han sit sædvanlige rødbrune outfit til snehvid, kun spidsen af ​​ørerne forbliver sorte.

Hvid hare i vinterjakke

American White (Lepus americanus)

Han bor i Alaska, Californien, på bredden af ​​Hudson Bay, i Dakota, Utah, Michigan. Det ligner sin bror, der bor i Eurasien, men lidt mindre.

Arctic White (Lepus arcticus)

Hans hjemland er Grønland og de canadiske arktiske øer. Han er perfekt tilpasset livet i et koldt klima og tåler temperaturer selv -30 ° C uden problemer.

Hvidhårede hare (Lepus callotis)

Det findes i Arizona og New Mexico. Det er i fare.

Cape Hare (Lepus capensis)

Inhabits Nordafrika, i Mongoliet, i Mellemøsten.

Tolai (Lepus tolai)

Det findes fra Kaspianhavet og nordlige Iran mod øst via Afghanistan, Kasakhstan til Mongoliet og Kina. Eksternt ligner hare, men mindre.

Rusac (Lepus europaeus)

Bor i Europa mod syd i nord for Iran og Irak, i det vestlige Sibirien, i det sydlige Skandinavien, i Storbritannien. Mest almindeligt, men antallet er reduceret. Dette er den største visning. Længden af ​​hans krop kan nå 74 cm, og vægten når ofte 7 kg.

Manchurian Hare (Lepus Mandschuricus)

Han bor i det nordøstlige Kina, Korea. I Rusland befinder den sig i Fjernøsten, Amur-regionen, Primorsky-territoriet og den sydlige del af Khabarovsk-området. Hans bagben og ører er kortere end hans medmennesker. Halen er også kort, sortbrun ovenpå. Pelsen er ret stiv, bart.

Krøllet hare (Lepus oiostolus)

Bor i Tibet, Nepal, Kashmir i en højde på 3000-5000 meter over havets overflade. Et karakteristisk træk ved arten er den bølgede pels på bagsiden.

Livsstil

Harer er aktive hele året rundt og kan tolerere både meget lave og høje temperaturer. Svære grav, de graver ikke. Til rekreation bruger man oftest ujævn terræn: Nedtryk i jorden eller vegetationen. Det kan være begge områder, der er dækket af buske, der anvendes af flere generationer, og midlertidige lysthuse, som kun er et par timer. Nogle arter graver underjordiske huller for at redde fra ekstreme temperaturer. Så gør de kappe- og sorthalerede harer det for at beskytte sig mod varmen i ørkenen, og den hvide hare kan grave huller i sneen.

Opretholde en skumring og natlige livsstil. Hele dagen længe harerne ligger i en hule, og kun om aftenen begynder et aktivt liv. Om natten løber de adskillige kilometer.

De fleste arter er ikke territoriale og bevæger sig på enkelte grunde, hvis areal kan være fra 4-20 hektar (for en hvid hare) og op til 300 hektar (til en hare). Hvor der er nok mad, kan disse områder overlappe hinanden.

Dybest set er de lagomorphs - ensomme dyr, kun hare kan være social.

Kommunikation af disse dyr er hovedsagelig baseret på lugt. Alle arter i lysken og under hagen har kirtler, der udskiller en lugtende hemmelighed. Det vokale repertoire omfatter lave grunter og skarpe råber fra smerte.

mad

Hare er plantedyr. Foruden græs er andre plantearter også inkluderet i kosten afhængigt af habitatet. Når græs og unge skud ikke er nok, kan de spise dyrkede planter, grene, træbark.

Deres fordøjelsessystem er tilpasset fordøjelsen af ​​store mængder plantemasse. Derudover spiser de en del af deres ekskrementer (denne adfærd kaldes coprophagy).

Fjenderne

Fjender har en hare nok. Først og fremmest er det lynxer, ræve, ulve og store rovfugle. Også stray hunde jager dem. Manden får dem til pels og kød.

Øjne placeret på siderne af hovedet for en cirkulær udsigt, store ører og følsomme næse hjælper haren til at lægge mærke til faren. Så stoler han på sin smidighed.

Harer er mestere af sprint blandt små pattedyr. Deres lange bageste lemmer kan nå hastigheder på op til 70 km / t.

slags fortsættelse

Harer er den vigtigste mad til mange pattedyr og rovfugle, og de er ikke døde indtil nu fordi de er meget produktive.

De fleste arter når puberteten tidligt (nogle så tidligt som 3 måneder). Drægtighedsperioden er kort - 30-40 dage (kun i en hare op til 50 dage). Antallet af kalve i brød er normalt stort, og perioden mellem kuld er lille.

Harer fodrer deres unge i meget kort tid, normalt mindre end 5 minutter og kun en gang om dagen. Deres meget nærende mælk, med et højt indhold af fedt og protein, kommer ind i babyens mund med høj hastighed. Laktationsperioden varer 17-23 dage.

Det er interessant, at i lagomorfer, der opdrætter ud af huller, spredes de unge til forskellige afsondrede steder inden for tre dage efter fødslen, men samles på et specielt udpeget sted på en strengt defineret tid (normalt før solnedgang) for at få deres del af mælk. Mor kommer omkring 40 minutter efter solnedgang for at fodre børnene, og derefter går det igen for en dag. I en alder af 4-5 uger begynder harerne at fodre på vegetation, og moderen holder op med at besøge dem.

I den sydlige del af deres habitat opdrætter de når som helst på året, de nordlige arter bringer 2-4 kuld i løbet af foråret og sommeren. I affald er fra 1 til 9 unger.

"Han er sur som martsharen," - så siger de og antyder hestens ophidsede opførsel i parringsperioden. På dette tidspunkt kan kvinder blive gravid inden for få timer på blot en dag i hver seks ugers cyklus. Mænd kæmper for deres fordel, den dominerende mand søger at forlade rivaler med en næse, kvinden kæmper af fra alle, der nærmer sig hende, indtil hun er parat til parring. De mange mænds ridsede ører siger veltalende, at kvinder kæmper for alvor og kæmper for stædige fans. Når haren er klar, begynder en vild forfølgelse, indtil alle forfølgerne står langt bagud, bortset fra en, der synes at være den mest egnede. Så stopper hun endelig og "overgiver" til vinderen.

Hareens omdømme var noget farvet på grund af sådanne arter som hare, et velkendt skadedyr af afgrøder og plantager. Men mennesker tager ikke altid hensyn til disse dyrs positive rolle i økosystemer rundt om i verden. Repræsentanter for familien tjener som byttedyr til små og mellemstore rovdyr, derudover bærer de sporer og frø af planter over lange afstande.

En sjælden hare i naturen lever op til tre år, men i fangenskab kan disse dyr leve i gennemsnit op til 6-7 år. Mange arter i dag er truet og opført i Den Røde Bog.

http://www.krasnouhie.ru/zajcy-opisanie-vidy-zhizn-v-prirode.html
Up